kolagen na pleť

O krásné pleti by se daly psát ódy – vždyť o ní i básníci rádi píšou. Pěkná pleť je pro ženy jako svatý grál – položme si ruku na srdce dámy, komu na ní nezáleží? A je jedno v jakém věku. Dokážeme strávit hodiny a hodiny před zrcadlem a trápit se nad nejrůznějšími problémy pleti. Se smíchem lze říci, že žena se se svou pletí nikdy nenudí. V pubertě je to akné, přecitlivělost, suchost a alergické projevy, řešíme i náročné diagnózy jako rosacea, seboroická dermatitida… A pak přijde třicítka a bum! Máme zde první vrásky. Nejedna žena se tehdy setká s doporučením: vyzkoušet kolagen na pleť. Funguje to ale?

Pokud uslyšíte o kolagenu mluvit jako o elixíru mládí, není to vůbec zveličování. Ale milé dámy, nejprve je třeba do detailů pochopit, jaká kritéria by měl splnit ten nejlepší kolagen a proč si všímat, jaké má kolagen na pleť recenze. Protože pořídit si první krém s přídavkem kolagenu, na který narazíte, to můžete své těžce vydělané peníze rovnou vyhodit z okna. Za určitých okolností však může být kolagen na obličej skutečně dobrým řešením.

Prémiový stoprocentní kolagenový hydrolyzát Inca Collagen za 7 let existence získal již více než 200 tisíc spokojených zákazníků, a velká část z nich jsou právě ženy. Není to náhoda. Inca Collagen funguje a my vám v tomto článku vysvětlíme, proč. Jak působí na pleť, proč jediný opravdu účinný způsob je užívat jej vnitřně a jak pomohl už nejedné ženě. Takovou recenzi na Inca Collagen nám například zanechala zákaznice Radka: “Po měsíci jsem musela konstatovat, že Inca Collagen funguje. Mám méně viditelné vrásky ve tváři, bohatší vlasy i nelámající se nehty.”

Pojďte s námi objevit tajemství účinků Inca Collagenu na pleť, a to v následujícím článku, případně si poslechněte náš podcast (na Podcasts Apple, Google, Spotify, Podbean).

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Když je dostatek kolagenu, je to vidět i na pleti

Připomeňme si pár čísel. Bílkovina kolagen se v hojném množství nachází v lidském organismu, až 70% kolagenu přitom tvoří kloubní chrupavky. Pleť člověka sestává z 80 % z kolagenu. Je tedy zjevný fakt, že bez něj by tělo nefungovalo. Je to lepidlo pro buňky, spojuje je, zajišťuje pružnost a hydrataci kloubů, sceluje kůži, přes ni vyživuje i vlasy a nehty.

Tělo si ho tvoří samo, ale bohužel v dostatečném množství jen do určitého věku. Je to zhruba do 25.-30. roku života a postupně produkce kolagenu klesá o 1,5 % ročně. Čili v určitém období ho tělo může mít nedostatek, a to se pak projevuje primárně na pohybovém aparátu v podobě stále častějších bolestí a problémů, a na snížené kvalitě pleti, vlasů a nehtů. “Objevují se první příznaky stárnutí organismu – první vrásky, pokožka ztrácí svoji elasticitu a pevnost za které je zodpovědný zejména kolagen typu I., mimo jiné se zhoršuje kvalita nehtů a vlasů,” potvrzují slova doc. RNDr. Ingrid Tůmové z Katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě.

Kromě toho existují faktory, které ještě více narušují tvorbu kolagenu v těle a tím pádem i vaši pleť. Ve zkratce se to dá shrnout jako vliv vnějších podmínek a také nesprávné péče o tělo. Například syntézu kolagenu negativně ovlivňuje UV záření, které vysloveně ničí fibroblasty v kůži produkující kolagen. Potom nastává předčasné stárnutí pleti.

Dalším velmi negativním faktorem je kouření, proto pokožka žen, které kouří, bývá vystavena z hlediska nedostatku kolagenu ještě větší zátěži. Nakonec je negativním faktorem i špatná životospráva – málo spánku, pití alkoholu, nadbytek nezdravé/rafinované stravy. Naši pokožku špatně ovlivňuje i znečištěné ovzduší a smog. Toto vše je třeba pleti kompenzovat.

