kolagen pro kone

Účinky kolagenu na lidi jsou nepopiratelné a správně nastavena kúra dokáže člověku opravdu změnit život. I to byl důvod, proč jsme se rozhodli jít o krok dál. Proč nedopřát kvalitní výživový doplněk a s ním i pevné zdraví i našim domácím mazlíčkům? A tak vznikla myšlenka vytvořit stejně kvalitní produkt, který dokáže zkvalitnit život mnohým domácím mazlíčkům – Incapet Collagen.

Co je to kolagen

Kolagen je základní stavební bílkovina, která se přirozeně nachází v organismu lidí i zvířat.

Přesněji tvoří 25% až 30% úplně všech proteinů v organismu savců. Už jen na základě jeho percentuálního zastoupení mezi bílkovinami v těle je jasné,  že jde  doslova o klíčovou látku pro život, jejíž úbytek může opravdu velmi výrazně ovlivnit stav organismu. To je důvod, proč je třeba dávat pozor na udržení optimální hladiny kolagenu v organismu.

V opačném případě se to může odrazit u lidí na kvalitě nehtů, vlasů, či pokožky a u zvířat například na drápech, kopytech či srsti. Kromě toho kolagen u lidí i zvířat ovlivňuje regeneraci opěrné soustavy a pohybové soustavy.

Jaký má vliv na tělo lidí a zvířat

Při optimální hladině kolagenu v organismu je kvalita života nejvyšší. U lidí se to projeví na pevných a zároveň optimálně pružných nehtech, zdravých a lesklých vlasech, rovněž sníženou tvorbou vrásek a pokožkou, na níž se netvoří pigmentové skvrny. Díky dostatku kolagenu se během noci stačí regenerovat například velmi namáhané kolenní a loketní klouby, šlachy a chrupavky. Díky tomu může člověk například navzdory vyššímu věku žít svůj život kvalitnější a věnovat se činnostem, které ho opravdu baví.

kolagen pro kone

Stejně výrazný vliv má kolagen i na kvalitu života domácích mazlíčků. U koček a psů může nedostatek kolagenu způsobit problémy s klouby, šlachami, regenerací měkkých tkání a výrazně sníženou kvalitou srsti, drápů nebo dokonce problémy s celým pohybovým aparátem. Vzhledem k tomu, že jde o menší zvíře, je často náročnější tento problém zpozorovat. Kolagen pro koně je však často skloňovaným tématem, které se běžně dostává k majitelům zvířat již přes doporučení veterináře. U koňů je totiž zvláště důležitá schopnost regenerace kloubů, chrupavek a šlach. Kromě opravdu bolestivých nepříjemností pro zvíře, může nedostatek kolagenu vést ke zraněním, jejichž léčení může být pro majitele velmi nákladné.

Ať už jde o kočky, psy, koně nebo jiné savce, kteří jsou vašimi mazlíčky, hladina kolagenu přímo ovlivňuje kvalitu jejich životů.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kdy je třeba kolagen doplňovat

Vzhledem k tomu, že kolagen napomáhá regeneraci organismu, je hned několik situací, kdy je opravdu velmi vhodné zakomponovat ho do stravy vašeho zvířete.

Pokud máte doma zvíře, které čeká na operační zákrok, je po úrazu nebo již po operaci, dokážete mu i vy sami pomoci. Organismus, který má optimální hladinu kolagenu dokáže lépe regenerovat při úrazu nebo po operaci. Vzhledem k tomu, že kolagen je tělu přirozený, organismus ho dokáže při správné formě podání rychle zužitkovat na regeneraci.

Kolagen pro starší zvířata

Podobně jako u lidí i u zvířat se produkce kolagenu věkem snižuje. I to je často příčinou různých problémů s pohybovým aparátem. Pokud na svém zvířátku pozorujete nějaké problémy s mobilitou, či potíže při jistých, předtím snadno zvládnutelných úkonech, problém může být i v nedostatku kolagenu.

