Kolagenová kúra

Stále více lidí zařazuje kolagen do své denní rutiny, protože pozorují jeho účinky na pleti, vlasech, pevnějších nehtech a samozřejmě i na celém zbytku těla. Méně bolestí, lepší prevence zranění při sportu, podpora kloubů, to vše může přinést užívání kolagenu. Mělo by však být dlouhodobé, protože tak jako vitamíny či minerály i kolagen potřebuje čas. To je důvod, proč je kolagenová kúra tak často skloňovaným pojmem. V následujícím článku vám vysvětlíme, jak neudělat chybu a neskončit s užíváním kolagenu příliš brzy, ale i to proč se kolageny v kvalitě velmi liší.

Kolagenová kúra vám může pomoci udržet si vnější i vnitřní mládí

Znáte ten pocit, když ráno vstáváte a všechno vás bolí, při pohledu do zrcadla vás vítá unavená, suchá pleť s vráskami a po česání hřeben plný vlasů… Do toho ještě lámavé nehty, a nálada je v tahu. Právě s těmito problémy může dlouhodobé užívání kolagenu pomoci. Kolagen je stavební bílkovina, kterou si tělo vytváří samo a využívá jej jako pojivo v pokožce, různých tkáních a v kloubní chrupavce.

Jelikož lidské tělo se stoupajícím věkem produkuje méně a méně vlastního kolagenu, odborníci se shodují na tom, že užívání kolagenu ve formě výživového doplňku může pomoci:

  • zlepšit strukturu pokožky, její elasticitu, tón a hydrataci,
  • redukovat menší vrásky, účinkovat jako prevence tvorby větších vrásek,
  • jako podpora zdraví vlasových kořínků, čímž napomáhá zastavit vypadávání vlasů,
  • ke zlepšení kvality vlasů, pomáhá k tvorbě pevnějšího keratinu a vlasy se méně lámou a třepí,
  • prospívá lepší kvalitě nehtů, zpevňuje je,
  • podporuje strukturu kloubní chrupavky, přispívá k odolnosti pohybového aparátu.

To vše se může stát za pouhých dvou podmínek. Za prvé, měli byste si vybrat z řady produktů na trhu účinný kolagen. Za druhé, měli byste jej užívat dlouhodobě.

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Pokud vás láká kolagenová kúra, volte v první řadě kvalitní kolagen

Doplňky stravy se získávají z kolagenu zvířat – jsou to zpracované vedlejší produkty skotu nebo mořských ryb, které jsou bohaté na kolagen. Když si ale uvědomíte, že kolagen by měl proniknout až do krevního oběhu člověka a poté by jej měly naše buňky rozpoznat a využít, je jasné, že taková výroba není maličkost. Jednoduše řečeno, účinků se nedočkáte, pokud budete užívat ochucené kolagenové nápoje s množstvím přídatných látek. V první řadě je třeba, aby se kolagen, z živočišných zdrojů výrobce, správně štěpil na malé peptidy. Jedině ty dokážou do krevního oběhu člověka proniknout, protože samotná molekula kolagenu je příliš velká a naše tělo ji neumí rozložit.

Štěpení ale musí být zároveň šetrné – tak, aby kolagenové peptidy, které vzniknou, měly zachovanou specifickou strukturu helisy – byly bioaktivní. Při štěpení tedy nesmí docházet k necitlivé tepelné úpravě. Další věc je, že by měl být čistý a neměly by se do něj přidávat žádné aroma nebo příchutě. Proč, to vysvětluje doktorka biochemie RNDr. Dagmar Petrová: “Fragmenty kolagenu mohou s různými příměsemi reagovat tak, že se příměsi někde na fragmenty uchytí. Tato vazba a to, zda k tomu dojde, závisí na typu příměsi a na charakteristice prostředí. Tato vazba se může v žaludku rozpadnout, ale nemusí. Pokud příměsi zůstanou uchycené, mohou omezovat absorpci.”

Takže čeho byste si měli všímat? Kolagen by měl být 100% čistý a šetrně hydrolyzovaný. Česká značka Inca Collagen si s těmito podmínkami poradila tak, že využívá šetrné enzymatické hydrolýzy, čímž vzniká bioaktivní kolagenový hydrolyzát. Ten už potom výrobce neochucuje a nepřidává do něj nic navíc. Kolagenové peptidy pak procházejí mikronizací, čímž vzniká jemný prášek. Taková forma nepotřebuje ani konzervanty, takže v případě Inca Collagen získáváte:

  • bioaktivní,
  • 100% čistý
  • a maximálně trvanlivý kolagen, který si stačí připravit jako nápoj, nebo přidat k jídlu.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Aby toho nebylo málo, v přírodě se vyskytuje několik desítek typů kolagenů. V lidském těle se nejvíce vyskytuje prvních 5 typů. Dermatoložka, doktorka Jana Molčanová z kliniky Medoderm, potvrzuje ze své praxe účinek výživových doplňků, ale upozorňuje na to, že by měly obsahovat několik typů: “Zejména po 40. roce života je vhodné užívání výživových doplňků s obsahem kolagenových peptidů. Nejlepší jsou ty přípravky, které obsahují celý komplex kolagenových peptidů.”

