kolagen a kojení

Těhotenství a období po porodu jsou vzrušující a krásné chvíle. Uvítání nového člena rodiny se spojuje s nezapomenutelnými vzpomínkami, kdy vzniká láska na celý život. Je to ale také velmi náročné období po fyzické i psychické stránce. Není divu, že se maminky snaží dodat tělu více vitamínů, minerálů a při zotavování po porodu mnohé sáhnou i po kolagenu. Inca Collagen spojuje buňky v našem těle a stejně spojuje i maminky, protože jim může pomoci urychlit hojení ran, zlepšit stav pokožky, podpořit růst vlasů a kvalitu nehtů.

I když vám tedy není dopřáno kojit, kolagen po porodu vám může v mnohém pomoci. Pokud kojíte, zřejmě jste se už zajímaly o to, zda je bezpečné jej užívat během tohoto období. Odpověď je jednoznačná.

Kolagen při kojení je maximálně bezpečný. Pomáhá na celkové zotavení po porodu, zlepšuje hojení ran, pomáhá na vypadávání vlasů po porodu související s hormonálními změnami a zlepšuje kvalitu nehtů. Pomáhá i na regeneraci kůže celého těla, na strie a pomůže vám s řešením problémů s pletí, například s hormonálním akné.

Proč má takové účinky a proč ho během kojení vysloveně doporučujeme, rozebírá následující článek.

Kolagen je klíčovou bílkovinou pro nás všechny

Význam kolagenu spočívá v tom, že patří mezi vývojově nejstarší stavební bílkoviny a bez něj bychom neměli pohybový aparát a nepřežili bychom jako živočišný druh. Z našich článků už víte, že ho srovnáváme k jakémusi lepidlu – je to pojivo buněk, to, co nás drží pohromadě. Pár základních čísel, naši kůži tvoří až téměř 80 % kolagenu, sušina kloubní chrupavky obsahuje 70 % této stavební bílkoviny. Je také v kostech a zubech, obsahují ho šlachy, vaziva a má vliv na kvalitu vlasů i nehtů.

Maminky vědí, co všechno obnáší porod. A vezměte si, že kolagen se u člověka v dostatečném množství tvoří jen do určitého věku. Není divu, že dnes tolik lidí hledá způsob, jak doplnit kolagen. Jediným účinným způsobem jsou kvalitní výživové doplňky. Kolagen může člověku začít chybět už mezi třicítkou – čtyřicítkou, což je v dnešní době a našich zeměpisných šířkách často právě ten věk, kdy se ženy rozhodnou založit si rodinu.

Kvalitní kolagenový hydrolyzát, jakým je Inca Collagen, dokáže účinně podpořit hojení po porodu. Otázka, zda je vhodný i kolagen v těhotenství, nemá jednoznačnou odpověď. Důvodem je však zejména legislativa a nedostatek klinických studií. My proto doporučujeme užívat jej před těhotenstvím, a následně od prvního dne po porodu a během celého období kojení.

Jak může kvalitní kolagen při kojení pomoci

Připomeňme si nejdříve, co vlastně myslíme pod pojmem “kvalitní kolagen“. Jde vlastně o kolagenový hydrolyzát, který se získává zpracováním surového kolagenu ze živočišných zdrojů, nejčastěji vepřových či hovězích kostí, nebo z mořských ryb. O kvalitě ale rozhoduje to, jakou metodu výrobce zvolí. Molekula živočišného kolagenu je příliš velká na to, aby ji lidské tělo dokázalo zpracovat, proto je třeba ji štěpit na menší fragmenty. Je důležité, aby výsledné fragmenty byly homogenní, štěpeny vždy na stejném místě a ve výsledku musí mít zachovanou strukturu trojšroubovice. To je podmínka, která zaručuje, že výsledný produkt bude bioaktivní. Pokud by ke štěpení docházelo například tepelnou úpravou, molekula by se rozložila na aminokyseliny, z nichž kolagen sestává. Ty sice tělo také využije, ale už z nich neumí vytvořit nový kolagen.

