padání vlasů

Děti jsou dar, na tom se všechny maminky jednoznačně shodnou. I překonání všech zdravotních a estetických překážek v těhotenství a po porodu za to štěstí stojí. Zároveň se ale mnohé ženy po příchodu nového človíčka na svět potýkají s nejrůznějšími obavami ohledně svého těla. Dnes již není hanbou o nich mluvit, navíc existuje cesta, jak urychlit zotavení po porodu.

Snad největším strašákem, hned po přírůstku váhy, je ztráta vlasů. Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Pokud si na své bohaté a zdravé hřívě zakládáte, vypadávání vlasů po porodu, případně padání vlasů při kojení, vás zřejmě rozladí. Příčinou tohoto nepříjemného jevu bývá hormonální nerovnováha, které se nelze divit – vždyť ženské tělo během těhotenství a po něm prochází neuvěřitelnou transformací.

Co na to pomáhá a dá se to zastavit?

Základní stavební bílkovinou kůže je kolagen a od kondice kůže se odvíjí i kondice vlasů. Jeho doplnění je jedním ze způsobů, jak vlasům pomoci k rychlejší regeneraci. Takto Inca Collagen po porodu pomohl spokojené zákaznici Jaji Maděrové: “Mně váš výrobek zachránil vlasy, mně bylo do pláče, já jsem byla normálně plešatá. Nyní mam tak dlouhé a husté vlasy, jaké jsem za celý život neměla. Chápu, že každý má jinou zkušenost, ale já nedám na Inca Collagen dopustit.”

Co se děje v těle ženy během těhotenství a po porodu, jaký to má vliv na vlasy, jak tělu pomoci a proč potřebujete kolagen – to vše se dočtete v následujícím článku.

Hormonální změny a vypadávání vlasů po porodu

Vypadávání vlasů po porodu se u žen může objevovat již v prvním měsíci od porodu. Ženy mohou pozorovat hromadné vypadávání vlasů, zhoršení kvality vlasů, třepení, lámavost vlasů. Tento stav má na svědomí náhlá změna hladin hormonů v těle. Obvykle vypadávání vlasů po porodu odezní do několika měsíců, až jednoho roku.

Je přitom zajímavé, že většina žen pozoruje zlepšení kvality vlasů právě během těhotenství, ale o to krutější je pak zklamání po porodu a během kojení, kdy se situace rapidně změní. Mnohé maminky pak melancholicky vzpomínají na svoji zdravou a krásnou těhotenskou hřívu. Vystřídá ji padání vlasů, jejich zhoršená kvalita v podobě tenkých lámavých vlasů, nedostatečný růst, štěpení konečků. Teprve tehdy tyto ženy začínají zkoumat a zjišťovat, proč tomu tak je. My to víme a přesně vám to vysvětlíme.

Za normálních okolností každému z nás vypadává určité množství vlasů, což je zcela normální. Vlasy se nacházejí buď v růstové – anagenní fázi, nebo v klidové – telogenní. Když roste nový vlas, vytlačí z kořínku ten, který dosud byl v telogenní fázi a odpočíval. Když žena otěhotní, rychle se jí zvýší hladina hormonu HCG – to je přesně ten, díky kterému těhotenské testy odhalí šťastnou novinu. Stoupá také hladina estrogenu, progesteronu, prolaktinu a oxytocinu. Typické je také zvýšení objemu krve, která koluje v těle, až o 50% více. Estrogen spolu s vyšším objemem kolující krve jsou zodpovědné za to, že se během těhotenství více vlasů nachází v anagenní, tedy růstové fázi. Větší množství než za normálních okolností drží pevně v kořínku. Ženy to vnímají tak, že jim vlasy téměř nevypadávají, jsou silnější.

Po porodu se hladiny hormonů okamžitě vyrovnají na původní úroveň. Objem krve se vrací do normálu pomaleji a postupně během několika týdnů. Ovšem prudký pokles hormonů má na svědomí to, že vlasy začnou vypadávat hromadně, jakoby si chtěly vynahradit ten předešlý čas, kdy nevypadávaly. Maminky to vnímají jako náhlé a výrazné padání vlasů. Tento proces má odborný název: telogenu efluvium a spadá do kategorie stresových příčin vypadávání vlasů. Některé ženy zaznamenají celkovou změnu kvality vlasů, které se mohou stát jemnějšími, tenčími a lámavými. Všechny tyto změny jsou dočasné, ale maminky vůbec netěší.

Kdy přestanou padat vlasy po porodu a jak tomu pomoci

Vlasy mohou začít vypadávat už první den po porodu a mohou ve zvýšené míře padat až rok. Obvykle dosahuje padání vlasů po porodu svého vrcholu v době, kdy má vaše miminko asi 4 měsíce.

