Víte, jak kolagen a vitamin C spolupracují v zimním období?

Doplňovat kolagen v zimních měsících je důležité. Proč? Velice úzce spolupracuje s vitamínem C, který posiluje naší imunitu. Kombinací těchto dvou látek se můžete ochránit před nepříjemnými podzimními chřipkami, nachlazením i bolestí pohybového aparátu.

Je vitamin C všelék?

Žádný vitamín není zázrak, který porazí veškeré neduhy. Vitamín C je sice skvělý, ale z probíhající nemoci Vás nevyléčí. Odborníci doporučují navýšit jeho příjem několik týdnů před očekávanou chřipkovou epidemií. To znamená, že konec srpna nebo začátek září je vhodný čas k zvýšení dávky. O kolik? To není úplně jasné. Obvykle by měla denní dávka pro dospělého jedince činit 80-120 mg. Někteří se však přiklání až k 500 mg denně – hlavně pro sportovce nebo v předchřipkové sezóně. Přebytek vitamínu se vyloučí močí.

Jak vitamin C doplnit?

Nejlepší je doplňovat ho přirozenou cestou, to znamená obohacení jídelníčku o růžičkovou kapustu, zelí, rakytník, šípek, citron, černý rybíz, papriku, kiwi, brokolici, jahody a papáju. Snažte se vitamin C přijímat z přírodních zdrojů jenž obsahují látky, které vám potravinový doplněk nedodá. V případě, že nejste schopni přijmout dostatek tohoto vitamínu, poohlédněte se po kvalitních doplňcích stravy.

Kolagen? Co vlastně dělá?

Kolagen se podílí na dostatečné pružnosti pleti, šlach, chrupavek, kostí a vazů. Samotný kolagen je bílkovina, která se díky výskytu v pojivových tkáních stará o zdravý pohybový aparát. A to není vše, kolagen výborně pomáhá posilovat slabé nehty a vlasy, vyhlazuje jemné vrásky, urychluje hojení zlomenin nebo uzdravuje aknózní pleť.

V případě, že si tělo nevytvoří dostatek kolagenu (např. u starších osob), může docházet k bolestem při pohybu. I přes to, že si lidské tělo kolagen vyrábí samo, není všemocné. Tvorba kolagenu se od 25. roku zpomaluje, je tedy vhodné ho doplňovat. Aktivní sportovci by se měli nad navýšením kolagenu také zamyslet.

Co má společného kolagen a vitamin C?

Vitě, že vitamin C a kolagen jsou nerozluční parťáci? Vitamin C se podílí na pevnosti kolagenu, což je velmi důležitá činnost. Pokud máme nedostatek vitaminu C, může docházet k nestabilitě a degeneraci kolagenu. Tvorba samotná se zpomaluje a nedochází k účinkům, které si lidské tělo žádá. Je tedy opravdu důležité doplňovat jak kolagen, tak vitamin C.

Silná obranyschopnost a zdravý pohyb v jednom

Při doplňování kolagenu se zaměřte na dostatek vitamínu C. Nejenom, že zrychlíte tvorbu a podpoříte kvalitu kolagenu, Vy si i posílíte tělo před chřipkami a nachlazením. A jako třešnička na dortu se Vám může zlepšit elasticita pleti a regenerace svalů po sportu.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×