Nejlepší kloubní výživa pro psy

Pejskům vděčíme za mnohé. Nejde jen o bezbřehou oddanost, kterou nás zaplavují, nebo společnost a zábavu, kterou s nimi zažíváme. Psi z nás dělají lepší lidí – je dokázáno, že jsme díky nim šťastnější a také nás učí zodpovědnosti a obětavosti. Pokud jednou vznikne pouto mezi psem a člověkem, je pevné a trvalé. Dobrý majitel by udělal cokoli pro to, aby se ze společnosti svého čtyřnohého kamaráda mohl těšit co nejdéle. Užívat si s ním dlouhé procházky, honičky v přírodě, šťastné vrtění ocásku a jeho oddané pohledy.

Proto by měl majitel dbát nejen o kvalitní stravu a veterinární péči, ale měl by dopřát svému pejskovi i tu nejlepší kloubní výživu. Psi jsou velmi dynamická zvířata, a proto je péče o jejich pohybový aparát jednou z nejdůležitějších věcí. Některá plemena jsou náchylnější na onemocnění pohybového aparátu, což se může projevit již v jejich  útlém věku. Navíc zvířata starnou jinou matematikou jako lidé. 

I kolagen pro psy je výbornou kloubní výživou, protože podobně jako u lidí, psi ho mohou mít nedostatek. A dnes už není problém najít přírodní, stoprocentní mořský kolagen pro psy, který dokonale funguje. Je to Incapet Collagen.

“Eliška se narodila s vrozenou vadou, má skoliózu páteře. Absolvovali jsme s ní řady vyšetření, pravidelně docházíme na K-Laser terapii, má různé druhy masážních terapií a hydroterapii měla také. Opravdu velké změny se začaly dít, když jsem začala podávat Elišce kolagen. Vlastně my ho užíváme všichni.  Eliška jakoby zesílila, nemá již ztuhlé svalstvo a je vidět, že si užívá více život. Konečně se z ní stal pejsek, který může běhat, a je dokonce někdy i rychlejší než normální  „hafani“ a mé srdce zpívá radostí, že konečně je zdravá a šťastná. Veterinář řekl, že se její stav neskutečně zlepšil. A říkají to všichni, kteří nás znají. To je tak nádherný pocit štěstí a já vám za to děkuji,“ podělila se o své zkušenosti Dagmar, majitelka tříleté feny zlatého retrívra Elišky.

Chcete se dozvědět více? Čtěte dál.  Vysvětlíme vám, proč kolagen tak skvěle funguje a co všechno může obsahovat nejlepší kloubní výživa pro psy.

Onemocnění kloubů se dá předejít správnou prevencí

Dysplazie loketního či kyčelního kloubu, osteochondróza, osteoartritida – to jsou pojmy, které už jen při vyslovení způsobují chovatelům vrásky na čele. A oprávněně. Všechna tato onemocnění kloubů u psů se pojí s bolestmi a sníženou kvalitou života. O tom, že pomaličku, nenápadně v těle pejska začínají dělat neplechu, obvykle nevíme, dokud na pejskovi nezpozorujeme kulhání nebo jiné problémy s pohybem. A přitom důslednou a dobře nastavenou prevencí se jim dá předejít, případně snížit následky a značně zmírnit průběh.

Problémy s klouby se u psů dělí na dvě hlavní skupiny –  degenerativní a vývojové, tedy vrozená onemocnění. Typicky vrozeným onemocněním jsou právě dysplazie, se kterými se potýkají zejména větší plemena psů. Příčinou je rychlý růst pejsků, kdy chrupavka nedokáže držet krok se zbytkem těla. Chrupavka je hladká výstelka, která se nachází v oblasti mezi kloubem a ukončením kostí. Pokud v chrupavce začne ubývat kolagen, který tvoří až 70% její sušiny, může zdrsnit, pohyb kloubů již není hladký a bezbolestný. Tvoří se mikrotrhliny, klouby se mechanicky opotřebovávají, což způsobuje zranění kloubů s bolestivými pohyby.

Váš pejsek v rané fázi onemocnění samozřejmě nedokáže říci, že ho cosi trápí. A jako mnoho jiných zvířat i pejsci mají sklon nedávat najevo bolest, dokud není opravdu zle. A tak mnoho majitelů zjistí, že se cosi děje, až při viditelných pohybových problémech. Radíme proto nečekat, až se to stane. Nastavte svému pejskovi už v mladém věku kvalitní kloubní výživu a doplňte mu kolagen, který jeho tělo samo postupně přestává produkovat.

