Kolagen pro ženy

Když našemu tělu něco chybí, dá nám to nějakým způsobem patřičně najevo. Stejné je to i v případě deficitu  kolagenu. Nedostatek kolagenu se může projevit například horším stavem pokožky a nebo častými bolestmi pohybového aparátu. A nejen to. Inca Collagen je ten správný kolagen pro ženy.

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která je základní stavební hmotou tkání. Tvoří přibližně třetinu všech bílkovin v lidském těle, v kůži dokonce až 70 procent. Kolagen se nachází ve všech tkáních i orgánech, je součástí kůže, kostí, svalů, šlach, zubů a mezizubních prostor. Pro správnou funkci organismu je jeho přítomnost velice důležitá. Právě kolagen je zodpovědný za biomechanické vlastnosti kostí, chrupavek i šlach. Mezi tyhle vlastnosti  patří pevnost, pružnost i odolnost při pohybu. Dostatek kolagenu v těle udržuje naše kosti, pokožku i vlasy, zdravé, pružné a mladé.

V poslední době se však vynořilo mnoho kolagenů a těžko se zorientovat ve všech nabídkách. Který kolagen je pro ženu vhodný a jak konkrétně vám dokáže pomoci? Dozvíte se v tomto článku s recenzemi od našich zákaznic.

Jak prospívá kolagen ženám?

Kolagen je pro ženy důležitý zejména kvůli pleti, udržuje její elasticitu a jednotný tón, pečuje o hydrataci a napomáhá její regeneraci. Dále má kolagen vliv i na zdraví a hustotu vlasů a pevnost nehtů. Pomáhá maminkám při zotavení po porodu a důležitý je také pro ženy, které sportují. Podporuje totiž zdraví kloubů, šlach a kostí.

Kolagen je jednou z bílkovin, které si lidské tělo tvoří samo. Bohužel si ho ale v dostatečném množství tvoří jen do určitého věku. Už po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu a proto je vhodné začít s jeho doplňováním. Jedinou metodou, jak si ho doplnit, tak aby ženy pocítily jeho účinky, jsou kvalitní kolagenové doplňky. Jedním z nich je i Inca Collagen.

Jeho kvalita spočívá ve způsobu výroby. Jde o stoprocentně čistý, prémiový mořský kolagenový hydrolyzát, zpracován pomocí šetrné enzymatické hydrolýzy. Díky tomu je bioaktivní a tedy přirozený pro lidské tělo. To znamená, že kolagenové peptidy lidské tělo přijme, zpracuje a vytvoří si nový kolagen, který použije jako svůj vlastní. A to je skvělá zpráva nejen pro dámy, ale i pro všechny ostatní.

Kvalitní kolagenový hydrolyzát, jakým Inca Collagen rozhodně je, však může fungovat, jen pokud ho berete dlouhodobě a pravidelně. Přestávka v užívání se nedoporučuje. Co to znamená a jak dlouho užívat kolagen, abyste viděli výsledky? Doporučení zní, užívat ho 2-3 měsíce na denní bázi podle pokynů výrobce a později například obden, nebo 3x týdně. Čili je vhodné dát si na začátek tříměsíční kolagenovou kúru a potom v užívání pokračovat na pravidelné bázi, abyste si účinky udrželi.

A teď si pojďme dopodrobna rozebrat účinky kolagenu v ženském těle.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Kolagen vrací ženské pleti svěžest, pružnost a mladý vzhled

Proč kolagen na pleť tak výborně funguje? Lidskou kůži tvoří z 80% kolagen, který se spolu s elastinem stará o její hydrataci a pružnost. Bylo provedeno několik studií, které potvrdily, že kolagenové peptidy nacházející se v hydrolyzovaných suplementech mohou pomoci zpomalit stárnutí pokožky a zlepšit její hydrataci. V jedné ze studií se to prokázalo u skupiny žen užívajících hydrolyzovaný kolagen již po 8 týdnech, v další dokonce po 4 týdnech užívání. Kromě toho má kolagen schopnost podporovat produkci dalších proteinů, které pomáhají udržovat strukturu pokožky, například elastinu či fibrilinu.

