kolagen pro muže

Téma příznaky stárnutí začne dříve či později řešit většina z nás. Stárnutí se totiž nevyhne nikomu, i když muži to si to neradi přiznávají. I pány začnou v určitém věku trápit nepříjemné následky nedostatku kolagenu v těle, jako jsou vrásky, vypadávající vlasy, bolestivější pohyb, případně častější zranění při sportu. Obecně se říká, že za každým úspěšným mužem stojí starostlivá žena. A dámy už dobře vědí, že nedostatek kolagenu u jejich protějšků neznamená, že si musí odpírat pohyb, který mají tak rádi. Právě naopak, není nic jednoduššího, než si kolagen doplnit zvenčí.

Kolagen jako univerzální bílkovina mezi pohlavími nerozlišuje. Přesně tak, jak pomáhá ženám, pomůže i mužům. Jediným háčkem je sáhnout po výběru toho nejúčinnějšího produktu, protože trh dnes nabízí plno možností. Naštěstí Inca Collagen je již dlouhá léta garancí špičkové kvality a viditelných účinků. Není to náš výmysl, ale potvrzují to i mnozí odborníci a konečně nejlepším důkazem jsou právě zkušenosti mužů, kteří si na něm “fičí” dlouhodobě.

Jak přesně účinkuje kolagen u muže, podle čeho vybírat a proč právě Inca Collagen, to vám prozradíme v následujícím článku.

Co je kolagen a jaká je jeho úloha v mužském těle

Muži si častokrát neuvědomují důležitost kolagenu. V jejich vnímání je spojován spíše s krásou. Jenže kolagen je pro tělo důležitý i z mnoha zdravotních aspektů, protože tvoří až 30 procent všech bílkovin v těle. Jeho primárním úkolem je spojování buněk. V nejrůznějších tkáních, jako jsou svaly, šlachy, klouby či chrupavky, ale také v kůži, neboť ta je z 80% tvořena právě kolagenem. “O klouby je třeba se starat celý život. Souvisí to se strukturami, které tyto klouby tvoří – kosti, vazy, svaly a kloubová pouzdra. Hlavní součástí kloubních struktur je kolagen, “ potvrzuje MUDr. Vladimír Holoubek, atestovaný ortoped.

Právě kolagen je zodpovědný za svěží a pružnou pleť v mládí, díky němu mladé tělo zvládá i větší fyzickou zátěž bez bolestí. Stejně jako ženy i muži kolagen se stoupajícím věkem ztrácejí. Přesněji řečeno tělo si ho pomalu přestává samo vytvářet. Podle výzkumů to jde poměrně rychle. Po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu, každoročně o 1 až 1,5%. To vede k tomu, že po 45. roce života si ho už tělo nevytváří téměř vůbec. Samozřejmě tvorbu kolagenu v těle může brzdit i nezdravý životní styl, účinky nadměrného slunečního záření, stres a špatné návyky, například kouření.

Proto je důležité kolagen doplňovat v podobě výživových doplňků. Bývá nazýván “elixírem mládí“, protože je to velmi komplexní bílkovina, která obsahuje až 19 různých aminokyselin důležitých pro tělo. Například arginin, glycin, hydroxyprolin a každá z nich má specifickou roli v lidském těle.

Dostatečné množství kolagenu v těle:

  • podporuje funkčnost pohybového aparátu
  • má vliv na rychlejší regeneraci tkání včetně svalstva při fyzické zátěži
  • urychluje hojení různých poranění kůže nebo popálenin
  • zlepšuje kvalitu vlasů a podporuje jejich opětovný růst
  • má pozitivní vliv na trávení a zdravou tkáň ve střevech
  • pomáhá zdravému metabolismu
  • pomáhá srdci a přispívá ke zlepšení imunity
  • pokožka při jeho dostatku je pružnější a méně náchylná na vrásky
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kolagen je tedy elementární bílkovinou pro všechny muže, bez ohledu na jejich životní styl. Ať už sportují aktivně, nebo rekreačně, nebo jejich doménou není sport, ale chtějí být i s přibývajícími léty aktivní a neřešit bolesti při pohybu, případně bojují s vypadáváním vlasů nebo kožními problémy. Kolagen je pro ně pomocnou rukou.

To vše jsou dostatečně motivující důvody i pro muže, proč pít kolagen denně. Ne ledajaký, ale Inca Collagen. Je to 100% čistý bioaktivní mořský kolagenový hydrolyzát a na trhu je originál jen jeden. Dejte si pozor na levné napodobeniny s příchutěmi, které mají maskovat přirozené aroma kolagenu, a také na doplňky, které se vyrábějí pochybnými metodami a jejich účinek může být proto mizivý.

