Pod náporem zpráv o aktuální pandemii koronaviru máme sklon podléhat panice. Ale ta nic neřeší. Mnohem lepší je zachovat chladnou hlavu a dodržovat nařízení vlády a obecná doporučení odborníků. Vedle toho rozhodně neuškodí posilovat si imunitu. Právě síla a odolnost našeho organismu totiž při virových onemocněních rozhoduje. Stále platí stejná pravidla: zdravá životospráva, dostatek vitamínu C, pohyb a otužování.

Starý dobrý kamarád? Vitamín C!

Pro odolnost těla je tento antioxidant nesmírně důležitý. Tělo si ho neumí ukládat do zásoby, a proto ho musíme denně doplňovat. A to zejména v době akutních infekčních onemocnění, kdy má tělo mnohem vyšší nároky na vitamín C.

Proč je pro tělo tak důležitý? Přispívá ke správné funkci obranyschopnosti, pomáhá v boji proti chřipce, nachlazení, ale i vysokému krevnímu tlaku. Odbourává únavu, zlepšuje vstřebávání železa a chrání buňky v těle před volnými radikály. Potraviny bohaté na vitamín C jsou hlavně paprika, citrusy, kiwi, kapusta, zelí, zelené natě, ale například i křen. Jen s pomocí pár druhů ovoce a zeleniny si můžete namixovat zdravé smoothies, které vaše tělo v době virových onemocnění určitě ocení.

Zejména na podzim a v zimě, ale i na začátku jara není jednoduché splnit vysoké nároky těla na vitamín C pouze pomocí stravy. Z ní se nedostává dostatek „céčka“ do krve. Tehdy přicházejí na řadu výživové doplňky s vitamínem C.

Věděli jste, že vitamín C má mnoho společného i s kolagenem?

Podporuje nejen tvorbu vlastního kolagenu v těle, ale i vstřebávání kolagenu přijatého zvenčí. Dvojice kolagen + vitamín C je pro tělo jako elixír života – vitamín C se stará o celkovou imunitu a podporuje kolagen, jehož úkolem je zajistit regeneraci organismu, zejména šlach, kloubů a kůže. Tělu dodaný kolagen podporuje výživu těla a pohybového aparátu, napomáhá při hojení drobných poranění, zvyšuje pevnost svalů, šlach, vazů i kůže,” vysvětluje emeritní primář ortopedie MUDr. Milan Čarvaš.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

S vitamínem C to ale není nutné přehánět.  Stačí 500 miligramů denně. Právě takovou denní dávku má vitamín C od Inca Collagen, přesně podle doporučení odborníků. “Vitamin C je přirozeným zdrojem, který zvyšuje obranyschopnost organismu. Tělo vstřebá maximálně od 200 do 500 miligramů denně. Nemá smysl brát vyšší dávky,” vysvětluje internistka Etela Janeková. Nadbytek vitamínu C  tělo jednoduše vyloučí v moči.

Přečtěte si také: Je užívání kolagenu tělu prospěšné? Takhle to vidí odborníci

Zdravá strava a dostatek spánku

Tyto dva body jsou základem zdravé životosprávy, která vede k lepší imunitě. Jezte hodně ovoce a zeleniny, zdravé bílkoviny a pokrmy bez přílišného množství rafinovaných cukrů či ztužených tuků. Vyhýbejte se polotovarům a raději si připravte zdravá jídla doma. Pijte dostatek vody, odborníci hovoří o množství 1,5 až 2 litrů vody a neslazených nápojů denně   Pokuste se dodržovat 8 hodin spánku a eliminovat stres na minimum. Pomůže vám jóga, meditace či oblíbené hobby, díky kterému odpoutáte mysl od stresu.

V období hrozby epidemie sice vláda doporučuje zůstat doma a ven vycházet pouze na nezbytný nákup ale i krátká procházka na slunci pomůže i tvorbě vitamínu D.

A nezapomínejte, že ke zdravému pohybovému aparátu vám pomůže i kolagen, jehož účinek podpoříte vitamínem C! Kolagen má při sportovní aktivitě obrovský význam pro regeneraci svalů.

Otužujte se každý den

Postupné navykání těla na chlad zvyšuje jeho odolnost. Můžete se otužovat i ve sprše střídáním teplé a studené vody. Prokrví se tělo i pokožka, budete se cítit plní energie a vzpruhy.

Nezapomínejte: odolnost organismu byste takto měli budovat celoročně, nejen během běsnění virových epidemií. Ale i díky těmto radám můžete lépe zvládnout tohle těžké období. Tak, jak kolagen spojuje buňky v těle a vitamín C mu v tom pomáhá, tak i vy se spojte s rodinou a pomáhejte si.

Přejeme vám krásné a zdravé dny.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×