Kolagenový balíček pro psy s dárky

Velký kolagenový balíček pro psy. 3x Incapet Collagen a k tomu hebká plyšová deka a bavlněný uzlík na hraní.

Co by měla obsahovat nejlepší kloubní výživa pro psy

S kolagenem je to u psů stejné jako u lidí. Je to důležitá bílkovina, která tvoří pojivo buněk, jakési lepidlo, bez něj by savci neměli pohybový aparát, proto je z hlediska vývoje jedním z nejstarších stavebních prvků. Zajišťuje hladkost a hydrataci kloubní chrupavky, díky čemuž se mohou klouby hladce pohybovat. Tělo si kolagen tvoří samo v dostatečném množství jen do určitého věku, postupně jeho produkce klesá. Zpočátku je to pokles asi o 1,5% každý rok, ve vyšším věku se už netvoří téměř vůbec. A jelikož psi stárnou rychleji než lidé, může se stát, že se problémy z nedostatku kolagenu objeví už i u mladého pejska. Kolagen se nachází také ve stravě, ale jen z jídla ho není možné dostatečně doplnit, navíc kolagen v potravinách a krmivech bývá zpracován tak, že ho tělo znovu neumí použít.

Chybějící kolagen v chrupavce už dnes ani pro domácí mazlíčky nemusí být problém, a právě kolagenový hydrolyzát je kvalitní kloubní výživou, která je snadno dostupná a výborně stravitelná. Kolagenový hydrolyzát se získává ze živočišných zdrojů, jde o peptidy, které vznikají štěpením surového kolagenu. Pokud jsou peptidy správně štěpeny, dokáže je tělo psa využít pro tvorbu nového kolagenu. Incapet Collagen je stoprocentní mořský kolagenový hydrolyzát, který jsme vyvinuli po úspěchu “lidského” výživového doplňku Inca Collagen. Ten má již na Slovensku a v Česku tisíce spokojených zákazníků. A protože kolagen je přírodní bílkovina, je jasné, že musí podobně fungovat i u jiných savců, konkrétně psů, kteří tak často bojují s onemocněními pohybové soustavy.

Pejsek Fabio například vyzkoušel už Inca Collagen určený pro lidi, který mu podávala majitelka. Fabio měl problémy s klouby. “Nemohl už ani chodit, ale nechtěli jsme o něj přijít. Jediná léčba, která mu zabírala, mu zase škodila na játra. Proto jsem hledala alternativní řešení. Zkusili jsme mu dávat kolagen pro psy – sirup. Absolutně mu nechutnal. Zkusila jsem mu dát můj Inca Collagen. 1 sáček mu dělíme na 3 dny, rozmícháme mu to v trošce vody a dáváme malou stříkačkou. Velmi mu chutná a momentálně si už každé ráno pro kolagen přijde. Samozřejmě, že mu velmi mu pomohl, “ pochvaluje si majitelka Hanka Jančovičová. Později s Fabiem přešli i na Incapet Collagen, což byla novinka. “Mám pocit, že ten mu pomáhá ještě více. Náš Fabio má nyní 18 let a 3 měsíce a doslova skáče tak, jak neskákal, ani když byl mladý. Mimo jiné mu zhoustla srst a krásně se mu leskne. Když se nás někdo cizí ptá, kolik má Fabio let, tak nám nikdo nevěří jeho věk.”

V čem spočívá tajemství Incapet Collagen a proč tak úžasně funguje? Nejlepší kolagen pro psy musí splňovat určitá kritéria, a my jsme se snažili najít způsob, jak je všechny naplnit. Incapet Collagen je mořský kolagenový hydrolyzát z prvotřídních zdrojů. Na jeho získání zpracováváme vedlejší produkty mořských ryb, které obsahují velké množství kvalitního přírodního kolagenu. Abychom kolagen získali v podobě, kterou bude pejsek schopen strávit a zužitkovat, musíme kolagenovou molekulu nejprve rozštěpit na malé fragmenty, které dokáže tělo přijmout. Na štěpení nevyužíváme tepelnou úpravu, ta by mohla molekulu kolagenu nenávratně denaturovat. Aby to nebylo tak jednoduché, rozštěpené fragmenty musí mít zachovanou takzvanou trojzávitnici – pletenec tří proteinů, který je znakem bioaktivity. To znamená, že tyto fragmenty jsou jakoby v živé podobě, a tělo savce si je dokáže poskládat na novou molekulu kolagenu, kterou využije.

