Kolagen a akné

Patříte k těm, kteří mají pubertu dávno za sebou, a přesto se cítíte při pohledu do zrcadla jako na střední škole? Akné je trápení, a to nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Soucítíme s vámi, mnozí jsme si tím také prošli a máme pro vás dobrou zprávu: nad akné se dá zvítězit. Klíčové je najít pro pleť rovnováhu, nastavit její neměnnou rutinu, zbavit se zlozvyků a nezanedbatelná je i vnitřní výživa. Na akné pomůže i kolagen.

Po šesti letech na trhu se Inca Collagen může pochlubit i zkušenostmi zákazníků, kteří při jeho užívání zaznamenali pozitivní změny na pleti s akné. Právě stavební bílkovina kolagen je totiž klíčovou pro zdravou strukturu pleti. Ve spojení s důležitými vitamíny, například vitamínem C a vitamínem A může kolagen na akné skutečně pomoci. Chcete znát detaily? Čtěte dál.

Pleť nemůže být bez kolagenu

Opakování je matkou moudrosti: kolagen je základní stavební bílkovina, bez které bychom neexistovali, neboť je to z hlediska vývoje savců klíčová složka pohybového aparátu a kůže. Tělo savců, a tedy i naše, si ho tvoří samo, od 25. roku života se však zásadním způsobem snižuje tvorba kolagenu. Jeho nedostatek se postupně může začít projevovat na kůži jako:

  • ztráta elasticity,
  • vrásky,
  • suchost,
  • nerovnováha pleti,
  • zhoršená struktura,
  • nejednotný tón,
  • citlivost a náchylnost na zánětlivé procesy.

Proto, když tělo nestíhá, měli bychom mu pomoci. Jak doplnit kolagen, je vám už zřejmě z našich článků jasné. V případě, že ne, tak vězte, že samotnými potravinami to nejde. Pořádně “nakopnout” organismus k tvorbě kolagenu však můžete prostřednictvím účinných výživových doplňků, kolagenových hydrolyzátů. O co jde?

Je to prakticky živočišný kolagen štěpený za studena, ideálně specifickou enzymatickou hydrolýzou. Přitom za nejčistší zdroj se považují mořské ryby. Takto se získává i Inca Collagen, tedy šetrným štěpením kolagenu mořských ryb pomocí enzymů, až vznikne jemný prášek. Jsou to kolagenové peptidy s homogenní identickou strukturou, díky které je lidské tělo po užití dokáže zpracovat a vytvořit si nový kolagen. Maximální účinnost Inca Collagenu zaručuje i to, že jde o čisté peptidy, tedy žádné příchutě, konzervanty ani aromata navíc. Jen čistý kolagenový hydrolyzát připraven k užívání. Nasypete do sklenice, zalijete vodou, promícháte a vypijete. A jaké má potom kolagen na pleť účinky?

Tělo přijaté kolagenové peptidy zachytí, vytvoří si molekuly kolagenu a použije je tam, kde je třeba. Zejména v pokožce a pohybovém aparátu. Uvádí dermatoložka MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm: “Kolagen tvoří 30 % bílkovinné tkáně v lidském těle a až 70 % kůže. Proto vám může pomoci s množstvím kosmetických a zdravotních problémů. Je nápomocný při likvidování pigmentových skvrn, při suché a popraskané kůži, při prvotních příznacích stárnutí pleti a podobně.”

Jak souvisí kolagen a akné?

Je třeba připomenout, že akné není kosmetická vada, je to nemoc. A jako každou nemoc, ani tuto nedoporučujeme řešit pouze pomocí rad na Googlu či v diskusních fórech. Pokud je situace vážná, je namístě se poradit s dermatologem, abyste si neublížili. My vám však můžeme dát obecné rady, které vám jistě škodu na pleti nenapáchají. Jednou z nich je: užívejte kolagen Inca Collagen.

V případě akné se jedná o zánětlivý proces pleti. Vzniká při ucpávání pórů a následném zarudnutí, opuchnutí a vzniku zánětu. Akné může být jedním z projevů oslabené pleti, i když většinou je to souhra několika příčin, vstupuje do toho genetika, hormonální změny, nesprávná péče nebo alergie.