Kromě vrásek může kolagen pomoci i v boji proti akné, je účinný na pigmentové skvrny, pomůže s regenerací pleti po kožních problémech, pomáhá sjednotit tón pleti. Může účinkovat i proti rozšířeným cévkám nebo striím, případně sloužit jako doplňková terapie při léčbě celulitidy. A pozor, je výborným společníkem i na dovolené. Díky těmto jeho všestranným výhodám pro pleť je skvělý na zdravé opalování. Pomáhá při regeneraci kůže po nechtěném spálení na slunci a opálení s kolagenem déle vydrží.

Inca Collagen již pomohl tisícům žen s pletí. Podívejte se, jaké má tento kolagen pro ženy recenze:

“Po měsíci jsem musela konstatovat, že Inca Collagen funguje. Mám méně viditelné vrásky ve tváři, bohatší vlasy i nelámající se nehty. Pokožka celého těla je dokonce i hebká.” Zákaznice Radka Skácelová

“Moje pleť je vyživenější a pevnější, zlepšila se mi kvalita nehtů, rostou mi rychleji vlasy a mám je lesklejší a příjemnější na dotek, zpevnila se mi pokožka celého těla.” Ivana Cachová, majitelka salonu krásy

Kolagen zlepšuje kvalitu a růst vlasů

Kolagen a vlasy spolu úzce souvisí. Vlasy jsou totiž tvořeny keratinem, který se tvoří pomocí několika aminokyselin. Jejich zdrojem je i kolagen. Tak jako doplnění kolagenu ovlivňuje pokožku, má pozitivní vliv i na vlasové folikuly, které se nacházejí v pokožce hlavy.

Vypadávání vlasů ženy trápí snad nejvíce ze všeho. Někdy k tomu dochází i vlivem sezónních změn počasí jako je tomu například na jaře nebo na podzim. Pokud si však začnou pravidelně doplňovat kolagen můžou dostat vypadávání vlasů pod kontrolu. Užívání Inca Collagenu pomůže zastavit nadměrné padání, podpořit růst nových vlasů a zlepšit jejich kvalitu, aby se netřepily a zpevnily se. Je zkrátka skvělým pomocníkem pro správnou péči o vlasy. Dámy potěší, že nebudou nacházet v odtoku a na podlaze množství vypadaných vlasů. Časem mohou také zpozorovat takzvané “baby hair” – rostoucí nové vlásky viditelné hlavně v okolí čela. Je to znak toho, že kolagen opravdu funguje a vlasy houstnou. Zdravé vlasy jsou pak lesklejší, pevnější a nemají roztřepené konečky.

“Konečně jsem opět spokojená s mými vlasy, které mi po období masivnějšího vypadávání konečně znovu rostou. Tříměsíční kúra s Inca Collagen padání zastavila a zlepšila se mi kvalita vlasů a bonusem je i kvalita pleti.” Blogerka @martinaelegant40

Kolagen pomáhá i nehtům

Ženy si na nehtech dávají záležet, to není žádná novinka. Pokud touží po zachování svých přirozených nehtů, nezřídka je problémem jejich špatný stav. Také máte měkké a lámavé nehty? V tom případě vás znovu potěšíme. Protože nehty vyrůstají ze stejného embryonálního základu jako vlasy a stejně tak jsou tvořeny keratinem. Jeho pevnost ovlivňují živiny dodávané přes kůži. Stejným způsobem působí kolagen i na ně. Když ho začnete svému tělu doplňovat, zaznamenáte zlepšení i na nehtech, které budou růst kvalitnější a pevnější, nebudou se tak štěpit a budete si je moci bez problémů pěstovat.

Kolagen je pro ženy vhodný i na hojení po porodu

Zotavení po porodu je proces, který může trvat několik měsíců až rok, ale i déle. Proto nastávající i současné maminky zřejmě potěší informace, že kolagen může být nápomocný i během tohoto krásného, ale náročného období ženy. Mnoho maminek už vyzkoušelo tyto benefity Inca Collagenu. Příběh jedné z nich přinášíme v blogu. Lucie je matkou tří krásných dětí a kolagen užívá dlouhodobě. Pomohl jí například i při zavinování  dělohy – což je právě jedno z nejlepších pozitiv.

