Po zimě je náš organismus vyčerpaný, co se u mnohých z nás projeví téměř nepřekonatelnou únavou. Jarní únavu však nepřemůže spánek ani vylehávání před televizí. Na jarní únavu třeba jít jinak, ideálně se na ni připravit předem a nenechat nic náhodě. Že nevíte jak na to? Připravili jsme pro vás 6 trochu neobvyklých rad, jak svůj organismus posílit natolik, že si s jarní únavou snadno pořadí. A na závěr máme pro vás speciální bonus.

1. Smějte se

To se řekne! Když na vás dolehne chmurnost zimních měsíců bez slunce a sychravé počasí. Smích má však prokazatelně pozitivní účinky na naši psychiku a na to, jak se cítíme. Když se usmíváme, cítíme se lépe, a dokonce působíme na své okolí krásnější a přitažlivější, což pomáhá zase našemu sebevědomí. Smíchem se odbourává stres, který jarní únavu znásobuje. Jak se ale smát víc? Začněte úsměvem, uvidíte, jak na to vaše okolí zareaguje. Smějte se vždy, když vám přijde něco směšné a klidně se nechte strhnout smíchem někoho jiného.

2. Hýbejte se skupinově

Příznivý vliv pohybu na lidské zdraví a psychiku je nezpochybnitelný. Ale zkuste vyměnit osamělého běžce za skupinové cvičení. Vyzkoušejte jógu, cross-fit, Tabata, pilates, jumping nebo týmové sporty. Prostě cokoliv, co vás chytí za srdce. Cvičení ve skupině nám pomáhá dosahovat lepších výsledků, protože skupina nás motivuje. Společně cvičící kolektiv je také výborným zdrojem pozitivní energie a navozuje dobrou náladu. A to jsou přesně ty pravé recepty na jarní únavu.

3. Mějte nadhled

Nadhled nám pomáhá překonávat i těžší momenty. Zkuste se vždy zamyslet nad problémem, který vás unavuje a paralyzuje. Opravdu si ho musíte pouštět tak blízko k tělu? Zachovat si chladnou hlavu a řešit krizové situace s nadhledem vám pomůže neplýtvat zbytečně drahocennou energií, kterou na jaře opravdu potřebujete. Pokud nevíte, jak získat nad věcí správný nadhled, zkuste se svěřit blízkému člověku. Možná zjistíte, že z jeho pohledu není váš problém až tak vážný, nebo vám poradí cestu, jak ho vyřešit.

4. Sauna není jen pro bohaté

Saunu se opravdu vyplatí navštěvovat pravidelně, a to nejen během zimních měsíců, ale právě na jaře, kdy na nás útočí prudké změny počasí, různé virózy a chřipka. Ideální je, pokud si saunu dopřejete alespoň jednou týdně. Saunování není časově náročné a pokud k němu přidáte otužování, podpoříte prokrvení organismu a budete se cítit plní energie. Investovat do návštěvy sauny se vám vrátí na posílené imunitě, a nebudete tak muset ležet doma na PNke a utrácet peníze v lékárně. Sauna vám zabezpečí i vydatný spánek, díky čemuž budete více odpočatí. Pomáhá snižovat napětí a dokonce i hmotnost. Takže šup do plachty a vypotit.

5. Bílkoviny, které dokážu zázraky

Pokud se po náročném zimním období dostaví jarní únava, máte pocit, že vaše tělo potřebuje zregenerovat. Výborným způsobem jak pomoci buněčné obnově a regeneraci těla, je doplnit mu zázračnou bílkovinu jménem kolagen. Kolagen je základní stavební bílkovinou těla, tvoří 70% bílkovin kůže a najdete ho i v kloubech, kostech a chrupavkách. Právě nedostatek slunečního záření, stres či vyšší věk jsou faktory, které negativně ovlivňují přirozenou tvorbu kolagenu. Pokud si ho doplníte ve správné formě, dodáte tělu dostatek živin a pocítíte jeho příznivé účinky. Kromě toho, že se budete lépe cítit, posílíte tím i zimní oslabené vlasy, dodáte barvu unavené pleti, zjemníte mimické vrásky a zpevní vám nehty. Budete mít pocit, jako by se vaše tělo zhluboka nadechlo a žádná jarní únava vás nepoloží.

6. Vitamin C

I když na rozdíl od našich předků nemáme v zimě problém s nedostatkem potravin, jaksi přirozeně inklinujeme k méně zdravím těžkým jídlům. Konzumujeme méně zeleniny a ovoce jako v létě, protože se podvědomě snažíme organismus zahřát, a tyto potraviny v čerstvém studeném stavu ho naopak ochlazují. Dodat ale tělu vitamíny je velmi důležité, a zcela bez debaty, pokud chcete porazit jarní únavu. Takový vitamín C vám kromě posílení imunity pomůže i tím, že pomáhá správnému vstřebávání kolagenu v těle. Díky tomu ho naše tělo ví co nejlépe využít, aby pomohl přesně tam, kde je to potřeba.

BONUS NA ZÁVĚR

Pokud jste se dostali až sem, myslíte to v boji s jarní únavou opravdu vážně. Proto máme pro vás unikátní tip, jak posílit tělo kvalitním doplňkem výživy. Vyzkoušejte Inca Collagen, 100% čistý přírodní kolagen, původem z mořských ryb. V jedné dávce dodáte tělu až 3000mg hydrolyzovaného kolagenu ve formě prášku, který jednoduše rozmícháte ve vodě. Navíc je bio-aktivní, to znamená, že se molekulární strukturou nejvíce podobá našemu lidskému kolagenu. Při jeho pravidelném užívání dokáže zlepšit kvalitu vlasů a nehtů, umí vyhladit drobné vrásky i zesvětlit pigmentové skvrny. Navíc zpevňuje a hydratuje pokožku.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Článek zveřejnil také web zena.aktualne.cz.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×