Krásné, husté vlasy, které se lesknou. Svěží, zářivá pleť (bez vrásek), která se naopak neleskne. Pevné hladké nehty. Ano, všechny dobře víme, jak by naše krása měla vypadat, ale cesty k ní jsou někdy trnité. Přitom všechny tyto „položky“ mají společného jmenovatele, zázračnou bílkovinu jménem KOLAGEN. Jedná se totiž o nejdůležitější stavební bílkovinu v našem těle a ne nadarmo ji kosmetické salóny opěvují jako nový botox.

Bílkovina mládí

Právě kolagen, kterému se také přezdívá zázračná bílkovina mládí, dokáže účinně vymazat první vrásky, dodat vlasům chybějící pevnost či viditelně ubrat nějaký ten rok. Ač se kolagen vyskytuje ve všech možných formách (krémy, kapky, tablety), nejúčiněji působí, pokud ho vypijeme. Přesně takový je také Inca Collagen, mořský bioaktivní kolagen, který je nejpodobnější tomu lidskému a naše tělo s ním tak umí nejlépe pracovat. Měsíční kúra Inca Collagenu obsahuje 30 sáčků s 3 gramy čisté bílkoviny, což je doporučená denní dávka. Více na www.incacolla­gen.cz.

Jako vnitřní elixír mládí (a zdraví) působí pravidelné doplnění kolagenu do těla. Je to právě kolagen, který tvoří strukturu nejen naší pokožky, ale také kostí, kloubů a chrupavek. Vnitřním doplněním kolagenu vyživíme naši pleť zevnitř a výrazně zpomalíme přirozené stárnutí pleti, ale také zajistíme pevnější strukturu vlasových vláken, či nehtů.

Čím jsme starší, tím je ho méně

Je to smutné, ale je to tak. Již od 25. roku života začíná tvorba kolagenu klesat a po čtyřicítce se již netvoří téměř vůbec. Tato ztráta se samozřejmě promítne i do našeho vzhledu. Matná pleť, ve které se jemné vrásky stávají hlubšími a viditelnějšími, lámavější vlasy, slabé nehty. Pokud budeme tělu dopřávat kolagen, využije ho přesně tam, kde je třeba a my (i naše okolí) si toho zaručeně všimneme.

Proč bioaktivní kolagen?

Ano, forem, jak doplnit kolagen je spousta. Po zjištění zázračných účinků této bílkoviny se s výrobky na trhu doslova roztrhl pytel. K dobrému vstřebávání a plnému využití dodaného kolagenu v těle pozitivně přispívá, jedná-li se o kolagen bioaktivní. Právě ten se nejvíce podobá tomu, které si naše tělo samo vytváří. Zpracovává se tzv. studenou technologií, aby byla zachována jeho biologická hodnota. Proto se mu říká buď bioaktivní (biologicky aktivní) nebo také „živý“. Inca Collagen je hydrolyzovaný bioaktivní kolagen, který se prodává ve formě ve vodě rozpustného prášku. Naše tělo ho tak využije tam, kde je potřeba doplnit a navíc stimuluje buňky k výrobě vlastního kolagenu. V jedné sklence „živé vody“ Inca Collagenu dostaneme do těla nejpřirozenější náhradu našeho vlastního kolagenu – 3 gramy čisté bílkoviny, což je také doporučená denní dávka.

Článek zveřejnil web trendyzdravi.cz.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×