Abychom dodrželi tento stav, musíme využívat velmi šetrnou metodu zpracování. Používáme proto specifickou enzymatickou hydrolýzu, což je vlastně štěpení za studena pomocí enzymů, bez tepelné úpravy. “Zachovává přirozenou strukturu kolagenu, jeho molekuly ji přežijí bez denaturace (uvedení do nevratného tvaru). Podstatné je, že z kolagenu se oddělí takové fragmenty, které organismus dokáže využít na výrobu nového kolagenu,” vysvětluje doktorka biochemie Dagmar Petrová.

Navíc mořský kolagen patří k nejlépe stravitelným kolagenem vůbec. Oproti vepřovým a hovězím kolagenům nemusí projít tepelnou úpravou a je tu i garance vysoké účinnosti. “Výhodou rybího kolagenu je to, že je to kolagen vývojově starý, to znamená, že není spojen s řadou dalších podpůrných biomolekul. Rozštěpí se tedy na fragmenty a výsledný roztok není znečištěn fragmenty jiných molekul, ” dodává doktorka Petrová.

Incapet Collagen neobsahuje nic jiného, jen stoprocentní kolagen štěpený na peptidy ve formě prášku s velmi jemnými a dobře rozpustnými částicemi. Žádné přídavné látky, žádná dochucovadla. Přirozené aroma rybího kolagenu navíc skvěle dochutí podávané krmivo, a tak s konzumací Incapet Collagen není problém. Tím, že jde o maximální čistý a přírodní kolagen, je vhodný i pro psy s citlivým trávením, je hypoalergenní a psům chutná. Stačí ho nasypat na oblíbené pejskovo krmivo při krmení.

Studiemi potvrzené účinky kolagenu pro psy jsou tyto:

  • pomáhá snížit klinické příznaky onemocnění pohybové soustavy jako je osteoartritida, nebo rozličné dysplazie, či artritida
  • zlepšuje mobilitu starších zvířat
  • pomáhá posílit a vyživit chrupavky, ale i tkáně a klouby
  • pomáhá zpevnit kosti
  • působí jako prevence vůči zraněním a degenerativním onemocněním kloubů
  • pomáhá při regeneraci po zranění a operaci kloubů

Incapet Collagen + ručník pro psy

Kolagen pro psy Incapet Collagen a jemný ručník, který oceníte po koupeli nebo očistné sprše vašeho miláčka.

Nyní ve výhodném balíčku.

Kromě toho má užívání Incapet Collagene i tyto nesporné benefity:

  • pomáhá při hojení ran na kůži, ať už následkem zranění, chirurgických zákroků, nebo kožního onemocnění
  • může přispět k lepší kvalitě drápků
  • pomáhá udržet zdravé zuby a ústní dutinu i jako regenerace při onemocnění dutiny ústní
  • může pomoci i při regeneraci zvířat s vysokou fyzickou zátěží
  • pomáhá i při hojení výstelky střeva při nejrůznějších trávicích problémech a zvyšuje chuť k jídlu

TIP: Pokud chcete vědět co způsobuje artrózu u zvířat přečtěte si zajímavý článek na blogu veterinární kliniky Metropolevet.cz.

Jak dlouho ho pejskům podávat? Horní hranice není. Ale když s kolagenem začínáte, doporučuje se alespoň dvou – až tříměsíční kúra, během které podáte psovi 3000 miligramů každý den. Větším plemenům nad 20 kilogramů lze podávat dvojnásobnou dávku. Později, když už kolagen zaúčinkuje, můžete pokračovat s podáváním této dávky dva až třikrát týdně dlouhodobě. Důležitá je pravidelnost. Kolagen jako přírodní bílkovina nemůže psovi ublížit, může mu jen pomoci, ale preventivně stačí uvedená dávka 3-6 gramů denně podle váhy.

Balení Incapet Collagen obsahuje přesně vyměřené denní dávky kolagenu po 3 gramech ve zlatých sáčcích. Výhodné je koupit více balení naráz. Pokud chcete užívat kolagen i vy, máme výhodné balíčky s Inca Collagen, přičemž Incapet Collagen získáte jako dárek.

Kolagen 4+1

I zvířátka potřebují kolagen. Ke 4 balením Inca Collagene získáte 1ks Incapet Collagene pro vašeho domácího mazlíčka jako dárek. Přidejte mu kolagen do jeho oblíbeného krmiva a sledujte účinky.


