Vitamín D slunce

Vitamin D v našem organismu plní zodpovědný úkol, stará se o správné vstřebávání vápníku a hořčíku. Tím přispívá ke zdraví kostí a svalů, ale také zubů, stará se o imunitu, reguluje růst buněk, přispívá ke správné funkci mozku. Může pomoci při léčbě kostí, svalů, kloubů, pomáhá předcházet poruchám imunitního systému a může pomoci při léčbě některých kožních onemocnění, jako například při psoriáze.

Lidské tělo si vitamín D dokáže vytvořit samo, ale potřebuje k tomu slunce. Proto během léta díky častějšímu trávení času na slunci mají lidé většinou dostatek tohoto vitaminu. Problémem jsou podzimní a zimní měsíce, kdy mohou mít zejména děti, ale i dospělí, nedostatek vitamínu D. Toto jsou nejčastější příznaky: můžete cítit nadměrnou únavu, být často nemocní, mohou vás trápit bolesti kostí, můžete se cítit nervózně či depresivně. Při dlouhodobém nedostatku vitamínu D se mohou vyskytovat vážné vývojové poruchy kostí jako je například osteoporóza, dochází k oslabení imunity a nastupuje chronická únava.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kromě slunce obsahují hodně vitamínu D i tučné ryby jako je losos, makrela, bohatá na vitamín D jsou i třesčí játra. V menším množství ho obsahují vajíčka a maso. U lidí žijících v oblastech s malým výskytem slunečního svitu, ale i u těch, kteří se neradi vystavují na slunci, nemusí pestrá strava stačit k doplnění vitaminu D. Je proto vhodné jej doplňovat prostřednictvím doplňků stravy.

Dospělí by měli užívat cca 1000 IU (mezinárodních jednotek) denně, u dětí se doporučuje od 400 do 600 IU. Vitamin D3 1000 IU od Inca Collagen je ideálním doplňkem ke kolagenu na pleť, vlasy a nehty a na podporu kloubů. Pro ještě lepší produkci kolagenu v těle ke každému balení Inca Collagen dostanete grátis i vitamín C 500 mg se šipky. S Inca Collagenem a s dárky v podobě vitamínů C a D můžete udržovat nejen krásu, ale i zdraví svého těla po dlouhou zimní dobu.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×