Kolagen 4+1

I zvířátka potřebují kolagen. Ke 4 balením Inca Collagene získáte 1ks Incapet Collagene pro vašeho domácího mazlíčka jako dárek. Přidejte mu kolagen do jeho oblíbeného krmiva a sledujte účinky.

Hledali jsme proto způsob, jak tuto podmínku bioaktivity splnit. Inca Collagen je štěpený specifickými enzymy za studena, tato šetrná metoda zaručuje, že vznikne jemný bílý prášek, který je maximálně účinný. A navíc Inca Collagen neobsahuje nic jiného, ​​pouze 100% kolagenové peptidy, žádná aromata, příchutě ani konzervanty, zkrátka nic, co by mohlo mít vliv na jeho účinnost. Zdrojem Inca Collagenu jsou mořské ryby, jejichž kolagen je dobře hydrolyzovatelný do čisté podoby, pokračuje biochemička, doktorka Dagmar Petrová: “Nejsnáze hydrolyzovatelný je proto, že u ryb nejsou (jako u savců) molekuly kolagenu spojené s takovými dalšími složitými strukturami, které hydrolýze kolagenu brání a současně se objeví ve výsledném hydrolyzátu jako znečištění, snižující účinnost hydrolyzátu v lidském organismu.”

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Takové kolagenové fragmenty pak lidské tělo maximálně využije k tomu, aby si vytvořilo nový vlastní kolagen. A použije ho tam, kde je třeba, například u maminek krátce po porodu na hojení vzniklých ran. Při kojení je tělo maminky také namáhané a Inca Collagen mu může pomoci:

  • Na bolavé bradavky, pomáhá totiž urychlit jejich regeneraci, protože je to podstatná součást kůže.
  • Na různé problémy s pletí. Kolagen na pleť je účinný pomocník, typické problémy maminek během kojení jsou například hormonální akné nebo pigmentové skvrny na obličeji. Tělo využije kolagen v kůži, čímž zlepšuje její elasticitu, tón a také odolnost. Spolu se správně nastavenou kosmetickou rutinou tak urychlí návrat kůže do normálu.
  • Během kojení se také maminky potýkají s častým problémem – trápí je vypadávání vlasů. Od kvality kůže se odvíjí i kvalita vlasových kořínků, tedy folikul. Pokud doplníme tělu stavební prvek kolagen, tělo ho může využít i na regeneraci oslabených kořínků a podpořit tak tvorbu nových vlasů.
  • Totéž platí pro křehké a lámavé nehty. Kolagen pomůže posílit jejich strukturu a urychlit růst, takže postupně nehty zesílí a budou se méně lámat.

Hodnotí Lucie Březinová: “Hned po porodu jsem nasadila tento 100% bio aktivní kolagen. Ano maminky, můžete ho i při kojení. Za mě must have po porodu. Ráno zaliješ vodou, vypiješ a o zbytek se postará Inca Collagen.”

Kolagen během kojení je bezpečný stejně jako těsně po porodu

Kolagen vám tedy při kojení může jedině pomoci, a pokud se ptáte, jestli nemá nějaký vliv i na miminko, nemusíte mít obavy. Odborníci spolu s lékaři se shodují v tom, že užívání kolagenu v běžných dávkách je pro matku i dítě bezpečné. Ale i v případě, že nekojíte, může významně podpořit hojení vašeho těla. Tak jak to má odzkoušené maminka Lucka, jejíž při třetím neplánovaném těhotenství hrozila ruptura dělohy. Lucka měla s Inca Collagen výborné zkušenosti, a tak vsadila na jeho účinky. “Celé těhotenství jsem kolagen užívala v běžných dávkách a poslední trimestr i ve zvýšených dávkách. A dopadlo to nad očekávání. Výsledky byly ohromující. Po třetí sekci doktorka zhodnotila, že tam nebyl ani náznak nějakého poškození.”

Mořský kolagen Inca Collagen je prémiový český produkt, který je na našem trhu již 6 let a za ten čas si získal důvěru již kolem 200 tisíc spokojených zákazníků. Přidáte se k nim? Ty účinky vaše unavené tělo rozhodně ocení.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×