“Tady záleží na přípravě těchto preparátů, které mají komplexnější působení. Musíme dbát na to, jak je tento kolagen připravován. Při tepelném zpracování zejména živočišných kolagenů dochází k určité degradaci kolagenu a menšímu působení, “ upozorňuje na výběr kolagenového doplňku stravy doktor Holoubek.

Právě proto Inca Collagen sází jak na kvalitní suroviny – vedlejší produkty mořských ryb –  tak na výrobu bez tepelného zpracování. Vyrábí se pomocí studené metody, specifické enzymatické hydrolýzy, při níž dochází k šetrnému štěpení kolagenových molekul na jednotlivé fragmenty. Navíc Inca Collagen neobsahuje žádné jiné přísady, které by mohly jeho účinky narušovat. Jen čisté přírodní kolagenové fragmenty z kvalitních zdrojů s typicky rybím aroma, nemaskované žádnými příchutěmi. Obsahuje až tři typy kolagenů, a to kolagen I., II. a III.

Takto připravený kolagenový doplněk je bioaktivní, což znamená, že fragmenty kolagenu mají zachovanou strukturu, díky které si je lidské tělo zpracuje a vytvoří z nich nový kolagen. Pak tento kolagen mužský organismus použije přesně tam, kde ho nejvíce potřebuje. A co se děje potom? To si detailně popíšeme na jednotlivých účincích.

Kolagen pro muže, kteří rádi sportují

Nesporně nejlepším benefitem kvalitního kolagenového doplňku, jakým je Inca Collagen, je působení ve šlachách, kloubech, chrupavkách a svalech. Ocení to zejména ti představitelé silnějšího pohlaví, kteří se rádi a hodně hýbou. Je běžné, že s věkem se pohybové ústrojí přirozeně opotřebovává, klouby ztrácejí přirozené mazivo a začínají více bolet, kolena praskají a vržou. To vše je důsledek nedostatku kolagenu. Mužům, kteří sportují, se rychleji tvoří mikrotrhliny v chrupavkách a pak hrozí únavové zranění, přetížení kloubů a šlach a regenerace bývá delší. Doporučujeme nečekat, až se objeví první bolesti, ale s doplňováním kolagenu začít preventivně již v mladém věku.

Pozitivní působení kolagenu v pohybovém aparátu je potvrzeno mnoha studiemi. V kombinaci s vitamínem C může kolagen pomáhat posílit pojivové tkáně, tedy vaziva a šlachy, působí také jako prevence poranění a urychluje léčbu poranění.

U sportovní aktivity neexistují výjimky. Divili byste se, ale pohybový aparát trpí i při “sedavých” sportech jako je jízda na motokárách, či automobilové závody! Je to logické, zabrat dostává nejen páteř, ale i kolena či kotníky, protože například motokáry nemají odpružení a při vysoké rychlosti to pociťují klouby celého těla.

Kolagen už je i pro příznivce rychlých vozidel spolehlivým pomocníkem. Motorista a novinář Maroš Čabák: “Inca Collagen je ověřený produkt. Užívám ho už několik měsíců. Jde o mořský bioaktivní hydrolyzovaný kolagen, který ve složení neskrývá žádné nadbytečné přísady. Splňuje tedy důležitá kritéria, která by měl kvalitní kolagenový výživový doplněk bezpodmínečně mít. “

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

 

Patrik Kubiček – fitnes trenér

 

 

Vím o účincích kolagenu na lidské tělo a potřeboval jsem do těla doplnit zvýšenou dávku v rámci regenerace.

 

 

 

 

 

 

Tomáš Pitrun – fyzioterapeut, masér

Inca Collagen používám víc jak tři roky. A nejen já a vlastně i moje rodina. Moje máma ho užívá každý den už rok a půl. Má už víc jak deset let artrózu třetího stupně v oblasti chodidel a v zápěstí. Za poslední rok se jí výrazně ulevilo. A poslední kontrola? Artróza prvního stupně. Doporučuji ho svým klientům. A výsledky jsou taktéž neskutečný. Výrazné zlepšení různých problémů s pohybovým ústrojím, vidím to a cítím to na kvalitě pokožky u mých klientů při masáži. Mohl bych uvést tolik příběhů z vlastní zkušenosti. Dnes ho používám i při samotných masážích zevně.

Ondřej Ježek – motocyklový závodník

 

Kromě klasických proteinových nápojů po výkonu jsem každý den užíval také přírodní kolagen. Kromě urychlení regenerace mi pomohl například i s problémy s koleny. Těmi jsem vzhledem ke svému sportu, ale také mé oblíbené doplňkové cyklistice, v minulosti velmi trpěl. Díky kolagenu mi tyto potíže letos odezněli, za což jsem velmi rád.