Je tedy důležité již v mládí myslet na prevenci a zvyknout si na pravidelné doplňování kolagenu zvenčí. “Abyste si takovou krásnou tvář zachovali a nedošlo k rychlé degradaci kolagenu, což se projevuje zhoršenou kvalitou kůže, nehtů, vlasů, ale i zhoršenou kvalitou nervově-svalové tkáně. Kolagen je třeba konzumovat v jakékoli věkové kategorii,” doporučuje atestovaný ortoped Vladimír Holoubek.

Pozitivní změny na pleti při užívání kolagenu

Ze slov doktora Holoubka již lze pochopit, že jediným opravdu účinným způsobem, jak doplnit kolagen, je vnitřně prostřednictvím výživových doplňků. Kolagen v potravinách sice lze nalézt také, ale ten na dostatečné zásobování těla nestačí. Nejvíce kolagenu je v mase a masných vývarech, některé další potraviny pak mají tendenci stimulovat syntézu kolagenu, ale samotné ho neobsahují. V mase a vývarech bývá kolagen už tepelně zpracován. “Při tepelném zpracování zejména živočišných kolagenů dochází k určité degradaci kolagenu a menšímu působení,” dodává doktor Holoubek. Syrové maso nebo kůže z ryb většinou nejíme, a i kdybychom chtěli, museli bychom toho jíst hodně, což není reálné.

Zbývá se jen spolehnout na výživové doplňky. Takové jako Inca Collagen, prémiový stoprocentní kolagenový hydrolyzát z mořských ryb. Proč je to hydrolyzát? Znamená to, že je štěpený bez tepelné úpravy specifickou enzymatickou hydrolýzou na malé fragmenty. “Přírodní kolagen bez úpravy se velmi špatně vstřebává, proto je potřeba jej pro vnitřní užití speciálně upravovat či štěpit, aby se do těla dobře vstřebal,” vysvětluje emeritní primář ortopedie MUDr. Milan Čarvaš. Takové kolagenové fragmenty si zachovávají specifickou strukturu, díky níž je hydrolyzát bio-aktivní, čili tělo člověka ho zpracuje a vytvoří si nový kolagen. A s ním umí zacházet jako s vlastním.

Výsledek? Skvělé účinky pro celé tělo. Kolagen pro sportovce je již běžným pomocníkem kvůli vysoké námaze, ale ocení ho i tělo nesportovce. Je výživou pro chrupavky, posiluje kosti, regeneruje tkáně a svaly, zajišťuje pružnost šlachám. Je výborný i na regeneraci po operacích. Kolagen pro ženy má několik funkcí, skvělý je i na hojení po porodu, pečuje o kůži celého těla, zlepšuje její strukturu, zvyšuje obranyschopnost, pomáhá scelit nejrůznější poškození kůže. A pak jsou tu vlasy, které pomáhá vyživovat, zastavit vypadávání vlasů, podpoří růst nových vlasů a zlepší jejich kvalitu. Podobně funguje i na měkké a lámavé nehty, které postupně zesílí a zpevní.

A co pleť? To je samostatná kapitola.

Jak funguje kolagen na pleť?

Takové má účinky stoprocentní hydrolyzovaný rybí kolagen na pleť, když ho začnete užívat pravidelně a v doporučené denní dávce:

Kolagen na pleť působí hydratačně, podporuje její elasticitu a tím zpomaluje vznik vrásek. Přibývá postupně stále více důkazů a studií o tom, že jeho užívání má skutečně významný vliv na hydrataci, zlepšení elasticity a tím pádem redukci vrásek a zpomalení stárnutí pleti. Pozorovatelné výsledky se při některých testech projevily již po 4–8 týdnech užívání kolagenu.

“Musím říct, že takovou pleť jako mám nyní jsem několik let předtím neměla, vlasy mám zdravější a lesklejší, také pravidelně běhám a netrápí mě bolest kloubů…mohu tento 100% přírodní mořský kolagen doporučit,” říká Edita Němcová.

Kolagen na pleť působí regeneračně, pomáhá i při akné a na regeneraci po něm. Jelikož kolagen stojí za obnovou buněk, může být nápomocný při dermatologických diagnózách, kromě akné i na rosaceu nebo seboreu. Může zlepšit průběh onemocnění, ale i zrychlit obnovu poškozené pleti.