Kolagen pro zvířata Incapet Collagen

Incapet Collagen pro zvířata se slevou

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Incapet Collagen je ideální kloubní výživa pro psy, koně i kočky.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Regenerace pro sportovce

Každý sportovec při sportovním výkonu zatěžuje svoje tělo víc, než je běžné. Proto je každý sport spojen i s fází regenerace, kdy si musí organismus odpočinout a ošetřit všechny rány způsobené výkonem Při regeneraci kloubů, šlach, úponů i svalů pomáhá vyrovnaná hladina kolagenu. Totéž platí i u zvířat. Tímto způsobem se může tělo každého zvířete zregenerovat rychleji a často i kvalitněji, než při jeho nedostatku.

Účinky kolagenu určeného pro zvířata

IncaPet Collagen dokáže pomoci při velkém množství problémů, kterými trpí nejen zvířata věnující se sportu, nebo výstavám. Jeho užívání má velmi dobré účinky a pomáhá v případě, že potřebujete u svého zvířete řešit tyto problémy:

  • Pomáhá posílit chrupavky, měkké tkáně, klouby
  • Pomůže zpevnit kosti
  • Zlepšuje kvalitu srsti
  • Zlepšuje kvalitu drápků
  • Pomůže posílit zuby
  • Pomáhá při hojení a regeneraci pokožky při různých kožních problémech
  • Zlepšuje a napomáhá hojení ran po různých chirurgických zákrocích a zraněních
  • Pomáhá při celkové regeneraci zvířete s vysokou fyzickou zátěží
  • Výrazně pomůže zlepšit mobilitu starších zvířat
  • Pomůže při léčení po úrazu – po operaci, kulhání, otoku kloubů, bolestivých kloubech, degenerativních či jiných onemocněních kloubů, dysplazii kyčlí, nebo jiné dysplazii, luxaci čéšky

Dobrá kloubní výživa pro koně –  kolagen pro koně  –  může výrazně pomoci

Mnoho profesionálních i rekreačních jezdců trápí otázka, jaká kloubní výživa je pro jejich koně ta nejvhodnější. Při regeneraci kloubů nejvíce pomáhá kolagen. Ovšem ten je třeba vždy přijímat i s vitamínem C, který pomáhá kolagen  vstřebat  do organismu. Nelze proto obecně tvrdit, že jeden konkrétní výrobek, nebo jediná složka v něm, je ta správná kloubní výživa pro koně, pro zvířata, či lidi. Důležitá je vždy správná kombinace účinných látek, která zvířeti pomůže zregenerovat celý organismus a zároveň se efektivně vstřebá do celého těla.

Pro jaká zvířata je kolagen vhodný

Vzhledem k tomu, že jde o základní stavební bílkovinu organismu, nelze hovořit o tom, pro které zvíře by byl kolagen vhodnější, nebo méně vhodný. Rozhodně se doporučuje pro starší zvířata a pro ta, která soutěží ať už ve fyzických aktivitách nebo na výstavách.

Podávat kolagen má jistě význam u psů i koček.  Výrazně dokáže pomoci nejen  koňům, ale například i hospodářským zvířatům.

Kolagen pro psy – řešení mnoha problémů

Mnoho psů má problém s rychlým růstem. Týká se to zejména velkých plemen, například německé dogy, labradorů a obecně retrívrů. Rychlý růst těchto plemen proto vyžaduje i odlišné nároky na výživu.  U plemen do 40 kilogramů do 12 měsíců věku a u plemen nad 40 kg do 24 měsíců věku. V tomto důležitém období vývinu zvířete mohou  propuknout  ortopedické choroby, na jejichž vzniku se kromě nesprávné výživy a nepřiměřené zátěže ve velké míře podílí i genetická predispozice.

Během dospívání je jejich tělo vystaveno zátěži díky růstu, ale zároveň i všem vlivům souvisejícím s běžným životem psa. Proto je během růstového období vhodné přidávat do potravy kolagen, který pomáhá vytvářet pevné vazby, pečuje o kvalitu tkání a kostí.

