Skořice je koření, které se nachází snad v každé domácnosti. Většina z nás, když ji ucítí, tak si vybaví Vánoce nebo štrůdl od babičky. Věděli jste, že skořice nejen výborně voní a chutná, ale také posiluje imunitu, pomáhá při chřipce i angíně, napomáhá zažívání nebo pomáhá při hubnutí.

Skořice je sušená kůra tropického keře nazvaného skořicovník. Pravá neboli cejlonská skořice se považuje za nejkvalitnější. Kůra po usušení tvoří charakteristické tenké svitky, kdy se okraje svinují dovnitř, takže vznikají známé ruličky na první pohled podobné doutníkům. Skořice pochází ze Srí Lanky, což býval dříve Cejlon a odtud tedy její název.
U výběru skořice platí, že že čím je skořice světlejší a jemnější, tím by měla být lepší a kvalitnější.

Proč zařadit skořici, tak jako kolagen do svého pravidelného jídelníčku

  • Obsahuje celou řadu zdraví prospěšných přírodních látek – bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, železo, hořčík, fosfor, mangan, draslík, měď, zinek, sodík, selen, nenasycené mastné kyseliny, vitaminy C, E, K, lutein, betakaroten, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou.
  • Působí příznivě na zažívání, odstraňuje bolesti žaludku a předchází vzniku žaludečních vředů. Pomáhá při plynatosti a průjmu, ulevuje při nadýmání a zlepšuje chuť k jídlu.
  • Zabraňuje vzniku krevních sraženin, protože má schopnost ředit krev. Celkově také napomáhá krevnímu oběhu a zdraví srdce.
  • Účinkuje proti širokému spektru virů, bakterií a plísní, má pověst přírodního antibiotika, zabírá proti zánětům a zabírá proti chřipce a nachlazení.
  • Používá se jako dezinfekce ústní dutiny při angíně, zánětu zubu a odstraňuje zápach z úst.
  • Zrychluje metabolismus a má zahřívací účinek, takže po skořici lépe a rychleji hubneme.
  • Pomáhá zmírnit chuť na sladké.
  • Pozitivně ovlivňuje mozek a zvyšuje mozkovou aktivitu,
  • Vůně skořice zvyšuje soustředění.
  • Uklidňuje a dodává pozitivní energii a proto je ideální pro lidi, kteří trpí stresem, splínem, nervozitou či střídáním nálad.
  • Částečně může působit jako přirozená antikoncepce.
  • Zmírňuje zánětlivá onemocnění a odstraňuje bolesti svalů a kloubů.
  • Skořice také pomáhá zlepšit stav celulitidy, pokožky a vlasů.

Kolagen v kombinaci se skořicí vašemu tělu i mysli dodá to nejlepší přírodní cestou bez jakýchkoliv chemických látek a barviv.

I foodblogerka @AlishaEasyCooking ví jaké blahodárné účinky má skořice a tak si ji dává pravidelně ráno do smoothie. Zkuste i vy podle ní si udělat zdravou snídani, která vás nakopne na celý den.

Snídaňové smoothie se skořicí

Ingredience:

  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1/4 hrnku jemně mletých ovesných vloček
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 banán
  • 1 polévková lžíce medu (můžete vynechat)
  • 1 sáček Inca Collagenu

Vločky nejlépe přes noc namočíme v mléce či vodě. Ráno vše kromě kolagenu dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme do hladka. Pokud je smoothie moc husté, tak přidejte ještě mléko. Na závěr nasypeme do suché sklenice kolagen a zalijeme smoothiem. Na zdraví 🙂

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×