Bez ohledu na to, kolik nám je a co děláme, všechny chceme zůstat krásné a mladé. Když víte, co vaše pleť potřebuje, můžete toho dosáhnout.

Znáte ten pocit, když se lidé dozví váš věk a překvapeně poznamenají, že by vám hádali méně? Časem si na to zvyknete a berete to jako samozřejmost. Ovšem jen do té doby, dokud na váš věk přestanou reagovat. Marně čekáte na udivené “Vážně?” a obdivné “Řekla bych ti o 6 let míň.” Nechápete to. Vždyť jíte zdravě, sportujete, denně vypijete 2 litry vody a před sluncem se vždy chráníte. 

Pravdou je, že vaše pleť postrádá základní stavební kámen a kamenolom je skoro prázdný. Trochu tvrdé, ale trefné přirovnání. Řeč je totiž o kolagenu, jehož přirozená produkce v těle se každým rokem snižuje a v době, kdy nám je 60, je téměř nulová. 

Existuje přes čtyřicet druhů kolagenu, které se liší složením a funkcí. Nejhojněji je však v našem těle obsažen kolagen typu 1. Jak ho nejjednodušeji doplnit? Řešení je stejně snadné, jako vypít sklenici vody. Stačí do ní přidat Inca Collagen – mořský kolagen, který se skládá výhradně z kolagenu typu 1 a představuje ideální způsob, jak získat potřebný materiál pro obnovu kožních buněk.

Zde jsou 3 blahodárné účinky mořského kolagenu na naši pokožku:   

1. VRÁSKY

70 % naší pleti tvoří kolagen typu 1. Dermis, spodní část kůže, obsahuje kolagenní a elastická vlákna, která určují její pevnost a plnost. Jak kolagen v těle věkem ubývá, objevují se hlubší vrásky kolem očí a úst. Klinické studie prokázaly, že se u testovaných osob, které pravidelně užívaly mořský kolagen, snížil výskyt vrásek, jejich pleť byla pevnější a vyhlazenější. 

2. HYDRATACE

Mořský kolagen významně zvyšuje hydrataci pokožky, redukuje oxidační stres a zabraňuje křížení kolagenových vláken, čímž zvyšuje hladinu hydratace až o 91%.  

3. PIGMENTOVÉ SKVRNY

Dalším následkem ztráty kolagenu je hyperpigmentace pleti. Jedná se o zvýšení počtu pigmentu v kůži, tedy barviva, které vytvářejí jednotlivé buňky v těle. Když je naše pokožka poškozena UV zářením, produkuje melanin, který se dostává do vrchní vrstvy kůže a způsobuje nevzhledné pigmentové skvrny. Mořský kolagen pomáhá redukovat tento problém tím, že brání produkci melaninu a zesvětluje již existující pigmentové zabarvení

Článek zveřejnil web marianne.cz.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×