Zatočila se vám z toho hlava? Zní to strašidelně, ale věřte, není to nic výjimečného. Samozřejmě ani příjemného. Můžete také váhat, jestli je vaše vypadávání vlasů po porodu ještě v normě, nebo jde již o nadměrné vypadávání. Pokud vlasy vypadávají i rok od porodu, případně jsou špatné kvality a vy si nejste jistá, můžete se poradit s dermatologem. Kromě porodu existuje více příčin, které také mohou za vypadávání vlasů, například anémie či nesprávná funkce štítné žlázy. Bylo by proto dobré tyto příčiny vyloučit.

Určitě vás zajímá, jak můžete vlasům po porodu pomoci a jejich vypadávání trochu zmírnit nebo rychleji zastavit. Náš první tip je jednoznačný, je jím doplnění kolagenu.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Proč vlasy potřebují kolagen

V první řadě je důležité zajistit vlasům správnou “potravu”. Tu vlasy získávají přes cévy, které se spojují s vlasovými folikuly, tedy kořínky. Vlas je tvořen molekulami elastické bílkoviny, keratinu. Ten je prakticky mrtvou tkání, avšak jeho struktura je pro výsledný vzhled vlasů velmi podstatná. Zdravé, dobře zásobované vlasové folikuly budou produkovat zdravé a krásné vlasy, protože keratin v nich je pravidelně strukturovaný, hladký a pevný. Cévy získávají živiny z kůže, která si je bere z krevního oběhu. 80% kůže tvoří kolagen, esenciální bílkovina našeho těla. Je odpovědná za spojování buněk v kůži, různých tkáních, v pohybovém aparátu, kostech a ovlivňuje také kvalitu nehtů a vlasů.

Kolagen je všestrannou a komplexní bílkovinou, která obsahuje až 19 aminokyselin. Z nich hned několik si vlasy berou přes kůži jako své živiny. Existuje asi 27 druhů kolagenů. Pro lidské tělo jsou nejpodstatnější kolagen l., ll. a lll. typu. Vysvětluje dermatoložka Jana Molčanová z kliniky Medoderm: “Kolagen typu I je v lidském těle nejrozšířenější. Je hlavní součástí kůže, kostí a šlach. Kolagen typu III se v kůži nachází v okolí kožních adnex (vlasy, nehty) a cév. Kolagen typu II se nachází v chrupavce. “

Dostatek kolagenu je tedy pro zdravé vlasy klíčový. Kromě kolagenu potřebují i dostatek minerálů, primárně železo, zinek, selen a také vitaminy skupiny B, zejména biotin, vitamín C, D a E. Mnoho živin je třeba tělu dodávat zvenčí, například jednotlivé vitaminy, ať už v doplňcích, nebo ve zdravé stravě. Co se týče kolagenu, ten si tělo tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku, po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu. Kolagen je spojován s mládím. Díky němu máme pružnou a hydratovanou pleť bez vrásek, pohyblivé klouby, pevné vlasy a nehty. Když je kolagenu málo, pokožka je sušší a tím i náchylnější na vrásky, má sklon ochabovat, přidružují se problémy s pohybovým aparátem, více se lámou nehty. Totéž platí o vlasech.

Kolagen si v těle někdy nechtěně devastujeme i v mladém věku. Přispívá k tomu množství špatných návyků – kouření, nedostatečně nutričně hodnotná strava, nadměrné vystavování se slunečním paprskům bez adekvátní ochrany, když nedodržujeme zásady, jak se správně opalovat. A aby toho nebylo málo, produkce kolagenu klesá rychleji i kvůli takzvanému oxidačnímu stresu. Neustále jsme vystaveni volným radikálům, které naše tělo oslabují.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Zkrátka bez kolagenu to nejde. A protože už po 45. roku života si ho tělo téměř netvoří, je důležité myslet na doplňování kolagenu již v mladém věku. Nevěřili byste, kolik lidí ani netuší, že právě chybějící kolagen je příčinou problémů, které je trápí. I když zažívají skutečné zdravotní potíže, případně se nacházejí v náročné fázi svého života, kvalitní kolagen ve formě výživového doplňku, jako tělu přirozená bílkovina, může jedině prospět.

Přesně takovým náročným obdobím, byť nesporně krásným, je pro ženy období po porodu. Tělo překonalo obrovské hormonální změny,  může mít málo živin, vždyť právě přivedlo na svět nového člověka. To vše se na vlasech podepíše, a proto je rozhodně dobrou volbou dodat jim živiny zvenčí. Vypadávání vlasů při kojení dostanete pod kontrolu lépe, pokud vlasům dodáte tu správnou potravu.

