Mořský kolagen

Jistě už víte, že kolagen je významná bílkovina lidského organismu, která představuje hlavní pilíř pojivové tkáně a v těle člověka se po 45. roce života téměř nevytváří. Na nedostatek kolagenu přitom může naše tělo upozornit mnoha způsoby. Deficit této látky se projevuje například zhoršenou kvalitou vlasů a nehtů, suchou pokožkou se zvýšeným sklonem k tvorbě vrásek či pigmentových skvrn či dokonce bolestmi pohybového aparátu. Řekneme si, proč je mořský kolagen z ryb pro naše tělo nejvhodnější i jak se připravuje.

Co je mořský kolagen?

V současnosti známe až 27 rozdílných typů kolagenů, které mohou mít v těle člověka odlišné funkce. Například pro náš pohybový aparát jsou klíčovými stavebními prvky právě kolageny typu I a II. Jak jsme již zmínili výše, dnes můžeme tuto bílkovinu do svého těla doplnit i pomocí různých kolagenových přípravků a doplňků stravy. V praxi se přitom nejčastěji setkáváme s kolagenem na bázi zejména hovězích či prasečích bílkovin, a také s mořským kolagenem. Mořský kolagen je extrahován z kůže, kostí, ploutví i šupin mořských ryb. Tento vzácný protein se často získává například ze žraloka nebo tresky. Rybí kolagen má přitom vynikající biologickou dostupnost, což znamená, že v lidském těle se po konzumaci vstřebává skutečně rychle.

Kromě toho je čistý mořský kolagen zdrojem mnoha aminokyselin, a to například hydroxyprolinu, alaninu, glycinu a argininu. Právě první ze čtveřice zmíněných, hydroxyprolin, představuje nejdůležitější složku pro produkci kolagenu v buňkách. Nemalý význam však mají i ostatní látky. Alanin dodává energii do svalových tkání, mozku i centrálního nervového systému a dokonce pozitivně ovlivňuje imunitní systém člověka. Arginin zase napomáhá nejen stimulovat imunitní systém, ale stejně ovlivňuje i hojení ran. Glycin nakonec spouští uvolňování kyslíku potřebného pro proces tvorby buněk.

Proč se spoléhat právě na mořský kolagen?

Mořský Inca Collagen je určen pro rychlé a samozřejmě pravidelné doplňování významné bílkoviny lidskému organismu. Tento doplněk stravy obsahuje 100 % čistého mořského kolagenu bez rozličných přísad a je šetrným způsobem zbaven rybího zápachu tak, aby byla v první řadě zachována jeho nutriční hodnota. Právě při výběru kolagenových doplňků stravy je třeba dbát na jejich původ i kvalitu, která by mohla být maskována například různými umělými sladidly. Jak jsme již zmínili výše, na trhu je také kolagen, který je vyráběn převážně z dobytka a prasat.

Kolagen pro zvířata Incapet Collagen

Incapet Collagen pro zvířata se slevou

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Incapet Collagen je ideální kloubní výživa pro psy, koně i kočky.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Při jeho získávání však může docházet k degradaci, respektive znehodnocování proteinů, a to z důvodu často ofenzivního enzymatického či chemického zpracování. Právě materiál z ryb se však považuje za dobrou alternativu pro získávání kolagenu. Při zpracování ryb totiž vzniká obrovské množství nespotřebovaného materiálu, včetně kůží, kostí či šupin, z nichž je možnost získat kolagen. Ten je snadno získatelný v poměrně velkém množství a je navíc vysoce stabilní.

Mořský nebo i rybí kolagen je výborným zdrojem kolagenu pro pleť i tělo. Rychle se vstřebává a jeho využití tělem je velmi efektivní. Takový kolagen může dostatečně ovlivnit buněčnou obnovu a regeneraci kolagenových vláken v organismu.

Jak se mořský kolagen vyrábí?

Jak jsme již zmiňovali výše, mořský kolagen je extrahován z čerstvých nebo mrazených kůží, kostí, ploutví či šupin mořských ryb. Čistý mořský kolagen značky Inca Collagen je připravován velmi šetrnou metodou, která zajišťuje jeho vysokou kvalitu a zejména zachování jeho biologické struktury. Jde o takzvanou hydrolýzu, čili rozkladnou reakci, pomocí které lze získat kvalitní a čistý kolagen. Tento proces probíhá s využitím enzymatické extrakce. Právě s pomocí enzymů dochází při hydrolýze k rozbíjení vazeb v konkrétních aminokyselinách na jednotlivé kolagenové peptidy.