Kolagen jako stavební bílkovina při doplnění do kůže posílí strukturu pleti, regeneruje poškozená vlákna, obnovuje pružnost a elasticitu pleti, tím pádem zlepšuje obranyschopnost pleti a chrání ji proti zánětlivým procesům. Užíváním kolagenu tedy můžete pomoci pleti zvládat projevy akné a zabránit tvorbě nepříjemných pupínků.

“Měla jsem velké problémy s pokožkou. Před několika lety jsem přestala kouřit, mé tělo se začalo detoxikovat a nečistoty se mi „zjevovali“ na mé tváři. Vyzkoušela jsem všechny dostupné možnosti, ale nic v mém případě nefungovalo. Začala jsem užívat Inca Collagen ještě předtím, než se začal oficiálně prodávat. Už tři roky chodím jednou za měsíc za svou kosmetičkou, která ošetřuje mou tvář organickými produkty. Má kosmetička si všimla výsledků už po dvou měsících užívání a nepochybuje, že kromě její péče mi výrazně pomohl právě kolagen,” zhodnotila Klára Bartesová.

“Pleť je taky lepší…už nemám tolik fleky červený na obličeji a už se mi neobjevuje tak často akné,” hodnotí blogerka @moms_lives_two_children

Rovněž může kolagen pomoci při regeneraci pleti trpící následky akné – tedy na jizvy, pigmentové skvrny na obličeji, rýhy a jiné nedokonalosti.

“Po silné diagnóze akné, rosacea, dlouhodobě, ale úspěšně léčené ROACCUTAN mi kůže na tváři zůstala poznamenána zjevnými defekty. Po o něco více než tříměsíčním užívání Inca Collagenu defekty samozřejmě nezanikly úplně, ale rozdíl je patrný. A ať už je tento efekt způsoben reálným doplněním těchto proteinů do organismu, nebo je to placebo efekt, za sebe mohu jen doporučit. Děkuji!” říká zákazník Juraj.

Základem je prostě mít zdravou pleť, která bude lépe zvládat projevy akné. To platí také o akné vznikající z roušky – maskné. Vzniká při neustálém nošení roušek, následkem množení bakterií a mnutí materiálu o pleť.

Pokud jde o další vitamíny, velmi prospěšný je podle výzkumů vitamin C ve formě správně formulované kosmetiky, protože se jedná o skvělý antioxidant, který má zároveň protizánětlivé účinky. Vitamín C užívaný vnitřně zase podpoří nejen imunitu, ale i syntézu vlastního kolagenu. I kvůli této vlastnosti dodáváme ke každému balení Inca Collagenu vitamín C zdarma.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Buďte něžní ke své pleti

Ano, víme. Vidět na své pleti pupínek a nedotýkat se ho – hotová muka! Ale zkuste to, zatněte se a nesahejte na něj. Je absolutně nevhodné ho neodborně vytlačovat, hrozí, že si do něj zanesete nečistoty a celý zánětlivý proces jen prodloužíte a zhoršíte. Kromě toho vám hrozí trvalé jizvy, a to vážně nechcete.

Pokud máte pocit, že potřebujete vyčistit pleť od komedonů, svěřte se do rukou odborníkům. Dermatologové vám nastaví šetrnou kosmetickou rutinu. Ta by měla sestávat z jemných čisticích produktů, krémů a sér pro citlivou pokožku bez obsahu parfémů. Vhodné složky pro aknózní pleť jsou kyselina salicylová, retinoidy, což jsou deriváty vitaminu A, a zmíněný vitamin C na ochranu pleti a redukci stop po akné. Vitamín C pleť také dostatečně hydratujte, a to nejen v podobě krémů bez parfemace, i s vitaminem E, panthenolem, niacinamidy či kyselinou hyaluronovou. Dbejte i na zdravou stravu a pijte dostatek čisté vody. V tom vám pomůže i Inca Collagen, kterým každé ráno výborně nastartujete pitný režim. Pleť si čistěte ráno a večer, jemně ji osušte ručníkem, nedrhněte. Chovejte se k ní jako ke vzácné květině a zejména – buďte trpěliví. Výsledky se určitě dostaví.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×