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Pokud hledáte nejlepší kolagen, vsaďte na stoprocentní bioaktivní kolagen, protože jen takový je zárukou maximálních účinků. Jedničkou na trhu je v tomto směru stále prémiový mořský kolagenový hydrolyzát Inca Collagen. O jeho kvalitě nejlépe svědčí neprůstřelné argumenty v podobě osobních zkušeností maminek.

Spokojená zákaznice Paula Rovná: “Po třech dětičkách jsem užívala různé vitamíny, tonika na vlasy i různé šampony, ale až Inca Collagen mi pomohl. Výhodou je i snadné užívání, kdykoliv během dne do sklenice s vodou.”

Zakladatelka portálu cvicte.sk, Jana Šimkovičová: “Inca Collagen mi pomáhá, aby mé klouby fungovaly jako hodinky. Navíc se stará o mé vlasy, které po neuvěřitelném vypadávání během obou kojení dostaly řádně zabrat.”

Daniela Révayová: “Po porodu mladší dcery mi podobně jako mnoha jiným ženám vypadala spousta vlasů. Po čase se padání zastavilo, ale když jsem ani po roce užívání různých vitaminových doplňků neviděla téměř žádný výsledek, hledala jsem dál. Narazila jsem na Inca Collagen, který jsem mohla užívat i během kojení, což mi velmi vyhovovalo. Po druhém měsíci mi už viditelně začaly dorůstat vlasy na vypadaných místech a po využívání třetí krabičky mě moje kadeřnice přivítala se slovy: wow, tobě vyrůstá tolik mnoho nových vlasů!”

Blogerka Livka Gaľová: “Asi to byl osud, že pár měsíců po porodu, když mi začaly padat vlasy, štěpit se nehty a o pleti ani nemluvím, se začalo na trhu objevovat stále více a více kolagenů. Vygooglila jsem všechno možné a stále mi z toho nejlépe vyšel Inca Collagen. Div se světě, všude psali pravdu. Přestaly mi padat vlasy, začaly růst nové, zlepšila se mi pleť, nehty.”

Podnikatelka Helena Kohoutová: “Inca Collagen je super na vlasy, nehty, pokožku a každá žena, která má pár měsíců po porodu ví, jak je to důležité a s čím se případně potýká…. Můj velký pomocník, už dva roky a zejména teď.”

Čistota a kvalita

U Inca Collagen jsme se rozhodli zůstat při čistotě bez aditiv, aroma a příchutí. Jako jeden z prvních mořských kolagenových hydrolyzátů na trhu si zachovává kvalitu a účinnost právě proto, že není ničím ochucený a obsah každého zlatého sáčku tvoří jen čistý stoprocentní mořský kolagen. To ale není všechno. Je také vyráběn šetrně a z kvalitních zdrojů. Při výrobě se využívají vedlejší produkty mořských ryb nejvyšší kvality, které jsou podle názorů odborníků v současnosti nejlepším zdrojem přírodního kolagenu. “Výhodou rybího kolagenu je to, že je to kolagen vývojově starý, to znamená, že není spojen s řadou dalších, podpůrných biomolekul. Rozštěpí se tedy na fragmenty a výsledný roztok není znečištěn fragmenty jiných molekul, “ vysvětlila doktorka Dagmar Petrová.

Proces přípravy kvalitního kolagenu má i další specifika. Inca Collagen je bioaktivní kolagenový hydrolyzát, to znamená, že ho tvoří kolagenové peptidy se zachovanou homogenní strukturou trojzávitníc, díky které je lidské tělo rozezná a využije k sestavení nových kolagenových molekul. Vyrábí se pomocí specifické enzymatické hydrolýzy, při níž nedochází k tepelnému štěpení molekuly, které by ji mohlo poškodit.

U mladých maminek může pomoci snadněji zvládnout zotavení po porodu díky působení ve tkáních a kůži, doslova jim pomáhá zacelit se. Trojnásobná maminka Lucie je toho živým příkladem. Užívala kolagen během těhotenství a ten jí pomohl zvládnout třetí porod. “Já jsem se dokázala úplně s přehledem postavit na nohy druhý den, doma jsem byla schopná fungovat normálně a neměla jsem takový problém se zuby, vlasy, nehty ani celkovým hojením ran.”