Tato reakce je prováděna velmi šetrně a díky tomu si kolagen uchovává strukturu trojité šroubovice, která je charakteristická pouze pro bílkoviny živých organismů. S takto získaným kolagenem lidské tělo pracuje jako s vlastním. Inca Collagen obsahuje v jedné dávce až 3000 mg 100% čistého hydrolyzovaného mořského kolagenu, který se rychle dostává do krevního oběhu a naše tělo ho dokáže bez problémů využít. Navíc tento mořský kolagen doplní kolagen I, II, III. Právě tyto typy jsou v lidském organismu i tělech živočichů značně zastoupeny a nacházejí se v kostech, svalech, kůži i chrupavkách.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

 

Potřebuje mé tělo více kolagenu?

Jakmile v těle klesne optimální hladina kolagenu, začne vás na to upozorňovat různými signály. Může to být například zhoršená kvalita vlasů – pokud máte nedostatek kolagenu, vlasy jsou bez lesku, mají větší sklon k lámavosti a mohou i vypadávat.

Dalším z častých příznaků jsou například křehké a často se štěpící nehty, pigmentové skvrny, suchá pokožka se sklony k tvorbě vrásek a v nejhorším případě dokonce problémy s pohybem. Kromě těchto, existují i ​​další příznaky, které když zaznamenáte, měli byste uvažovat nad tím, jak doplnit do těla kolagen.

Kromě příznaků které můžete rychle zpozorovat během běžného dne, je doporučeno začít postupně doplňovat kolagen po dosažení 35. roku života. Takto lze předejít i výše zmíněným nepříjemnostem.

Jak doplnit kolagen?

V dnešní době je na trhu opravdu široká paleta výživových doplňků, které vám dokáží pomoci v boji s nedostatkem kolagenu. Při jejich výběru je třeba vždy myslet hned na několik věcí. První z nich je forma, v níž ho přijmete. Existují různé formy užívání, avšak nejefektivnější do těla dostanete kolagen pitím.

Druhým důležitým faktorem je typ. V současné době známe až 27 různých typů kolagenů, které mohou mít v těle člověka odlišné funkce. Který si ale vybrat, aby splnil vaše očekávání a vašemu tělu opravdu prospěl? Například pro náš pohybový aparát jsou klíčovým stavebním prvkem právě kolageny typu I a II. Aktuálně se však spustila velká diskuse o takzvaném mořském kolagenu, na který jsme se v tomto článku zaměřili. Dozvíte se proč je mořský kolagen pro naše tělo tím nejvhodnějším a také to, jak si ho můžete správně připravit.

 

Inca Collagen – čistý rybí kolagen

Doplněk stravy značky Inca Collagen obsahuje v jedné dávce až 3000 mg 100% čistého hydrolyzovaného mořského kolagenu, který se rychle dostává do krevního oběhu. Díky tomu, že s ním dokáže tělo pracovat jako s přirozeným vlastním kolagenem, dokáže ho i rychle využít a potřebné živiny se tak v krátkém čase dostávají do kostí, kůže a kloubů.

Tento mořský kolagen díky svému složení taktéž doplní i kolageny typů I, II i III, které jsou v lidském organismu i tělech živočichů značně zastoupeny a nacházejí se v kostech, svalech, kůži i chrupavkách.
Rozhodněte se pro kvalitu

Pokud se již z jakéhokoli důvodu rozhodnete doplnit kolagen a chcete sáhnout po nějakém výživovém doplňku, určitě se snažte zjistit čím více informací o produktu a poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Výběr může být náročný, a proto se doporučujeme řídit jednoduchými radami.

Bez přidaných umělých látek

Produkty značky Inca Collagen byly navrženy tak, aby z nich tělo dokázalo získat co nejvíce potřebných látek a zároveň nebylo zatěžované umělými barvivy či sladidly.

Ve správné formě

Při výběru také doporučujeme zohlednit formu, ve které se rozhodnete kolagen přijímat. Nejefektivnější forma mořského kolagenu je tekutá na pití, tedy ho přijmout formou nápoje.

Aby měla vaše snaha doplnit kolagen i skutečné výsledky, vždy myslete na to, že se jedná o dlouhodobý proces. Při zdraví žádné zkratky neexistují.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×