“Hojení ran můžeme rozdělit do čtyř fází a kolagen je součástí procesu hojení rány od první fáze. Kolagen je zodpovědný za pevnost a pružnost vzniklé jizvy,” potvrzuje dermatoložka Jana Molčanová. Během pandemie se objevil nový problém zvaný maskné, což je akné nebo jiné dermatitidy z nošení roušek a respirátorů. I zde dokáže kolagen pomoci.

“Dříve jsem trpěla s pletí na tváři, ale teď mi přijde taková odpočatá… žádné extrémní pupínky a přijde mi i taková více svěží, dále konečně se mi už i přestali tak hrozně třepit nehty a za to jsem opravdu ráda,” hodnotí blogerka @moms_lives_two_children

Vyzkoušejte ho na pleť během léta. Je důležité vědět, jak se opalovat bez spálení, tedy chránit pleť před poškozením slunečními paprsky. Doplňováním kolagenu nahrazujete tělu to, co může při opalování ztratit, protože sluneční paprsky mohou ničit fibroblasty. Po doplnění stavebního prvku kolagenu do jejího tkání se kůže snadněji opaluje a toto opálení déle vydrží. Samozřejmě spolu s účinným ochranným krémem s UV faktorem.

“Věděli jste, že kolagen je skvělý i při opalování? Pleť vyživuje i zevnitř. Takže nám opálení vydrží déle krásné a hnědé. Pleť udržuje hydratovanou a elastickou a zabraňuje stárnutí. Za mě MUST HAVE produkt,” pochvaluje si zákazníčka Aneta.

Kolagen funguje i na pigmentové skvrny na obličeji. Ty jsou často výsledkem vlivu slunečního záření, kterému je naše tvář prakticky neustále vystavována, ale i jiných faktorů. Jde o nadměrnou produkci melaninu, který v kůži zůstává a zanechává tmavé skvrnky. V tomto směru je nejlepším receptem dbát na prevenci, chránit obličej před sluncem. Užívání kolagenu vám zajistí rychlejší obnovu kožních buněk, což může pomoci při postupném mizení pigmentových skvrn.

“Mně doplňování kolagenu citelně zlepšuje nehty, vlasy, hydratuje pokožku, změkčuje staré vrásky a strie a eliminuje pigmentové skvrny, které se zhoršily po porodu a máme to i dědičné. Pití kolagenu se vždy 2x ročně stane mou ranní rutinou a výsledky jsou opravdu viditelné. Můj tip je dávat si ho před letem. V létě naše pokožka prostě vyžaduje dvojnásobnou péči. Nejen že je vystavována přímému slunci, ale i očím našeho okolí. Dostatek kolagenu v pokožce pomůže odolat podráždění, stárnutí, spálení kůže nebo tak velmi nežádoucím pigmentovým skvrnám,” hodnotí blogerka Silvia Škultéty.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kolagen pro muže? Ano

Samozřejmě, i pány dnes trápí pleť více než v minulosti, i páni potřebují zůstat věčně mladí, i páni se potřebují hýbat a cvičit bez bolestí. No a kolagen je na to všechno ideální. Právě proto už dnes kolagen pro muže není žádné tabu. Zkušenosti má i náš zákazník Juraj, který užíval Inca Collagen: “Po silné diagnóze akné, rosacea, dlouhodobě, ale úspěšně léčené Roaccutanem, mi kůže na tváři zůstala poznamenána zjevnými defekty. Po o něco více než tříměsíčním užívání tohoto výrobku defekty samozřejmě nezanikly úplně, ale rozdíl je patrný. A ať už je tento efekt způsoben reálným doplněním těchto proteinů do organismu, nebo je to placebo efekt, za sebe mohu jen doporučit. Děkuji!”

Tak pánové, vy, co ještě váháte, není nad čím. Kolagen potřebujeme všichni bez ohledu na pohlaví, takže jakýkoliv ostych dejte stranou a začněte užívat Inca Collagen. Tím, že podporuje zdravou pleť, regeneruje ji, spojuje buňky, zajišťuje pružnost a hydrataci, může při jakémkoli problému s pletí jen pomoci. A navíc, v létě se díky němu nespálíte a lépe se opálíte.