Blogerka Style of Becca píše: “Řeknu vám to takhle, poslední týdny, jak je Leo fakt akční, se cítím pořádně vyšťavená. Po porodu jsem brala Inca Collagen hlavně kvůli vlasům, které začaly vypadávat, když to pak přestalo, dala jsem si pauzu, ale to nebylo nejmoudřejší. Tvorba kolagenu po 25.roku klesá a po čtyřicítce se v těle netvoří téměř vůbec. Protože ještě kojím (a to dost často), moje tělo potřebuje živiny, tak jsem se rozhodla opět nasadit kolagen. Tentokrát už nejen kvůli vlasům a elasticitě pleti, ale i kvůli mým kolenům.”

Ověřené tipy, jak na vypadávání vlasů po porodu

Kromě dostatečné výživy pro vlasy v podobě minerálů, vitamínů a kolagenu existují další možnosti, jak zastavit padání vlasů po porodu. Některé z tipů souvisejí s návyky a možná budete muset změnit péči o vlasy.

Na zvládnutí těžkého období svých vlasů tedy doporučujeme:

  • Dopřát si vysoce nutričně hodnotnou a zdravou stravu. Tím byste měli začít. Víme, že čas je při miminku vzácný, ale zdravý oběd si nemusíte připravovat dvě hodiny, chce to jen naučit se rozeznávat zdravé a výživné potraviny od vysoce kalorických, které vás nezasytí a mohou vám navíc přidat kila. Dopřejte si hodně zeleniny, ovoce, celozrnných potravin, jezte hodně bílkovin, slaďte zdravě a vyhýbejte se rafinovaným cukrům a tukům.
  • Šetrněji zacházejte s vlasy. Ať už jde o fénování horkým vzduchem, nadměrné kartáčování, žehlení, nebo příliš stažené účesy. Myslete na to, že když jsou vlasy v telogenní fázi, vypadávají velmi snadno. Proto omezte takové procedury na minimum. Pokud nosíte vlasy sepnuté, používejte měkké a šetrné gumičky.
  • Kadeřníci doporučují i používání hedvábných povlečení na polštáře, které jsou k vlasům během spánku šetrnější.
  • Vlasy zkrátit na praktický účes, který vám sluší – kratší vlasy vizuálně zmírní vypadávání a později je přirozeně zahustí přibývající nové vlasy.
  • Změňte typ vlasové kosmetiky. Používejte lehké šampony a kondicionéry zaměřené na objem vlasů. S kondicionéry opatrně, mají sklon vlasy zatěžovat.
  • Pokuste se minimalizovat stres. Kortizol není dobrý kamarád a vysoké hladiny tohoto hormonu také přispívají k vypadávání vlasů. Ovšem i kolagen prokazatelně snižuje produkci kortizolu. Pokud nestíháte a už nemůžete, nestyďte se poprosit rodinu či přátele o pomoc a odpočiňte si.

Dopřejte si tříměsíční kolagenovou kúru s vitamínem C

Vitamín C je pro lidské tělo velmi důležitý antioxidant, který podporuje syntézu vlastního kolagenu. Proto nabízíme ke každému balení Inca Collagen i balení vitamínu C zdarma. Inca Collagen je, jak jsme již zmínili, čistý kolagen bez přísad. Rozhodli jsme se nemíchat vitamín C přímo do kolagenu, protože bychom tím ohrozili jeho účinek. Podle odborných zjištění je totiž kolagen nesmírně citlivý na příměsi a přimíchaný vitamín C by ho mohl poškodit. “Když se kolagen v trojzávitnici smíchá se silnou kyselinou, denaturuje se stejně, jako se denaturuje bílkovina vajíčka během vaření. To znamená, že molekula se nevratně změní a ztratí schopnost reagovat na změny vnitřního prostředí,” potvrzuje doktorka Petrová.

Pokud si dáte Inca Collagen spolu s džusem, nebo citrónovou vodou na zmírnění typické rybí chuti, nemusíte se obávat snížených účinků. Jestli si však chcete být stoprocentně jisti, že svému tělu dáváte dostatek denní dávky céčka, není nic jednoduššího, než užít denně jednu tobolku našeho vitamínu, který dostanete zdarma.

A na závěr ještě jeden tip. Padání vlasů při kojení a po porodu je záležitost na několik měsíců. Nejvýhodnější možností pro vás je jít do tříměsíční kolagenové kúry s Inca Collagen. Jednak se tři měsíce s kolagenem doporučují jako dostatečný čas, aby měl šanci zaúčinkovat a projevit se a navíc je taková kúra pro vás cenově výhodná. Dostanete tři balení Inca Collagen, tři vitamíny C s dopravou zdarma, plus dárek navíc.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kolagenu stačí dát dostatek času a výsledky se rozhodně dostaví. I vy se tak brzy po porodu budete moci opět těšit z krásných a hustých vlasů.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×