kolagen pro psy

Psi jsou nesmírně oddanými přáteli, kteří po celý svůj život nezištně z čisté lásky dělají společnost svému majiteli. Je jen málo lidí, kteří jim dokážou odolat – zejména malým štěňátkům, jejich nevinnému pohledu, hebké srsti a ouškům, když vrtí ocáskem, štěkají, skáčou do výšky a prosí o vaše pohlazení. Milé povahy pejsků se staly předlohou mnoha knižních či filmových příběhů, koluje o nich i nespočet výstižných citátů. Spojení psa a člověka je výjimečným poutem od nepaměti. Pes by za svého majitele položil život a lidé jim vděčí za mnohé, včetně schopnosti zlepšit jejich náladu třeba po těžkém dni.

Pro dobrého majitele by stoprocentní péče o psa měla být samozřejmostí. A taková péče není jen dostatek krmiva a občasná návštěva veterináře. Skutečně kvalitní přístup v chovu vašeho nejlepšího kamaráda vyžaduje ještě cosi navíc. Protože je to pro vás další člen rodiny, dopřát byste mu měli péči, která se týká nejen stravy a výživy, ale i jeho specifických potřeb.

Psi jsou velmi dynamická a pohyblivá zvířata. Věděli jste, že i oni mohou trpět nedostatkem kolagenu? Jsou to savci jako lidé a také u nich dochází věkem k poklesu tvorby kolagenu v těle. Nejvýrazněji se to projevuje na jejich pohybovém aparátu. Některá plemena jsou na takové problémy náchylnější. Ale kolagen je potřebný pro všechny psy. Řešením je starat se o dostatečnou výživu již v mladém věku a nepřetržitě, čímž můžete zabránit větším problémům a tím pádem i návštěvám u veterináře.

Během mnoha let existence Inca Collagen jsme obdrželi nespočet nadšených recenzí od zákazníků, a proto jsme se rozhodli jít dál. Tak vznikl Incapet Collagen – unikátní bioaktivní kolagenový hydrolyzát určený speciálně pro zvířata. A postupně se k nadšeným zákazníkům, kteří náš kolagen užívají sami, přidávají i spokojení chovatelé psů. Co přesně kolagen v těle psa dělá a jak funguje? Čtěte dál.

Kolagen pro lidi a kolagen pro psy

Kolagen je jedna z nejzákladnějších bílkovin v těle savců, a proto si naši pozornost rozhodně zaslouží. Připomeňme, že tvoří u lidí i u psů až 30% všech bílkovin v těle, 80% hmoty kůže a až 70% kloubní sušiny chrupavek. Tvoří pojivové tkáně v kostech, šlachách, kloubech. Dostatečné množství kolagenu má tedy pozitivní vliv na pružnost kůže, pevnost vlasů či nehtů, u zvířat odpovídá za krásnou srst a zdravé drápky. Pozitivně ovlivňuje funkčnost pohybového aparátu. Je bílkovinou, která spojuje buňky a je velmi komplexní – až 19 aminokyselin, které tělo potřebuje na různé funkce. Kolagen má strukturu tvořenou ze tří propletených proteinových vláken, tzv. strukturu helixu.

Tento životodárný protein si tělo tvoří samo. V mladém organismu ho za normálních okolností vzniká dostatek. Horší je to se stoupajícím věkem, kdy už jeho produkce klesá. U člověka po 45. roce života tělo vlastní kolagen netvoří téměř žádný, a proto jedinou možností, jak ho doplnit, je dodávat ho zvenčí. U zvířat je tomu podobně. Určité množství kolagenu přijmeme i ve vyvážené stravě, ale to nestačí.

Ideálním způsobem, jak ho doplnit, je užívat ho ve formě výživového doplňku. Proto když Inca Collagen zaznamenal obrovský úspěch u lidí, rozhodli jsme se pokračovat s Incapet Collagen. Tento přírodní bioaktivní mořský kolagenový hydrolyzát je stoprocentní a čistý, bez příměsí, nemaskovaný žádnými příchutěmi.

“Ladynka má špatnou páteř a klouby a při každém pohybu to v ni strašně a hlasitě křupalo. Poctivě užívá Incapet a už po měsíci jsme si všimli změny. Ted to v ni občas křupne, ale už o dost méně a už vůbec ne hlasitě, tak si myslíme, že za to může Incapet Collagen.” Monika a její fenka Lady.