 

Zde jsou živé “štěkající“ důkazy, že kolagen je skvělá kloubní výživa

Naší dlouhodobou firemní vizí je pomáhat nejen lidem, ale i zvířatům. Jakmile jsme vyvinuli Incapet Collagen, rozhodli jsme se nabídnout jeho benefity těm, kteří ho nejvíce potřebují – pejskům z útulku i jiným náročným psím pacientům. Jedním z takových je rozhodně vodící pejsek Evitka, mladá labradorka, která navzdory své vysoké inteligenci a talentu nemohla vykonávat své poslání. Důvodem byla zákeřná diagnóza, dědičná osteochondróza. Je to genetické onemocnění chrupavky, při kterém je nedostatečně vyživována a dochází k nekrotizaci, kdy se chrupavka se odloučí od kosti a způsobuje vážné problémy při pohybu. Po operaci a opakovaných problémech začala užívat Incapet Collagen. Zatím s úspěchem. Hodnotí trenérka Jarmila Virágová: “Evitka je pohyblivější a vůbec se nešetří. Neumím posoudit lékařské hledisko, ale byla trochu méně pohyblivá než nyní. Ještě jedna dobrá zpráva, z Evitky bude asistenční pes.”

Pejsek Austen ze Svobody zvířat byl odchycen jako toulavý pes. Po prohlídce veterinářka zaznamenala výrazné artrotické změny na kyčelních kloubech. “Byl nedůvěřivý k lidem, nebyl velmi kontaktní, málo pohyblivý, velmi těžko vstával, často ležel, při chůzi výrazně kulhal na zadní končetiny a stále zalézal do boudy. Po dvouměsíční kolagenové kúře krásně sám chodil po výběhu, “vypráví MVDr. Mužíková. Dalším příkladem je pejsek Jacobs, kterému vyskakuje jablíčko na pravé zadní noze. “Už po měsíční kúře mnohem více používá zmíněnou nožičku a začíná na ni pěkně došlapovat.”

Manažerka Zdenka si pochvaluje účinky Incapet Collagene na její fenu: “Beky je fenka ve zralém věku a začaly se u ní projevovat problémy s klouby a chůzí. Odmítala aportovat, co miluje nejvíce ze všeho. Odkdy užívá Incapet, znovu ožila, zlepšila se jí mobilita a znovu šťastně běhá. “

Ve studiích o kolagenu se často testují na psech doplňky, které kromě kolagenu obsahují další ověřené a velmi účinné složky. Nejlepší kloubní výživa pro psy často obsahuje i glukosamin a chondroitin.

Glukosamin je kombinací aminokyseliny glutaminu a glukózy. Má důležitou roli v chrupavkách a kloubech, stejně jako chondroitin, který se stará o hydrataci chrupavky, aby nevyschla. Slovy odborníka:

“Chondroprotektiva podporují makromolekulární syntézu chondrocytů a kyseliny hyaluronové v synoviálním moku, inhibují degradační enzymy a také mediátory zánětu. Proto má kombinace hydrolyzovaného kolagenu s chondroprotektivy velký význam pro regenerační schopnost chrupavek, kůže, pojivové tkáně, cévních stěn, ale i celkově pro podporu zdraví, “ vysvětluje ortoped MUDr. Milan Čarvaš.

Je tedy správné tyto složky v kloubní výživě pro psy kombinovat. Dalšími doplňky mohou být i omega-3 mastné kyseliny, které obsahuje například rybí olej. Velmi dobrým pomocníkem při udržování zdravých kloubů jsou i antioxidanty. Například takový vitamin C napomáhá syntéze kolagenu. Ačkoliv tělo psa si dokáže vyrobit dostatek vitaminu C, v období zvýšené zátěže, nebo během rekonvalescence, není na škodu doplnit i tento základní vitamín.

Jak je na tom váš pejsek? Cílem tohoto článku nebylo vyvolat zbytečné obavy, spíše nabádat k prevenci. Protože skutečně milovat svého psa znamená také předvídat, hledět za horizont jeho aktuálních potřeb a pokusit se udělat maximum pro to, aby měl co nejdelší a nejspokojenější život.

Kolagen je jednou z přírodních a účinných složek, která může pomoci zachovat zdravé klouby u psa, a to i v případě genetických predispozic. Ty samozřejmě změnit nemůžeme, ale špičková strava a nejlepší kloubní výživa obsahující i přírodní mořský kolagen může výrazně snížit riziko propuknutí problémů s pohybovou soustavou. Incapet Collagen byl testován na nás, lidech, aby nyní mohl sloužit vaším pejskům.

Kolagen pro kočky s dárkem navíc

Dopřejte vaší kočičce výživu, jakou potřebuje. Nyní ke balení Incapet Collagen získáte kvalitní ručník grátis jako dárek.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×