“Moje rekonvalescence po třetí sekci byla oproti prvním dvěma mnohem jednodušší. Já jsem se dokázala úplně s přehledem postavit na nohy už druhý den, doma jsem byla schopná fungovat normálně a neměla jsem takový problém se zuby, vlasy, nehty ani celkovým hojením ran,” říká Lucie.

TIP: Přečtěte si její příběh na tomto linku

Jak to s kolagenem po porodu funguje? V první řadě pomáhá zacelit rány a obnovit poškozené tkáně, ať už jde o pánevní dno, dělohu či vrchní vrstvy kůže. Tedy rány po císařském řezu, šití po přirozeném porodu, to vše se s kolagenem hojí lépe a rychleji. Kolagen také pomáhá během období kojení, kdy mají mnohé maminky bolestivé bradavky. Nesmíme zapomenout na vypadávání vlasů po porodu, které nejednu maminku přivádí k zoufalství. Už není důvod si kvůli tomu kazit náladu, protože vypadávání vlasů po porodu je zcela normální a pokud budete pravidelně užívat Inca Collagen, vlasy se rychle vrátí zpět do původní kondice. Stejně tak mají některé maminky problém se zuby a dásněmi. Jedním z mnoha úkolů kolagenu je se také starat o zdraví dásní a ukotvení zubů v nich.

Jako bonus může kolagen pomoct i při zbavování se ochablé kůže na bříšku či vyhlazení pokožky na celém těle.

Kromě toho kolagen pomáhá:

  • navodit lepší spánek. Obsahuje aminokyseliny, hlavně glycin, jehož vliv na lepší kvalitu spánku je vědecky potvrzen. Přestože si často nemůžete odpočinout tak dlouho, jak byste potřebovaly, kolagen pomůže zlepšit kvalitu i krátkého spánku, díky čemuž budete více nabitá energií.
  • Podporuje funkci štítné žlázy. Ta má pro těhotné a kojící ženy velký význam kvůli správné hladině hormonů. Opět zde hraje roli glycin spolu s prolinem, protože oba jsou součástí molekuly kolagenu. Mohou pomoci například při odblokování štítné žlázy, nebo také snižovat hladinu stresového hormonu kortizolu.
  • Podporuje zdravý metabolismus a pomáhá udržet správnou hladinu cukru v krvi. Opět díky glycinu, který by se podle vědců měl stát součástí výživových doplňků pro správnou funkci metabolismu.

“Inca Collagen je super na vlasy, nehty, pokožku a každá žena, která má pár měsíců po porodu ví, jak je to důležité a s čím se případně potýká…I můj velký pomocník, již dva roky a nyní zejména.” Podnikatelka a maminka Helena Kohoutová

“Používam i teď při kojení a nepadaji mi tolik vlasy jako jiným maminkám. Pleť mám krásnou, bez pupínku a cítim že i energii. Je to takový malý zázrak a ja na nej nedám dopustit.” Maminka Markéta Bartoňová

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Dámy, sportujete? O důvod víc proč užívat kolagen

Kolagen je pro sportovce samozřejmost, mnozí profesionálové ho pravidelně užívají. Pokud si bez pohybu neumíte představit svůj život doporučujeme Inca Collagen jako ochranu a posílení kloubů, šlach a svalů. Kolagen je důležitý pro zachování hladké struktury chrupavky, což znamená plynulý pohyb kloubů bez bolestí a menší riziko poranění. I po zraněních můžete využít benefity kolagenu, protože napomáhá regeneraci pohybové soustavy.

“Kolagen používám už skoro rok a neměnila bych. Rostou mi rychleji vlasy i nehty a cítím, že se mi zpevnilo bolavé koleno.” Sportovkyně Klára Křivánková

Který je nejlepší kolagen pro ženy?

Najít ten nejlepší kolagen na trhu není snadné – kdokoli může o svém výrobku tvrdit, že právě ten jeho je nejlepší. Jenže pokud chceme, aby lidské tělo dodaný kolagen využilo na maximum, musí být ve správné formě a struktuře co nejvíce podobný tomu lidskému.