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Jaký kolagen je nejlepší na pleť?

Dnes už vybírání kolagenového doplňku není jednoduché, trh je přesycen velkým množstvím značek. Jak se v tom neztratit a zjistit, který kolagen na pleť je nejlepší? Doporučujeme se zajímat o způsob výroby, použité zdroje a důraz je třeba klást i na čistotu kolagenového prášku. Inca Collagen funguje tak výborně proto, že splňuje vysoká kritéria kvality:

Enzymaticky hydrolyzovaný kolagen

Již jsme zmínili hydrolýzu, tedy štěpení kolagenových molekul za studena. Značka Inca Collagen zvolila metodu enzymatického štěpení, při kterém z molekul kolagenu z ryb vznikají peptidy se zachovanou strukturou trojzávitnice. Tím pádem jsou kolagenové peptidy bioaktivní, a lidské tělo s nimi dokáže pracovat, vytvořit si nové molekuly kolagenu a ty využít, kde potřebuje – tedy i v pleti.

Mořský kolagen v prášku

Navíc kolagen na pleť, vyrobený z vedlejších produktů mořských ryb jako jsou ploutve, kůže, šupiny a kosti, je podle studií nejlepší co se týče vstřebatelnosti a bezpečnosti. Mořský kolagen na pleť nepotřebuje žádné tepelné úpravy oproti například hovězímu či vepřovému, čili opět se zachovává bioaktivita. A právě z takových kvalitních zdrojů jako jsou mořské ryby Inca Collagen vzniká. Je také mikronizován do formy jemného prášku, který se snadno rozpouští v nápoji. Forma prášku nevyžaduje žádné konzervanty, takže se jedná o jednosložkový produkt bez jakýchkoli aditiv.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

100% čistý kolagen

Jelikož Inca Collagen neobsahuje žádné přídatné látky, aroma či příchutě, takový čistý kolagen na obličej se vyznačuje maximální účinností. Tento trend si značka dlouhodobě zachovává, protože její představitelé berou v úvahu poznatky odborníků. “Fragmenty kolagenu mohou s různými příměsemi reagovat tak, že se příměsi někde na fragmenty uchytí. Tato vazba a to, zda k tomu dojde, závisí na typu příměsi a na charakteristice prostředí. Tato vazba může v žaludku rozpadnout, ale nemusí. Pokud příměsi zůstanou uchyceny, mohou omezovat absorpci. Po přechodu do krevního řečiště mohou omezovat průnik do buněk, které mají potenciál ke zpracování fragmentů kolagenu,” zdůvodňuje potřebu čistoty kolagenu doktorka biochemie Dagmar Petrová. 

Inca Collagen tedy neobsahuje nic jiného, než 100% rybího kolagenu. Vitamín C pro podporu syntézy kolagenu dostanete při koupi měsíčního balení Inca Collagenu separátně a zdarma. Při výrobě se nepřidává přímo do kolagenu, aby nedošlo k narušení účinnosti, takže Inca Collagen zůstává stoprocentně čistý.

A co kolagen na vlasy, jak si vybrat nejlepší?

Jelikož je kolagen součástí kůže, má vliv i na kvalitu vlasů. Aby účinkoval, je třeba, aby kolagen ve formě výživového doplňku obsahoval zejména kolagen typu I. Právě tento typ kolagenu na vlasy ovlivňuje pokožku. V přírodě nacházejí vědci až do 30 typů kolagenu, u člověka je potřebný pro kůži a šlachy typ I. a pro chrupavky typ II. Dávejte tedy pozor, abyste si koupili doplněk s kolagenem typu I., který tělo využívá v kůži. Inca Collagen obsahuje až 3 typy kolagenů (kolagen I., II., III.) a tak je vhodný jak pro zlepšení stavu pokožky, tak vlasů a nehtů, a rovněž pro klouby, chrupavky a kosti.

Díky těmto vlastnostem je Inca Collagen dlouhodobě jedničkou na slovenském i českém trhu, a také vyhrává žebříčky nezávislých hodnocení a porovnávačů. Má také obrovské množství pozitivních recenzí. Někteří zákazníci se ho pokusili vyměnit za jiné značky, ale po čase se k Inca Collagen vrátili.