Kolagenový balíček pro psy s dárky

Velký kolagenový balíček pro psy. 3x Incapet Collagen a k tomu hebká plyšová deka a bavlněný uzlík na hraní.

Možná již víte, že pejsci stárnou rychleji než lidé. Znamená to, že už i v relativně mladém věku psa se mohou začít objevovat obtíže spojené s nedostatkem kolagenu. Zpočátku je ani nemusíte zpozorovat, pociťuje je jen pejsek, ale ten vám nedokáže sdělit, že ho něco bolí. Proto je důležité podchytit rizika včas a již v mladém věku zvířete začít s podáváním kolagenu. Samozřejmě některé zdravotní problémy nedokážete zcela vyloučit, protože jsou dědičného charakteru, zejména u konkrétních plemen. Ale můžete správnou výživou napomoci tomu, aby se problémy zmírnily, a tak je do jisté míry redukovat a zlepšit svému čtyřnohému příteli život.

Jak může kolagen pro psy pomoci: studie a názor veterináře

Vědci v nedávných letech testovali účinky doplňků stravy s obsahem kolagenu na skupinách různých plemen psů s onemocněním pohybového aparátu. Zkoumali se psi s osteoartritidou či dysplazií kloubů. Výsledky potvrdily, že kolagen pomáhá snížit klinické příznaky a symptomy těchto onemocnění. Projevilo se to na zvýšené pohyblivosti psů a poklesu jejich kulhání. Navíc podávání takových doplňků pejskovi, který je náchylný k degenerativnímu onemocnění pohybového aparátu, a to již od útlého věku 3-4 měsíců, má preventivní účinky. Prokázalo se to například sníženou progresí radiografických osteoartritických změn, které jsou průvodním jevem dysplazie loketního kloubu.

Kolagen tedy slouží jako kloubní výživa a při pravidelném užívání jednoznačně pomáhá u psů předcházet problémům spojených s opotřebením kloubů a kostí vlivem věku. Také slouží jako akutní pomoc při již rozvinutých onemocněních pohybového aparátu. Kromě  zmíněné dysplazie či artritidy může zvíře trpět na otoky kloubů, luxaci čéšky a jiné. Pokud však má kolagen opravdu účinně pomáhat, musí být podáván ve formě, kterou je tělo psa schopné přijmout.

V tomto směru je Incapet Collagen skutečně unikátem, který je navržen veterináři tak, že ho organismus psa od vlastního kolagenu prakticky nerozezná. Klíčem k této formě je bioaktivita. Bioaktivní kolagenové peptidy, které se získávají štěpením ze živočišného kolagenu, mají po zpracování zachovanou výše zmíněnou trojitou strukturu helixu.

Abychom to víc přiblížili, je třeba připomenout, že kolagen se získává z vedlejších produktů ryb, prasat či skotu. Takto získaný kolagen má ale příliš velkou molekulu, proto je třeba ji rozštěpit na malé fragmenty, zvané peptidy, které už pak mají schopnost proniknout přes bariéru trávicího traktu až do krevního oběhu. Právě proces štěpení je při výrobě kolagenu velmi důležitý a my jsme našli takový způsob, který zachovává bioaktivitu výsledných peptidů. Incapet Collagen vyrábíme pomocí velmi šetrné studené metody, specifické enzymatické hydrolýzy, při níž nedochází k tepelnému zpracování kolagenu. Tím pádem se zachovává bioaktivita výsledních fragmentů, schopnost proniknout do těla člověka a zvířat tak, aby je dokázalo využít. A díky tomu Inca Collagen pro lidi a Incapet Collagen pro psy tak skvěle účinkují.


“Náš Fabio oslaví tento měsíc 18. narozeniny. Před dvěma lety měl velké problémy s klouby na předních tlapkách, špatně chodil a měl problém se postavit. Jelikož jsem sama užívala váš kolagen a pomohl mi, tak jsem ho začala dávat i jemu (1 balík rozdělen na 3 dny). V průběhu dvou měsíců se mu výrazně ulevilo, “ Hanka Jančovičová hodnotí efekt kolagenu na svého pejska Fabia.