 

 

 

 

Martin Friedl – taekwondista

Při exhibičním vystoupení v televizi přerážel jsem Ytongove tvarnice polité a zapálené. Divili se že to mám velice rychle a pěkně zahojene. Tak díky velké zátěži jakou každý sportovec na tělo vyvyji je potřeba i kvalitní regenerace což Inca Collagen jednoznačně je. Pro mě jednoznačně na funkci vazů, svalů i šlach. A samozřejmě díky úrazu už vím že i na rychlou regeneraci popálení kůže.

 

 

 

Richard Štěpánek – handicapovaný sportovec

Vím, že mi díky Inca collagenu chybějící končetina nedoroste, ale věřím, že mi pomůže se zbytkem mého pohybového aparátu a dodá mu vše, co potřebuje.  Jako jeho pravidelný uživatel vím, že je pro mě Inca collagen ta správná volba. Dnes můžu říct, jak kolagen na mé tělo účinkuje. Nepsal bych o tom, kdybych nebyl z vlastní zkušenosti přesvědčen, že Inca Collagen opravdu funguje.

 

 

 

 

Richard Stacha – sportovec a podnikatel

Od operace kolene, které jsem si doslova rozšrotoval z bojových umění mne doprovází stále problémy. Nedokázal jsem uběhnout víc jak kilometr, tak aby mne koleno nezačalo zpívat. Zkoušel jsem různé preparáty a stále nic. Jelikož mne čeká další operace stejného kolene, tak jsem na doporučení Tomáš Pitrun začal na sobě testovat Inca Collagen. Po dvou měsících jsem poprvé překonal 4,5km v běhu a to jsem přestal bežet z důvodu lennosti. Nebudu tady psát žádnou další “kašu-maltu”. Uzavřu to tak, že tento produkt na mne zcela funguje. Sám jsem zvědavý, co mi sdělí doktor, až porovná výsledky magnetické rezonance před zahájením pravidelného užívání Inca Collagenu a před plánovanou operací.

 

Zkrátka kolagen je tak univerzální, že je celkem jedno, jaký typ aktivity provádíte. Stejně jako neexistuje speciální mužský a ženský kolagen. Inca Collagen proto neklame marketingovými fintami a vyrábí jen jeden jediný, špičkový unisex produkt, který má stejné benefity pro všechny.

Dámy, pokud máte muže, který doma rozhodně neposedí a sportuje buď aktivně, nebo chodívá vybít stres jiným aktivním způsobem, myslete na budoucnost jeho kloubů, šlach a chrupavek, aby mu pohyb nepřekazily nepříjemné problémy v podobě zranění z nadměrného zatížení, nebo onemocnění pohybového aparátu. Kolagen je na toto výbornou prevencí.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kolagen pro muže, kteří zrají s grácií

Se zatížením pohybového aparátu a stárnutím jsou často spojena také různá revmatická onemocnění, například artritida. Vedle klasické léčby takových onemocnění u mužů může být kolagen nápomocný, což také ověřilo několik studií. Pozor, kolagen je tu jen pomocníkem, ne samotným lékem. Ale jak říká emeritní primář ortopedie, doktor Milan Čarvaš: “Tělu dodaný kolagen podporuje výživu kostí a chrupavek, pomáhá hojit drobná poranění, zvyšuje pevnost svalů, šlach, vazů i kůže.”

Aktivní život po čtyřicítce či padesátce s Inca Collagen nekončí. Nemusíte se bát zahrát si svůj oblíbený sport, zaběhat si, nebo zkusit nějaké adrenalinové sporty. Připravte se ale předem a doplňujte si kolagen průběžně. Ideální je začít s tříměsíční intenzivní kúrou, během které byste měli užívat denně jeden sáček Inca Collagen. Ten obsahuje přesně odměřenou dávku 3000 miligramů, která je dostačující k tomu, aby kolagen fungoval.

Optimální denní dávka

Při určování denní dávky jsme vycházeli z doporučení lékařů a odborníků, kteří se shodují na tom, že více miligramů v denní dávce by už bylo zbytečné. Důvodem je, že kolagen má pro své putování v krevním oběhu transportní látku, bílkovinu albumin. Pokud je albuminu určité omezené množství, kolagenu může nabrat rovněž jen určité maximální množství a více se do těla jednoduše nevstřebá. Zbylý kolagen je bez užitku vyloučený z těla. “Od určitého denního příjmu další zvyšování dávky nevede k lepším výsledkům. Obecně platí, že kolagen přijatý organismem se projeví nejdříve tam, “kde jde o život”, v hojících se ranách, šlachách a kloubech, kostech, pokožce, vlasech, nehtech a jiných místech v těle,” vysvětluje RNDr. Dagmar Petrová.

Doporučujeme proto dbát i na tento fakt, když hledáte nejlepší kolagen. Nemá totiž smysl platit za příliš vysoké množství kolagenu, které naše tělo nedokáže zužitkovat.