Stejně důležitý je i pro podzim jejich života, kdy jeho úbytek může vést ke zhoršení kvality srsti, velmi lámajícím se drápkům, ale i snížené pohyblivosti zvířete. Tehdy je vhodné zavést kolagenovou kúru, která může vašemu miláčkovi navrátit jeho radost z her a běžného dne. O tom hovoří například i zkušenosti zákazníků naší značky.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Testován na lidech, vhodný pro zvířata

Úsměvným faktem je to, že Incapet Collagen byl nejprve testován na lidech. Tento hydrolyzovaný kolagen pro psy, kočky a koně byl ve své formě prvotně určen pro lidi. Díky pozitivním ohlasům a účinkům, které měl na zvířátka, jsme se rozhodli vytvořit speciální edici věnovanou právě našim domácím mazlíčkům.

Jak podávat kolagen svým miláčkům

V první řadě pravidelně. Podobně jako u produktu Inca Collagen by mělo podávání začínat úvodní kúrou. Ta obvykle trvá dva až tři měsíce. Potom by se však kolagen neměl vysadit, ale jeho užívání by mělo pokračovat v delších intervalech – není třeba podávat jednu dávku denně. Pro dosažení nejlepšího možného efektu se doporučuje takovou kúru opakovat 2 až 3krát ročně.

Vzhledem ke složení se Incapet Collagen přidává přímo do krmiva. Dokonce jej můžete podávat i při většině redukčních diet. Důležitou součástí kolagenové diety však je i příjem potřebných vitamínů, které pomáhají kolagenu vstřebat se do organismu.

Kvalita a přizpůsobení produktu je u nás prvořadé, což svou recenzí potvrdila i profesionální veterinářka MVDr. Markéta Sedlinská Ph.D.

Incapet Collagen nemá žádné nežádoucí vedlejší účinky. Je to prémiová krmná surovina. Obsahuje pouze vysoce kvalitní bioaktivní třísložkový kolagen. Incapet Collagen tělo zvířete využije lépe než kolagen, který přijímá ze stravy.

Koňský kolagen může být pro člověka škodlivý!

Čtete správně, existují lidé, kteří jsou přesvědčeni o tom, že kolagen určený pro koně, je vhodný i pro ně. A tak si místo „ koňské dávky“ kolagenu dají dávku koňského kolagenu. Ačkoliv se to může zdát jako úsměvná záměna, opak je pravdou. Pokud koňům nepodáváte opravdu pouze 100% čistý kolagen s vitamínem C, ale různé speciální kloubové výživy určené zvířatům, v lepším případě vám to neuškodí, ale stále budete užívat léky pro jiný živočišný druh. Při dlouhodobém užívání však mohou nastat problémy.

V první řadě je třeba si uvědomit, že kolagen určený koňům, často prodávaný už rovnou v kombinaci s různými jinými látkami, je přizpůsobený tak, aby pomohl  k zesílení chrupavek, kloubů, ale zároveň i ke zvýšení kvality srsti, lepšímu růstu hřívy a ocasu. V případě, že takový kolagen užíváte, nevyužijete jeho potenciál, u člověka nemají žádný efekt,  a  prakticky dochází k plýtvání látek, které by mohly pomoci zvířeti.

Kromě toho si můžete i uškodit. Pokud užíváte speciální kolagenové doplňky pro koně s obsahem látek, jako například MSM (Metylsulfonilmetan). Právě ten dokáže v našem organismu v dávkách určených pro koně nadělat opravdu „paseku“.  Přestože je MSM potřebný i pro lidské tělo, jeho dávka určená lidem je mnohem nižší a při předávkování může způsobit například úplné odstranění bolestí, avšak ne problému. Kvůli absenci bolesti začnete klouby opět zatěžovat i v době, kdy na to ještě nebudou připraveny. Problém sice necítíte, protože jste tělo oklamali, ale v principu nezmizel. Právě toto je jeden z nejčastějších důvodů opravdu závažných zranění.

Součástí různých kloubních výživových doplňků pro koně jsou i další jiné látky, které v principu pomáhají i lidskému tělu, ale “koňskou kúrou” dochází k tomu, že je lidský organismus v lepším případě vypudí ven z těla, například močí, nebo v horším případě mají i negativní vliv na organismus.

Kolagen pro zvířata Incapet Collagen

Incapet Collagen pro zvířata se slevou

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Incapet Collagen je ideální kloubní výživa pro psy, koně i kočky.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×