Opálená bronzová pokožka sluší snad každé ženě. Ale jen do doby, než místo vytoužené snědé pokožky objevíme v zrcadle tmavé „skvrny na kráse“ – pigmentové skvrny. Ty vznikají nadměrnou produkcí kožního pigmentu (melaninu) a jsou postrachem žen všech věkových kategorií.

Bioaktivní mořský kolagen, tato bílkovina mládí, může s pigmentovými skvrnami výrazně pomoci, jak v prevenci, tak i při zesvětlování již existujících skvrn. Kolagen má celou řadu pozitivních účinků přímo na kůži, jak na pleť, tak i na její vnitřní vrstvy. Díky svým pozitivním vlastnostem našel kolagen široké uplatnění zejména v kosmetice. Zázraky sice nikdo nedokáže, ale kolagen vám může pomoci vyřešit celou řadu nepříjemných problémů s pokožkou.

Inca Collagen ve formě prášku rozpustného ve vodě je ideálním doplněním této významné stavební bílkoviny pro naše tělo. Pokud dodáte tělu bioaktivní kolagen, napomůžete obnově a regeneraci kolagenových vláken v tkáních, a tím výrazně podpoříte nejen „boj“ s pigmentovými skvrnami. Inca Collagen je navíc nejpodobnější kolagenu lidskému, a proto s ním umí tělo výborně pracovat a využije ho přesně tam, kde je třeba. Kromě boje s pigmentovými skvrnami je kolagen znám také pro své omlazující účinky – vyhladí drobné vrásky, zvýší elasticitu pokožky a intenzivně hydratuje. Ostatně tvoří téměř 30 % bílkovin lidského organismu a více než 70 % bílkovin kůže!

„Kolagen je třeba konzumovat v jakékoliv věku. Kolagen se nám projevuje v krásné tváři. Ale abyste si takovou krásnou tvář zachovali a nedošlo k rychlé degradaci kolagenu, což se projevuje zhoršenou kvalitou kůže, nehtů, vlasů, i zhoršenou kvalitou nervově-svalové tkáně, je třeba kolagen tělu dodávat. Kolagen je potřebný v každém věku, “ vysvětluje Dr. Holoubek.

O významu hydratace v době horkých letních dnů jste už určitě slyšeli. Ale věnujete jí opravdu dostatek pozornosti? Následky dehydratace mohou být vážné, ale i dlouhodobý mírný nedostatek v hydrataci pleti si vybere svou daň, například v podobě suché zesláblé pleti. A přitom je to tak jednoduché, a vaše tělo se vám odvděčí nejen dokonalou pletí, ale také energií na rozdávání.

1. Žízeň přichází pozdě

Jste zvyklí pít, až když vás upozorní žízeň? Dejte si na to pozor, žízeň může prozrazovat, že vaše tělo už přichází do stavu dehydratace, případně už dehydratované je. Nejjednodušší způsob, jak žízni předejít, je mít neustále na očích obyčejnou vodu, například v láhvi na pláži, nebo ve sklenici na pracovním stole. Vždy když vám na ni padne zrak, dejte si pár doušků. Pokud máte strach, že ani tohle nezabere, nastavte si timer na mobilu na každých 15 až 30 minut. Po čase si zvyknete pravidelně pít i bez něho.

2. Přestaňte se dehydratovat

Může se stát, že vaše tělo neúmyslně dehydratujete. Jak je to možné? Například při sportu nebo jiné fyzické aktivitě se v létě přirozeně potíte víc, ale přijímáte stejný objem tekutin. Vyhýbejte se také příliš sladkým a přesoleným jídlům, jakými jsou například chipsy. Pozor také na tekutiny, které tělo odvodňují – například káva, černý a zelený čaj, ale i alkohol. Mojitko na pláži či voňavé presíčko si klidně dopřejte, ale vyvažte to dostatečným množstvím vody.

3. Malá kontrola může prozradit mnoho

Problém dehydratace je i v tom, že je těžké ji zpozorovat. Když naše tělo začne vysílat varovné signály, může už být pozdě. Nejjednodušší cestou jak si ověřit, jestli pijete dostatek tekutin, je sledovat svoji moč. Pokud je tmavé, kalné či výrazně žluté barvy, může jít o dehydrataci (toto zbarvení může způsobit i konzumace většího množství potravin obsahujících betakaroten). Moč by měla být téměř úplně čirá, právě tehdy má tělo dostatek tekutin. Dalšími příznaky dehydratace může být bolest hlavy či náhlá únava.

4. Hydratovaná pleť díky kolagenu

Slunění, koupání a nadměrné pocení, i to má na svědomí letní dehydrataci naší pokožky. Tvoří se vysušené plochy, nebo dokonce drobné vrásky a krém je jen dočasným řešením. Úžasným způsobem, jak pleť v létě dlouhodobě hydratovat, je dopřát jí dostatek kolagenu. Díky kolagenu je pleť pružná, minimalizuje se vznik vrásek, kolagen neustále obnovuje kožní buňky a hydratuje pokožku. Právě kolagen je odpovědný za krásnou hladkou kůži a míru její hydratace. Najdete ho v některých potravinách, anebo si ho můžete jednoduše doplnit ve formě doplňku stravy.

5. Voda na tisíc způsobů

Někteří lidé tvrdí, že jim čistá voda nechutná. Ve skutečnosti jsou pravděpodobně zvyklí na různé slazené a ochucené nápoje, jejichž negativní vliv na zdraví je námět na samostatný článek. V skutečnosti je čistá voda nejideálnějším způsobem hydratace a nic ji nenahradí. Stačí troška kreativity, a i obyčejné vodě lehce dodáte zajímavou chuť. Pár kapek citrónu, čerstvé bylinky anebo kolečko limetky a je hotovo. Hodně vody obsahuje rovněž ovoce a zelenina, které by měli tvořit „gró“ našeho jídelníčku. Pokud si do vody navíc přimícháte mořský kolagen, vaše pleť bude dokonale hydratovaná.

 

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

 

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×