Měl by být v bioaktivní formě

Velmi důležité je zvolit formu bioaktivního kolagenu. Molekula kolagenu se skládá ze tří řetězců, které jsou vzájemně propletené a tvoří specifickou strukturu helixu. Při výrobě účinného kolagenového hydrolyzátu je důležité zachovat tuto strukturu, která udržuje jeho biologickou hodnotu.

Bioaktivní kolagenový hydrolyzát se vyrábí takzvanou studenou technologií nazývanou specifická enzymatická hydrolýza. Jde o štěpení molekul kolagenu vodou na jednotlivé peptidy, které naše tělo dokáže lépe absorbovat a vytvořit si z nich nový kolagen. Proto jedno z kritérií, podle kterých poznáte opravdu kvalitní kolagen, je jeho označení –  bioaktivní a hydrolyzovaný kolagen.

Kvalitní kolagen neobsahuje zbytečné přísady

Před koupí si pozorně nastudujte složení kolagenového doplňku. Nejlepší formy jsou bez příchutě a bez přidaných barviv, jsou zkrátka v nejčistší možné formě. Kvalitní kolagenový hydrolyzát v prášku je prakticky bezbarvý a bez chuti. Kolagenový hydrolyzát z ryb může mít specifické aroma, díky kterému ale víte, že jde o jeho čistou podobu, bez zbytečných úprav a dochucovadel.

Měl by obsahovat dostatek účinné látky

Ideální denní dávka kolagenu ve formě výživového doplňku pro dospělého člověka se pohybuje od 2500 do 3000 miligramů. Tuto horní hranici je zbytečné překračovat. Taková dávka dodaná tělu zcela stačí k tomu, aby se projevily účinky. Naopak méně než 1000 miligramů v denní dávce nepřinese požadované benefity.

Je lepší hovězí, vepřový nebo mořský kolagen?

Toto je další otázka, kterou řeší mnoho žen, když vybírají kolagen. Z hlediska struktury kolagenu je to podle odborníků pouze věc preferencí, který  si vyberete. Kolagen je zkrátka kolagen bez ohledu na to, odkud je. Jsou zde však určité detaily, podle kterých se můžete rozhodovat.

Výhodou mořského kolagenu je to, že je vývojově “starý”, tedy není spojen s mnoha dalšími podpůrnými molekulami. Když se rozštěpí na fragmenty, výsledný roztok není znečištěn fragmenty jiných molekul. Existují studie, které naznačují, že kolagen vyráběný z vedlejších produktů ryb – ploutví, kůže a šupin – s sebou nese menší riziko přenosu chorob a vyznačuje se i lepší vstřebatelností, než vepřový či hovězí kolagen. Znamená to lepší vstřebávání a tím pádem i účinky.

Kromě toho při výrobě hovězího a vepřového kolagenu může nezřídka docházet k ničení proteinů kvůli nešetrnému procesu chemického a enzymatického zpracování. Mořský kolagen se oproti tomu získává jednodušším způsobem a je také stabilnější.

Důležitá je forma kolagenového přípravku

Kolagen do těla dostanete efektivně tak, že ho vypijete. V hydrolyzované formě prášku rozpuštěného ve vodě tak nejrychleji proniká přes stěny tenkého střeva až do organismu. Proto je Inca Collagen ve formě prášku, díky čemu výborně účinkuje. Kromě toho obsahuje až tři typy kolagenů. V přírodě totiž existuje asi 30 typů, přičemž u člověka se vyskytuje nejvíc typ I., ale v menším množství i další čtyři typy. Je skvělé, pokud kolagenový doplněk obsahuje více typů. Inca Collagen jako jeden z mála na trhu obsahuje kolagen I., II., III., čímž pokrývá potřeby celého těla.

Takže dámy, právě jste poznaly ten správný kolagen od Inca Collagen, který už zkusili mnohé známé osobnosti jako Jana Pištejová, nebo Kristýna Svobodová. Navíc Inca Collagen dlouhodobě vede v žebříčcích hodnocení nezávislých porovnávačů. Tak co, zkusíte ho i vy?

A zcela na závěr: přesto, že tento článek byl věnován vám, připomínáme, že kolagen je důležitý i pro muže. Tak jim ho na nejbližší svátek věnujte, aby pro vás byli nadále silnou a zdravou oporou.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×