Herečka Nikola Říhová: “Jakmile jsem se dozvěděla, že Inca Collagen má svůj kolagen i pro psy, tak jsem byla šťastná, že pro svoji Amy mohu zas něco udělat. Obě užíváme kolagen: já bojuji s vlasy. Chci do budoucna už své, takže prioritou pro mě bylo jejich posílení a rychlejší růst. Amyčka posiluje chrupavky, zuby, drápy a celkovou mobilitu. “

Na výrobu Incapet Collagen zpracováváme vedlejší produkty kvalitních mořských ryb, jako jsou ploutve, kůže, šupiny a kosti, protože i kvalita použitých surovin rozhoduje o výsledném produktu. A proč právě mořské ryby? Vycházíme z odborných názorů, podle kterých se mořský kolagen výborně hydrolyzuje do nejčistší podoby.. Vysvětluje doktorka Dagmar Petrová: “Výhodou rybího kolagenu je to, že je to kolagen vývojově starý, to znamená, že není spojen s řadou dalších, podpůrných biomolekul. Rozštěpí se tedy na fragmenty a výsledný roztok není znečištěn fragmenty jiných molekul, “říká o mořském kolagenu doktorka Dagmar Petrová.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Podstatným účinkem kolagenu u psů je vliv na kvalitu kůže, srsti či drápů. Jak jsme zmínili, kolagen u psa tvoří až 75 – 80% kůže a stará se o její pružnost, zdraví a hydrataci. Psi mívají také problémy s kožním onemocněním a alergiemi, které se projevují svěděním. “Pokud si ten pejsek kůži rozškrábne, nějakým způsobem ji poškodí, vzniknou nějaké odřeniny, pak je dobré použít nějaké podpůrné přípravky na to hojení, dá se využít kolagen, různé masti a podobně,” doporučuje MVDr. Hana Lešetická z veterinární kliniky BUDvet. Při nedostatečné výživě a poklesu kolagenu je kůže suchá, náchylná na různá kožní onemocnění, z nichž se samozřejmě i hůře vzpamatovává. Jelikož srst vyrůstá ze stejného epidermálního základu, pokles kolagenu může mít za následek až vypadávání srsti, případně její matný, zanedbaný vzhled. Incapet Collagen pomáhá udržovat kůži psa v kondici a tím pádem zachovat i lesklou a hustou srst. Může dokonce podpořit růst nové srsti na místech, kde měl pejsek lysiny po kožním onemocnění, případně alergii. Veterináři doporučují podávat kolagen preventivně během období, kdy psi více línají. “Velmi dobře zase fungují například různé kolagenové přípravky, které vlastně podporují ty jednotlivé chlupy a chlupové váčky, ta srst je pak zdravější, až tak nevypadává, je lesklejší,” dodává MVDr. Hana Lešetická.

Co se týká drápků, dobrá výživa a dostatek kolagenu zachovává drápky zdravé, méně se během růstu lámou a třepí. Stejně podporuje kolagen i zdraví zubů u psa.

Hydrolyzovaný kolagen pro psy navíc pomáhá ke správnému trávení vašeho nejlepšího kamaráda. U některých psů se může vyskytnout syndrom, při kterém dochází k prosakování střev. I při jiných onemocněních trávicího traktu psů může kolagen pomoci, opravuje totiž výstelku gastrointestinálního traktu.

A konečně je třeba zmínit i to, že kolagen má tendenci zvyšovat chuť k jídlu. Pokud máte pejska se speciální dietou, nebo takového, který má s krmením problém, můžete mu obohatit jeho výživovou rutinu přírodním kolagenem. Incapet Collagen se bezproblémově kombinuje s jakýmkoliv krmivem či jinými doplňky a psi jeho chuť milují. Incapet Collagen nepotřebuje ochucovadla ani žádné aroma, které by mohly jeho účinek zeslabit. Vsadili jsme proto na 100% čisté složení se zachováním přirozené příchuti ryb, která u psů vůbec nevadí, naopak je motivuje k jídlu.

Kolagen 4+1

I zvířátka potřebují kolagen. Ke 4 balením Inca Collagene získáte 1ks Incapet Collagene pro vašeho domácího mazlíčka jako dárek. Přidejte mu kolagen do jeho oblíbeného krmiva a sledujte účinky.

Příběhy: jak Incapet Collagen pomáhá nejen útulkáčům

Naším primárním firemním i přirozeným lidským cílem je pomáhat. Ať už lidem, nebo zvířatům. Rozhodli jsme se proto pomoci útulkáčům ve Svobodě zvířat dodáním zásob Incapet Collagen. Veterináři ho podávali zvířatům v rekonvalescenci a jeho účinky byly fantastické.