Kolagenová kúra Inca Collagen je pro dámy skvělou inspirací, když hledají dárek pro muže. Při koupi tří balení Inca Collagen na celé tři měsíce nejen ušetříte, ale dopřejete svému muži či příteli celou doporučenou tříměsíční kúru přesně podle doporučení odborníků. Nemusí se o nic starat, stačí si každý den zamíchat obsah jednoho sáčku Inca Collagenu ve sklenici vody a vypít ho. Ideálním způsobem, jak si namíchat kolagen, je nasypat do prázdné sklenice nejdříve kolagenový prášek, zalít ho asi dvěma decilitry vody a zamíchat. Kolagenový hydrolyzát v prášku se takto nejrychleji rozpustí a je připravený k účinnému vstřebání do těla.

Kolagen mužům pomůže i při vypadávání vlasů

Dostali jsme se k snad nejcitlivější oblasti mužského stárnutí, protože vypadávání vlasů dokáže rozladit i mimořádně flegmatické muže. Je fakt, že nejčastější příčiny vypadávání a řídnutí vlasů u mužů jsou dědičné předpoklady, ale i hormonální příčiny. Odborně se to nazývá androgenní alopecie. Právě při řešení tohoto choulostivého problému dokáže být kolagen velmi nápomocný. Kolagen se totiž přirozeně nachází v kůži a z ní vlasy přes vlasové kořínky získávají potřebné aminokyseliny pro tvorbu keratinu. Stará se také o regeneraci vlasových folikulů, které pak začnou nanovo produkovat vlasy. V některých případech vlasy vypadávají skutečně jen proto, že tělo stárne a ztrácí kolagen. V případě, že vypadávání vlasů má vážnější příčinu, je stále dobré kromě léčení doplňovat i kolagen.

Zároveň je však třeba myslet i na další vitamíny a minerály potřebné pro zdraví vlasů. Jsou to zejména vitaminy skupiny B, zinek, selen, železo, vitaminy D a E a také vitamín C. Ten je obzvlášť důležitý: je to jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů, který pomáhá tělu bojovat proti volným radikálům a zároveň stimuluje tvorbu vlastního kolagenu. Proto Inca Collagen dodává každé balení kolagenu spolu s vitamínem C. Kapsle s postupným uvolňováním vitaminu C přidáváme separátně, protože vitamin C je prakticky kyselinou, a přimíchán přímo do výživového doplňku během výroby by mohl kolagenové fragmenty degradovat. Inca Collagen tedy zůstává raději při stoprocentní čistotě kolagenového hydrolyzátu, a vitamin C zasílá jako bonus zdarma.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

 Mužské vrásky? I s nimi vám dokáže pomoci kolagen

Říká se, že muži stárnou pomaleji, což jim možná dámy v tichosti závidí. Ano, mužská pokožka je jiná než ženská. Je poněkud hrubší, a proto na ní tolik nejsou vidět první vrásky. Mohlo by se zdát, že mužům na vráskách až tak nezáleží a klidně nad nimi mávnou rukou. Ale faktem je, že v podvědomí vnímají i tento aspekt svého přibývajícího věku. Ale stejně jako ženám také jim v tomto kolagen dokáže pomoci.

Jakmile se do pokožky vrátí kolagen, ta se stává pružnější, napnutější, hydratovanější a tím dochází k eliminaci menších vrásek a zpomaluje se tvorba nových.

A co kolagen a růst svalů?

Kolagen je jedním z esenciálních proteinů v těle. Bílkoviny jsou pro svaly velmi důležité a kolagen má význam zejména při jejich regeneraci. Mnoho mužů už účinky kolagenu pocítilo na vlastní kůži i z hlediska cvičení, ale když mluvíme o růstu svalstva, doporučujeme zůstat nohama na zemi. Je třeba říci, že pro růst svalů potřebujete dvě klíčové aminokyseliny, tryptofan a leucin. Zatímco první v kolagenu chybí, druhé je v něm zase málo. Někteří výrobci kolagenu se vás možná budou snažit nalákat na výzkumy, ve kterých u testovaných jedinců skutečně došlo k růstu svalstva, ale šlo o vzorek starších lidí se sarkopenií, tedy trpících úbytkem svalstva. Ne o aktivní sportovce, kteří chtějí mít svaly. Proto je třeba férově říci, že kolagen je vynikající jako doprovodný protein pro obnovu tkání, k ochraně šlach, kloubů a chrupavek a lépe s ním po cvičení regeneruje svalstvo. Doporučujeme ho při posilování kombinovat s dalšími proteiny zaměřenými na růst svalstva a výsledek vás okouzlí.

 

Takže pánové, Inca Collagen je vhodný i pro vás. Zkuste ho.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×