Na trhu dnes najdeme i různé formy výživových doplňků, hitem se například stal i tekutý kolagen. Tato forma není zrovna nejlepší, protože namíchaný kolagen určený k okamžitému pití musí obsahovat konzervanty, jinak by nefungoval. Naopak, prášková forma to nepotřebuje. “V práškové formě je minimální nebezpečí bakteriálního rozkladu – bez vody je bakterie bezmocná,” ozřejmuje doktorka Petrová. Ale zároveň tělo může vstřebat kolagen pouze v tekuté formě, právě proto se Inca Collagen rozmíchá ve sklenici vody a vypije se hned nato. “Prášek se rozpouští tím lépe, čím menší jsou v něm částečky. Do práškové formy s dostatečnou rozpustností však lze dostat (v biochemii) jen velmi čistou látku s přibližně konstantní velikostí molekul. Prášková forma je tedy zárukou čistoty a jednotné velikosti kolagenových fragmentů,”  uzavírá doktorka Petrová.

Odpovědi na otázky, které by vás mohly zajímat

Často se na nás obracejí samotné dámy, které chtějí zjistit více o tom, jak se kolagen na pleť používá. Rádi je pokaždé spolu s týmem odborníků zodpovíme a nyní vám je nabízíme takto na jednom místě.

Proč nefunguje na pleť krém s kolagenem?

Protože molekula kolagenu je příliš velká na to, aby prošla až do hlubších vrstev pleti, kde ji třeba nejvíce. Účinný kolagen se zkrátka do pleti musí dostat zevnitř – v podobě peptidů se zachovanou strukturou helixu, přes střevo do krevního oběhu až tam, kde ho tělo potřebuje. Za krémy tedy zbytečně neutrácejte peníze, mnohem lepší je vsadit na Inca Collagen.

Mohu si dát kolagen jako pleťovou masku?

Ano, náš Inca Collagen můžete rozmíchat s pár kapkami vody na kašičku a nanést si na obličej takovou přírodní masku. Ale tak jak píšeme v odpovědi na předešlou otázku, i průnik kolagenových peptidů do pleti je problematický, protože pleť má několik vrstev, které i kolagenové fragmenty překonávají velmi těžko. Efekt dělají spíše na povrchu pleti, protože pomáhají vázat vodu, ale je to krátkodobá záležitost. Každopádně to je pro pleť příjemná relaxace, kterou podpořte i pitím kolagenu, abyste měli garantovaný účinek.

Pomůže mi kolagen zlepšit problém s akné?

Tak jak jsme zmínili v kapitole o účincích, kolagen je na problémy tohoto typu jako stvořený, protože je to stoprocentně přírodní, pro tělo potřebná bílkovina … Samozřejmě, jeho účinek závisí také na stupni problémů, rozhodně doporučujeme navštívit s akné dermatologa, protože jde o kožní onemocnění.

Jaký je rozdíl mezi kolagenovými maskami a vaším kolagenem?

Náš kolagen je na vnitřní užívání, po vypití nápoje procházejí hydrolyzované kolagenové peptidy do krevního oběhu a tělo je použije tam, kde nejvíce potřebuje. Díky tomu, že Inca Collagen je třísložkový, může účinně působit jak v pleti, vlasech a nehtech, tak i v pohybové soustavě. Kolagen v maskách je většinou nehydrolyzovaný, a proto ani nemá možnost proniknout hluboko do pleti. Pokud by kolagenová maska ​​obsahovala hydrolyzované peptidy, proniknout do pleti může, ale jen na povrchu a účinek je krátkodobý. A stále by to byl jen účinek na pleť. Zatímco u Inca Collagenu máte možnost na širší záběr – pomůže i kloubům, tkáním a zkrátka všude, kde to tělo potřebuje.

Není důvod trápit se kvůli pleti. Kolagen na pleť skutečně funguje a pokud sáhnete po kvalitě ve znamení Inca Collagenu už po prvním měsíci užívání můžete vidět první výsledky. Jde o skutečný výdobytek moderní biochemie, mnozí mu říkají i zázrak, za který můžeme být jen vděčni. A projeví se nejen na pleti, ale na celém těle.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×