Dvanáctiletý pejsek Austen měl problémy s artrózou kyčlí, kvůli čemuž kulhal na zadní nohy a viditelně při pohybu trpěl. Navíc měl dlouhodobě zanedbanou srst. Po dvou měsících užívání Incapet Collagen se stav zlepšil a pejsek byl mnohem pohyblivější. “Incapet Collagen dáváme i dalším zvířátkům, například s kožními problémy. Dvouletý francouzský buldoček Fred má po celém těle slabé osrstění i ložiska bez srsti a sedmiletému Krašnovi odumřela část kůže na krku po bitvě s jinými pejsky. Za nás Incapet Collagen doporučujeme,“ zhodnotili pracovníci Svobody zvířat.

V trnavském útulku paní Nováková podávala Incapet Collagen více pejskům, mezi nimi i Jacobsovi, který měl problém se zadní nohou. “Vyskakuje mu jablíčko, občas si ji šetří. Už po měsíční kúře mnohem více používá zmíněnou nožičku a začíná na ni pěkně došlapovat. “

Veterinářka kliniky LionVet MVDr. Eugénia Svobodová hodnotí léčbu svého pacienta kavalíra Bennyho, který měl pohybové problémy: “Po měsíční kúře Incapet Collagenem telefonovala nadšená majitelka, že se jeho stav výrazně zlepšil a v léčbě pokračuje dál.”

Podobně s Incapet Collagen pomáháme i výcvikovému programu vodících psů.

Kolagen pro psy se sklony k dědičným onemocněním

Už jsme zmínili, že je spousta psích plemen s genetickými predispozicemi na různá degenerativní onemocnění pohybového aparátu. Způsobené je to primárně rychlým růstem těchto plemen, nejmarkantněji se to projevuje u retrívra, labradora či německých dog. Výsledkem může být například dysplazie kyčelních kloubů, což má negativní dopad na pohybovou aktivitu a nezřídka zkracuje psovi život. Kolagen je kloubní výživa, která dokáže riziko takových onemocnění do určité míry eliminovat.

S dysplazií má bohužel mnoho zkušeností chovatelka Lucka Valentovičová: “Mám doma americkou buldočicu Kiru, která má dysplazii 4. stupně a natažený vaz. Incapet Collagen jí velmi pomáhá při regeneraci a obnovuje pohyblivost kloubů. Také jí kolagen zlepšil kvalitu srsti. “

Incapet Collagen je vhodný pro všechna plemena pejsků. Ve vyšším věku jako způsob náhrady chybějícího kolagenu, stejně jako u mladších zvířat, která jsou vystavována opakované vysoké fyzické zátěži.

Kolagen pro kočky s dárkem navíc

Dopřejte vaší kočičce výživu, jakou potřebuje. Nyní ke balení Incapet Collagen získáte kvalitní ručník grátis jako dárek.

Jak dávkovat kolagen pro psy?

Dávkování čistého Incapet Collagen je velmi jednoduché. Jelikož jde o tělu přirozenou bílkovinu, nemusíte se bát ji pejskovi podávat i vedle jiných vitamínů, či léčbě. Stejně jako u člověka i u psů by se mělo začít s dvou až tříměsíční úvodní kúrou, kdy pejskovi podáváte Incapet Collagen denně. Každý zlatý sáček Incapet Collagen obsahuje 3 gramy čistého hydrolyzovaného kolagenu a toto množství je vhodné jako denní dávka pro zvířata do 20 kilogramů. Větším psům můžete podávat denně až 2 balení. V případě, že má pejsek akutní problémy, můžete dávku takto zvýšit.

Po úvodní kúře je důležité stále psovi podávat kolagen, ale už není nutné podávat ho denně. Podstatnější je pravidelnost. Kolagen stačí přimíchat pejskovi do oblíbeného krmiva.

Nezapomínejte na to, že kvalitní péče o zdraví vašeho nejlepšího přítele mu může výrazně prodloužit život. Díky tomu s ním prožijete mnohem více společných let strávených na procházkách, při hrách v přírodě či jiné jeho zálibě, nebo doma hlazením a mazlením. Užívejte si šťastné chvíle se svým pejskem i díky doplňku krmiva Incapet Collagen.

Kolagen pro koně s dárkem navíc

Nyní ke kolagenu Incapet Collagen pro vašeho koně dostanete i kvalitní ručník v královské modré jako dárek.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×