Opalování v těhotenství

Mnohé ženy doslova milují slunění. Nejen kvůli výslednému sexy bronzu, ale díky celkovému příjemnému pocitu tepla, rozplývajícímu se na pokožce! Co když se však potká více situací: přišlo léto, vaše dlouho očekávaná dovolená se blíží a jste těhotná? V hlavě vám pochopitelně běží otázky, zda je opalování v těhotenství bezpečné – pro vás, a hlavně pro miminko. Samozřejmě na internetu se toho dočteme hodně, možná narazíte i na rozporuplné informace. Co tedy dělat a jak si co nejvíce užít dovolenou na slunci během těhotenství? Čtěte dál a dozvíte se.

Mohu si dopřát opalování v těhotenství?

I během těhotenství se můžete opalovat, protože pozitivní vliv slunce na náš organismus je nepopiratelný. Slunce pomáhá tělu syntetizovat vitamín D prospěšný pro kosti maminky, vývoj miminka a celkovou imunitu. Během těhotenství byste se však měly důsledněji chránit před nežádoucími účinky slunečního záření.

Z toho důvodu by měly maminky během těhotenství dodržovat určité pravidlo. Platí všeobecně i pro ženy, které těhotné nejsou, ale během tohoto citlivého období je ještě mnohem důležitější se na něj zaměřit.

Pozor na pokožku a dehydrataci

Pro nás všechny obecně platí, že nadměrné vystavování se slunečnímu záření může kromě spálení se a následných problémů s kůží, přinést i riziko vzniku melanomu.

Rozumný člověk tedy na slunce nevyjde bez vrstvy opalovacího krému s adekvátním ochranným filtrem. U budoucích maminek je kůže ještě tenčí a citlivější i vlivem změněné hladiny hormonů. Je zde vyšší riziko vzniku těhotenské hyperpigmentace, odborně zvané chloasma. Mohou se ve zvýšené míře tvořit pigmentové skvrny na obličeji i na zbytku těla. Slunce tento nepříjemný proces může ještě podpořit. Nemluvě o tom, že budoucí maminky mívají nevolnosti, které mohou jejich organismus oslabovat.

S tím souvisí i dehydratace – ženám během těhotenství stoupá tlak, proto je mimořádně důležité dbát na správný pitný režim. Vodu mohou ztrácet i kvůli souvisejícím nevolnostem a na slunci se zvyšuje riziko dehydratace, což může vést až k úpalu.

S kondicí pokožky celého těla úzce souvisí kolagen. Ten, jako jedna z vývojově nejstarších bílkovin u savců, je zodpovědný za strukturu pohybového aparátu a tvoří až 80 % lidské kůže. Tuto stavební bílkovinu si lidské tělo tvoří samo, v dostatečném množství však jen do určitého věku a už mezi třicítkou a čtyřicítkou jí můžeme mít nedostatek. Pokud kůže nemá dost kolagenu ztrácí elasticitu, pružnost, tvoří se vrásky, je dehydrovaná a má narušenou strukturu. Snadněji se tak na ní tvoří i pigmentové skvrny a je méně odolná vůči slunci.

Pro nás všechny tedy platí, že bychom si měli efektivně doplňovat kolagen. Jediný účinný způsob je pomocí výživových doplňků jako je Inca Collagen, stoprocentní mořský kolagenový hydrolyzát. Inca Collagen splňuje kritéria účinného doplňku: je to kolagen z mořských ryb štěpený pomocí enzymatické hydrolýzy za studena na kolagenové fragmenty. Díky této unikátní metodě zpracování mají výsledné fragmenty zachovanou potřebnou strukturu a díky tomu jejich lidské tělo dokáže využít pro tvorbu nového kolagenu.

Kromě toho je Inca Collagen bez příměsí a příchutí, které by mohly blokovat vstřebávání kolagenových fragmentů do krevního oběhu.

Užíváním Inca Collagenu tedy může každý člověk přispět k dobré kondici své kůže, což je jedním z pilířů zdravého opalování. Mít zdravou kůži je přece základ. Inca Collagen je ideálním výživovým doplňkem i pro maminky po porodu, protože pomáhá obnovit hladinu kolagenu v kůži, čímž dokáže pomoci na zotavení po porodu, hojení ran, regeneraci bradavek, působí jako pomoc na hojení strií a na celulitidu, může pomoci zastavit vypadávání vlasů po porodu či zlepšit stav nehtů.

Ptáte se, zda můžete kolagen v těhotenství? Ačkoli vám ho kvůli evropské legislativě doporučit nemůžeme, Inca Collagen je stoprocentně přírodní hydrolyzát kolagenu a nemá jak uškodit. Obecně ho však doporučujeme před těhotenstvím a po porodu, jeho účinky se mohou pozitivně odrazit právě na stavu kůže a pomoci i při opalování.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Jak se bezpečně opalovat v těhotenství

Obecně platí během celého těhotenství následující doporučení:

  1. Se sluněním nebo vystavováním se na slunci buďte střídmější. Na tvorbu vitamínu D vám stačí i 10–15 minut denně na sluníčku a rozhodně nedoporučujeme slunit se mezi desátou až patnáctou hodinou.
  2. Používejte šetrné opalovací prostředky s vysokým ochranným faktorem a obnovujte si je každé dvě hodiny, případně po koupání a při zvýšené tvorbě potu i častěji. Je totiž známým faktem, že ochranné faktory slunce rychle odbourává, proto je nutné je obnovovat.
  3. Přestože se neprokázalo, že UV záření má negativní vliv na zdraví miminka, přece jen bude jistější, když při opalování během těhotenství použijete jednodílné plavky, případně si bříško zakryjete ručníkem.
  4. Pečujte o svoji kůži před i po opalování. Hydratujte se zevnitř i zvenku. Doplňte si kolagen. Nezapomínejte také na doplňování důležitých vitamínů a minerálů. Říká dermatoložka Jana Molčanová: “V prevenci stárnutí kůže má největší význam důsledná ochrana před slunečním zářením (zejména UV-A), užívání kolagenu, betakarotenu, vitamínů C, E, D, resveratrolu, kyseliny listové a pantothenové a samozřejmě adekvátně vnější ošetřování kůže.” U betakarotenu pozor na doporučenou dávku, ta je u budoucích maminek oproti normálu výrazně snížena.
  5. Během pobytu na slunci nezapomínejte na ochranu hlavy, ideálně pomocí lehkého klobouku, který může být i velmi stylový a ideálně doplní váš letní outfit.

Je známo, že nejcitlivějším obdobím těhotenství je první trimestr. Během něj byste měli klást největší důraz na výše uvedené rady. V druhém trimestru je kůže nejvíce náchylná na tvorbu hyperpigmentací, pokračujte tedy s vysokým faktorem v opalovacím krému a pravidelně jej obnovujte. Během třetího trimestru si dejte pozor na otoky nohou a zaměřte na hydrataci těla, unaveným nohám pomůže i chůze ve vodě.

 

Milé těhulky, přejeme vám, abyste toto náročné a krásné období přežily v klidu a pohodě, s dobrou náladou, ke které sluneční paprsky rozhodně přispívají.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×