Od začátku sezóny Ondra bojoval nejen se soupeři, ale také s technickýma potížema svého motocyklu Yamaha, na nějž přesedlal z Kawasaki po změně týmu. Vyladit novou motorku není jednoduché. Pokud na přípravu a testování není optimální časová rezerva, jedná se téměř o neřešitelný úkol.

Právě výměna motoru byla důvodem, proč Ondra spolu s ostatními jezdci soutěže superbiků před pár dny netestoval v Brně, odkud pochází, a kde se šampionát superbiků představí od 8. do 10. června.

Během krátké návštěvy Česka si Ondřej naordinoval poctivý trénink a poskytl pro Inca Collagen exkluzivní rozhovor:

Poměrně hodně cestuješ po světě. Jak se říká, všude dobře, doma nejlépe. Věděl by sis představit život v některé jiné zemi než Česko?

Hodně mi přirostla k srdci Austrálie. Tam by to určitě šlo. A v Evropě to mám nejraději v Itálii, spíše v té severní. Líbí se mi tu řeč, příroda, jídlo. I když s Italama je to někdy náročný. Ale úplně nejradši jsem stejně u nás v Brně.

Nedávno ses přestěhoval do bytu v Brně. Zasnoubil se. Znamená to, že už ses plánoval usadit a mít rodinu?

No určitě to nebylo finální stěhování. Do budoucna bych chtěl postavit dům, ale to do té doby, než přestanu cestovat, nemá význam. Ale přítelkyni, teď už snoubenku, v plánu už měnit nemám.

Před závod v Thajsku sis dopřál i dovolenou. Moc času k odpočinku zřejmě během sezóny nemáš.

To je pravda. Dovolená mezi Austrálií a Thajskem je v podstatě jediná. Je to vždy akorát něco po cestě na závody a to si člověk moc neužije. Letošní Thajsko bylo ale super. Byli jsme se Šárkou na Ko Tao a hezčí místo k odpočinku jsem nikdy neviděl. Sice trochu složitá cesta, ale stálo to za to. Po sezóně bych chtěl jet ještě někam na týden lyžovat. Tak uvidíme, jak to dopadne.

K závodění patří i regenerace. Jak je na tom tvoje tělo momentálně?

Momentálně se cítím dobře. I když to výsledkově na trati není zatím žádný hit, fyzicky jsem připraven dobře. Třeba po závodě v Aragonu jsem si vyjel na kole legendární Mont Ventoux. Trénoval jsem na enduro motorce, o víkendu proběhl krátký relax a následoval cyklotrénink. Myslím, že po fyzické stránce jsem dobře připraven. Celkem v pohodě jsem i psychicky. Po předchozích závodech, kdy jsme řešili hlavně techniku, jsem už poměrně otrlý.

Už druhý rok spolupracuješ s výživovým doplňkem Inca Collagen, jak vnímáš tento „zázrak biochemie“?

Velmi pozitivně. Kromě klasické regenerace mi například pomohl i při hojení ran po loňském pádu na kole. Nedám na něj dopustit.

Blíží se závody v Brně, kde budeš doslova pod drobnohledem domácích fanoušků. Těšíš se už na ně?

Nemůžu se dočkat, ale trochu mě znervózňují letošní výsledky. Doufám, že se nám náš stroj ještě podaří vyladit, abych fanoušky nezklamal.

Jaké jsou vyhlídky do dalších závodů, zatím máš i vinou diskvalifikace v Aragonu a Assenu dva body na kontě.

Každý bod má letos velkou cenu. Ale já spíše než k bodům upírám pozornost k tempu. Je potřeba zrychlit a držet se ve skupině o 10. místo. Pak přijdou i body.

Kde hledat motivaci když se nedaří?

Těžko se hledá, to je nutné přiznat. Ale momentálně mě drží nad vodou Brno. K tomu závodu se upínám a tam už doufám budeme konkurenceschopnější.

Máš mnoho fanoušků i ze Slovenska, na Slovensku je i okruh Slovakia ring. Je šance, že tě někdy na Slovensku uvidíme?

Mohli jste už letos. Dlouho jsem koketoval s týmem pana Nosse do MS Endurance, ale potom se mi ještě naskytla příležitost zůstat v MS Superbike. Ale kdoví, MS Endurance by byl dalším logickým krokem, tak uvidíme.

Víc o aktuální sezóně Ondry Ježka se dozvíte na jeho oficiálních stránkách www.ondrejjezek.com.

Fotogalerii si lze kouknout na facebookových stránkách Inca Collagen tady.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×