zdrave opaleni diky kolagenu

Ležet si jen tak na slunci a chytat vitamín D v naději, že sluneční paprsky políbí vaši pleť a dodají přirozený bronz. Namísto toho odejdete ze svého lehátka a nebo deky červená jako rak. Ano, i to se občas stane a to hlavně tehdy, když to s pobytem na slunci přeženeme. A to i přes to, že všichni víme, jaká rizika sebou opalování přináší, ale i tak se vystavujeme UV záření. No co už, pro krásu všechno.

Slunce nás sice pozitivně nabíjí, zlepšuje nám náladu a dodává pokožce vitamíny, na druhé straně dokáže člověka i pořádně unavit. Proto se nám i občas stává, že jednoduše u opalování  usneme. Jak může kolagen pomoci při opalování?

Jak na nás působí sluneční paprsky?

Dlouhý pobyt na slunci může způsobit její začervenání, podráždění a rovněž popáleniny, které se můžou projevit vznikem puchýřů. Ale tohle jsou jen vnější projevy. Pod kůží se věci trochu komplikují. Slunce vydává tři vlnové délky ultrafialového záření: UVA, UVB a UVC.

UVC záření nedosahuje na zemský povrch, za to ostatní dva typy se dostávají i pod pokožku.A právě tohle záření způsobuje poškození pokožky, které v konečném důsledku může změnit DNA a přispět k předčasnému stárnutí pokožky. V horším případě může poškodit vlastní DNA a přispět k rakovině kůže. Všechno  závisí na typu pokožky, intenzitě slunce a toho jak je člověk dlouho vystaven slunečnímu záření.

Jak souvisí opalování s kolagenem?

Psali jsme, že slunce vyzařuje tři typy záření, ze kterých dva pronikají do pokožky. Vzpomínané UVA záření nezpůsobuje žádné spálení pokožky, avšak vytváří vrásky vyvolané působením slunce. Toto záření  proniká přes epidermis (nejvrchnější vrstva kůže) do spodní vrstvy  dermis, kde poškozuje fibroplast,  produkující kolagen. Kolagen omlazuje naši pleť, udržuje ji pevnou a proto hned jak se fibroblast poškodí  – nedokáže produkovat dostatek kolagenu. To má za následek, že pleť je na pohled bez života, ztrácí svoje kontury a začínají se vytvářet vrásky a celkově působí mdle. Proto i v tomto případě bychom neměli podceňovat účinky a nutnost  kolagenu v naší pokožce. A když už si ho lidské tělo nedokáže vytvořit samo, měli by jsme mu ho doplňovat prostřednictvím vhodných přípravků.

Naším největším a širokospektrým favoritem je Inca Collagen, to je bioaktivní  kolagenový přípravek. Samozřejmě, kolagen najdete v různých výživových doplňcích, krémech a podobně, avšak tenhle bioaktivní je jediný svého druhu. Má podobné složení, jinak řečeno, má stejné složení jako kolagen v lidském těle, proto se efektivněji vstřebává  do celého těla.

Kolagen má i hydratační vlastnosti. Když je pokožka ze slunce vysušená , tak i v tomhle případě vám dokáže kolagen pomoci. Pomáhá uchovat v pleti vodu a tím je pleť zářivější, plnější, pružnější a bez suchých vrásek. Kolagen je tedy skvělým parťákem  pro každého milovníka letního slunce. Zabezpečí hydrataci pokožky, tím docílíme že nebude působit vysušeně  a navíc i takhle můžete zabránit vzniku popálenin v případě, že to s pobytem na slunci přeženete. Nezapomeňte užívat ku kolagenu také vitamin C pro lepší vstřebávanání.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×