Na začátku června se v ústeckém stadionu hokejového Slovanu uskutečnil svátek hokejbalové sezóny. Na ploše se během týdne od 3. Do 9. Června postupně střetly celky veteránských reprezentací České republiky, Československa, Slovenska, Západního Slovenska a Kanady. Soutěž proběhla pod záštitou organizace WBHF a Inca Collagen jakožto partner turnaje přispěl dárkovými taškami pro hráče utkání.

Turnaj odstartoval slavnostním zahájením 3. června, po kterém následovalo federální derby České republiky a Slovenska, které ovládl český tým. Ten procházel turnaje velmi sebevědomě a nenechal se ohrozit prakticky žádným soupeřem. Až teprve zápas s kanadským výběrem Čechy potrápil. Kanaďané zvítězili v polovině turnaje nad domácím týmem suverénně 3:0. “Před zápasem jsme si říkali, že jsou k poražení. Řekli jsme si chyby, které jsme udělali v tom prvním zápase a v tom druhém jsme je eliminovali,” řekl kapitán českého výběru Václav Skuhravý.

A opravdu. Oba dva celky s poklidem proplouvali turnajovou fází až do vyřazovacího pavouka. Kanadu dokázalo potrápit jen Slovensko, které s ní prohrálo 3:2 a které nakonec bralo bronzovou medaili. I jeho hráči ocenili dárkové tašky Inca Collagen, které dostali po utkání.

Vše mělo vyvrcholit sobotním finále, ve kterém se proti sobě opět postavili rivalové z České republiky a Kanady. Zápas to byl pěkně vyhrocený a několikrát se muselo přerušovat, protože si hráči vyměňovali názory i pěstmi. Jinak se ale našim povedlo rychle zápas ovládnout. Kdo by to byl řekl, že na konci utkání bude na straně vítězů osm branek. Celkově Češi ve finále zničili Kanadu 8:1. “Myslím si, že toho už měli dost. Hráli na tři pětky, k tomu měli další zraněné hráče. My jsme ze začátku hráli na čtyři formace, na tři jsme to stáhli až od začátku druhé třetiny. Měli jsme pak asi víc sil než oni,” dodal k úspěchu české reprezentace Skuhravý.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×