V Inca Collagen se nacházejí až tři typy kolagenů – kolagen I., II., III. Tento hydrolyzát tak dokáže pokrýt nejen potřeby pokožky, vlasů či nehtů, ale tělo jej využije také v pohybovém aparátu. To ještě zvyšuje jeho status kvalitního kolagenu.

Proto je ideální pro účinnou kolagenovou kúru. Ale i přes vysokou kvalitu nedokáže dělat zázraky na počkání. Několikaměsíční kolagenová kúra už stačí k tomu, aby z něho naše tělo začalo profitovat. Dokazují to i recenze zákazníků, kterých si Inca Collagen za 7 let na trhu získal již více než 200 tisíc:

“Mně moc pomohl Inca Collagen s pletí. Mám méně vrásek a kolena, která občas bolela, už vůbec nebolí. Všimla jsem si, že mám lepší vlasy i nehty.” Andrea Šprláková

“Já jsem ho už vyzkoušela 2x po dobu tří měsíců. Splnil očekávání. Pleť, vlasy a nehty jsou viditelně lepší. Rovněž ochablejší kůže po zhubnutí se zlepšila.” Lumi Budajová

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Jak funguje kolagenová kúra a jak často si ji dopřát?

Samozřejmě, když už víte, jak složitě se získává účinný kolagenový hydrolyzát, víte také, že to nemůže být levný produkt. A když se do něj rozhodnete zainvestovat, je pochopitelné, že nejvíc vás zajímá odpověď na otázku: jak dlouho užívat kolagen, než zaúčinkuje?

Je to individuální, ale vezmeme-li v úvahu několik ověřených studií, ve kterých se zkoumal vliv kolagenu na pleť, většinou jejich účastníci užívali kolagen 4 až 12 týdnů. U řady z nich vědci zaznamenávali viditelné změny na pleti (zvýšení elasticity, lepší hydratace a pevnost pokožky) již po 6-8 týdnech užívání.

Zákazníci Inca Collagen mají také rozmanité zkušenosti. U někoho se mohou první účinky projevit dříve, jinému až po 10-12 týdnech. A právě proto i značka Inca Collagen, vycházející z dosavadních poznatků, doporučuje právě tříměsíční kolagenovou kúru. Obvykle je taková kolagenová kúra dostatečná, ale mnohým stačilo méně času, než na vlastním těle pocítily účinky kolagenu:

“Velká spokojenost. Vrásky se zjemnily, pleť mám pružnější, a to ho piji necelý měsíc.” Slávka Brontvajová

“Jen vám chci dát vědět, že mi přišlo dnes již druhé balení Inca Collagenu, jsem maximálně spokojená, nevím, jestli je to možné po měsíci užívání, ale opravdu se mi zlepšila pleť, a i vlasy se mi konečně začínají probouzet k životu, tak s kúrou pokračuji dál.” Kvetka Pagáčová

“Jsem velmi spokojená a mile překvapená, unavená, mdlá pleť po 1 balení zářila a byla napnutá, méně i bolí záda, a hlavně se cítím méně unavená, vlasy přestaly vypadávat nyní po 3 balení.” Michaela Kušnírová

Ani po intenzivní kolagenové kúře byste Inca Collagen neměli úplně vysadit. Byla by to škoda přestat tělo zcela zásobovat kolagenem. Výrobce doporučuje jen snížit dávky na 2-3 sáčky týdně.

Intenzivní kúru můžete opakovat tak často, jak chcete – Inca Collagen je přírodní látka, kterou můžete brát dlouhodobě. Dejte si kolagenovou kúru klidně dvakrát ročně, například na jaře a na podzim. A abyste ještě více podpořili tvorbu kolagenu v těle, užívejte denně i vitamín C, který dostanete ke každému balení Inca Collagen jako dárek zdarma.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Takže jak jste na tom, užíváte kolagen správně a dali jste mu dost času? Pokud užíváte Inca Collagen řekněme měsíc, možná to ještě chvíli bude trvat, než uvidíte první účinky. Trpělivost se v případě kolagenové kúry vyplácí.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×