Ti, kteří se o svůj stroj starají, se mohou těšit jeho delší životností než ti, kteří se nestarají. A naše tělo? To do jistého věku udržujeme v čistotě (někdy ani to ne), dodáváme mu palivo (různé jakosti) a za odměnu si můžeme užívat i jeho bezproblémového chodu. Bohužel, ani tělo není bezedná studnice, ze které můžeme jen brát. Tělu musíme pro jeho správnou funkci i něco dodávat. Vše závisí na našem životním stylu. Pokud jezdíte rallye, nelijete do motoru obyčejný olej, ba naopak – snažíte se mu dát to nejlepší. Ptáte se, proč? Protože se díky svému motoru dostanete k vytouženému cíli, což by se při špatné péči stalo nemožným.

Pohyb, základ života

Ve světě pohybu jsem více než 26 let. Tanec, cvičení, cyklistika, vytrvalostní maratony a další si na mé tělo kladou nemalé nároky. Dávno se nespoléhám jen na jeho schopnost obnovy. Pokud dodávám energii, musím si být jist, že můj stroj unese zvýšenou námahu, kterou na něj díky kvalitnímu palivu vyvinu. Správná péče o tělo je hlavním předpokladem k dlouhé funkci našeho organismu. Díky mým zkušenostem si mohu dovolit srovnat různá paliva, výživu i preparáty, které náš trh nabízí.

Před 16 lety jsem při těžké autonehodě utrpěl řadu zranění a vypadalo to se mnou špatně. Skvělý tým mechaniků z úrazové nemocnice však různé části zgenerálkoval a jiné dokonce zrestauroval. Poté uvedl do chodu a vrátil svému majiteli. Od té doby se o něj starám opět sám a snažím se mu dodat to nejlepší, co můžu. Tak jako hojení ran, tak i dostání se zpět do formy není na krátkou dobu. Jde o změnu celého životního stylu. Není to o tom, snažit se měsíc v kuse, potom se na to vykašlat a myslet si, že je vystaráno. Musím vás zklamat, není.

Kolagen je můj společník

Při přípravách na různé akce jsou různé fáze tréningů, ale dodávání potřebné výživy je pravidelné. Tak jako si chráním chodidla vhodnou obuví, tak se snažím dodávat i svému pohybovému aparátu kvalitní produkty. Již několik let dodávám svým kloubům výživu s přídavkem kolagenu. Při hlubší studii jsem byl zaskočen, co je toto za látku a kolik má podob. Nechtěl jsem chemické příměsi, ale čistou látku. Spoluopracuji s firmou Inca Collagen, která dodává na náš trh 100% kolagen ve formě rozpustného prášku. Kolagen se stal běžnou součástí mé snídaně. Letos byl kolagen mým společníkem i při 1000 miles adventures, což je nonstop závod (ultramaraton), který vede napříč Českem a Slovenskem. Tato trať vás protáhne tím nejdrsnějším, co v obou zemích máme. Je to 1660 km po svých, na kole nebo koloběžce.

Díky tomu, že jsem věděl o obtížnosti trasy, jsem si zvolil poloviční trať. Čerpal jsem ze svých zkušeností, kdy jsem tuto trasu jel již dvakrát na kole. Ale teď jsem chtěl jít pěšky – a to není zadarmo. Ke zvládnutí tohoto těžkého úkolu člověk potřebuje plnou spolupráci všech svých kloubů.  Závod to byl opravdu těžký. Plný bolesti, vyčerpání, euforie a štěstí. Do cíle vzdáleného bezmála 700 km mě můj pohybový aparát donesl za 12 dní a 12 hodin. Ačkoliv bylo tělo vyčerpané, odneslo mě až do konce. Tak jako stroj, o který se dobře staráme. Regenerace byla celkem krátká a já se zase brzy vrátil do plného tréningu, neboť sezona 2016 je za dveřmi a s ní takové závody jako 24 hodinový nonstop maraton na Lysé Hoře (leden), ultra maraton na 150 km ve Finském Rovaniemi (únor) až po 1660 km napříč bývalou Československou republikou, kde letos nastupuji na celou trať.

Vím, že mi díky Inca collagenu chybějící končetina nedoroste, ale věřím, že mi pomůže se zbytkem mého pohybového aparátu a dodá mu vše, co potřebuje.  Jako jeho pravidelný uživatel vím, že je pro mě Inca collagen ta správná volba.

Užívejte života, toho zdravého. Zdravím úplně všechny.

Štěpánek Richard

 

Richard Štěpánek

O autorovi:

Jednoho dne jsem se probudil a bylo mi řečeno, že se mi pár věcí změní. Měli pravdu – změnil se mi život

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×