Kolagen na vlasy

Vlasy. Dlouhé, krátké, přírodní, barvené, kudrnaté či rovné – všechny jsou neustále pod drobnohledem nejen okolí, ale zejména nás samých. Vždyť si to přiznejme, velká část pozornosti se při pohledu do zrcadla soustředí právě na ně. Jsou korunou krásy žen, ale i mužů. Je jen mizivé procento lidí, kteří jim nemusí věnovat téměř žádnou pozornost, a přesto je mají zdravé a krásné. Vděčí za to primárně svým genům.

Pokud ale mezi tyto šťastlivce nepatříte a postupně rok od roku sledujete zhoršující se kvalitu svých vlasů, radíme zaměřit se na jejich výživu. Protože krásné vlasy jsou produktem zdravého těla a potřebují zejména dostatek vitamínů a minerálů. Důležitá je však i esenciální bílkovina naší pokožky – kolagen, který ovlivňuje také vlasové kořínky. Ne náhodou je prezentován jako zázrak pro pokožku, vlasy i nehty.

Ale opravdu to funguje? Opravdu můžeme ke krásným, lesklým a pevným vlasům dospět tak, že si každý den dopřejeme sklenici kolagenového nápoje?

Ano – za určitých podmínek. Není totiž kolagen jako kolagen. Trh je prosycen výživovými doplňky, a proto je důležité vědět, jak najít ten nejlepší kolagen na vlasy. Měli byste vědět, jak se vyrábí a dobrým vodítkem jsou také pozitivní recenze. Také Inca Collagen získává každý den nové a nové recenze od spokojených zákazníků, kterým pomohl nejen na vlasy. Jak takový prémiový produkt funguje, jaká kritéria musí splňovat a jak jej užívat, abyste viděli účinky kolagenu na vlasech, to se dozvíte v následujícím článku.

Kolagen a vlasy – jak spolu souvisí?

Možná vás to dosud nikdy nenapadlo, ale vlasy, o které tak s láskou pečujete, jsou prakticky mrtvé buňky. V momentě, kdy vlas vyroste z pokožky, stává se neživou tkání. Ale jeho struktura rozhoduje o tom, jaký bude výsledný vzhled vlasů.

Tuto tkáň vlasu tvoří primárně elastická bílkovina zvaná keratin. A to až 95 % stavby vlasu. Zbytek se skládá z aminokyselin, minerálů a stopových prvků, rovněž vody a melaninu, který určuje výsledný odstín vlasů.

Od kvality a pevnosti keratinu se odvíjí celková kvalita vlasů. Někteří z nás mají vlasy pevné, lesklé a hrubé, jiní jemné a křehčí. Hodně samozřejmě hraje genetika, lišíme se barvou pokožky a také barvou a strukturou vlasů. Ale jedno mají všechny vlasy společné. A to, že potřebují dostatek kvalitních živin. A kůže těla zase pro své zdraví potřebuje stavební bílkovinu kolagen.

Vlasové folikuly, kterých máme na pokožce hlavy kolem sta tisíc, čerpají živiny do vlasů přes krevní vlásečnice z krevního oběhu. Dostatek živin znamená, že keratin tvořící vlas bude pevný a pravidelné struktury. Vlasy potřebují dostatek aminokyselin. Kolagen se skládá z 19 aminokyselin, kterými zásobuje pokožku, pohybový aparát a tím pádem i vlasy a nehty.

Kolagen je pro tělo esenciální bílkovinou, jeho primární funkcí je totiž spojovat buňky. Působí tedy jako “lepidlo” a říká se mu také “elixír mládí”, protože je typický pro mladý organismus. Pružnost a zdravý vzhled pokožky, pohyblivé klouby, zdravé chrupavky, které dobře zvládají fyzickou zátěž – to vše má na svědomí kolagen. Má to ale jeden háček.

Dostatek vlastního kolagenu si tělo vyrábí jen do určitého věku. Později už jeho produkce klesá, a to poměrně rychle. Podle výzkumů po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu o 1 až 1,5% kolagenu ročně. Z toho lze jednoduše vypočítat, že už kolem čtyřicítky můžeme mít nedostatek kolagenu. Projevy takového nedostatku mohou být různé, ať už jde o projevy opotřebovanosti pohybového aparátu, stárnutí pokožky v podobě vzniku vrásek, suché pokožky, výskytu pigmentových skvrn, ale trpět mohou i nehty, které se častěji lámou a vlasy, které více vypadávají, řídnou, případně se štěpí a zhoršuje se jejich celková kvalita.

Co s tím? Také podle odborníků je jedním z řešení doplňování kolagenu zvenčí, v podobě výživových doplňků. “Tělu dodaný kolagen podporuje výživu kostí a chrupavek, pomáhá hojit drobná poranění, zvyšuje pevnost svalů, šlach, vazů i kůže,” vysvětluje emeritní primář ortopedie MUDr. Milan Čarvaš.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kdy užívat kolagen na vlasy

Kolagen může ženám i mužům pomoci řešit problémy, jako je nadměrné vypadávání vlasů, slabá struktura vlasů, roztřepené konečky, nedostatečný růst. Původcem problémů s vlasy mohou být různá dědičná onemocnění, hormonální výkyvy, špatná péče o vlasy, ale také nedostatečná výživa.

Jak funguje kolagen na vlasy

Pokud má kůže dostatek kolagenu, i vlasy a nehty jsou v dobré kondici. Navíc kolagen se skládá z důležitých aminokyselin, které mohou sloužit jako výživa pro vlasy. Kolagen jako stavební bílkovina tvoří až kolem 70-80 % objemu kůže, a tím pádem ovlivňuje také růst vlasů.

Vysvětluje dermatoložka MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm: “Vlasy a nehty vznikají ze stejného embryonálního základu, a proto je jejich kvalita často ovlivněna stejnými faktory, jako jsou např. hladina hormonů, dostatek vitamínů a železa. Ze své praxe můžu potvrdit, že pravidelný přísun kolagenu zlepšuje pevnost nehtového lůžka, zmírňuje třepení nehtů a lámavost vlasů.”

Najít ten nejlepší kolagen je klíčovou otázkou, chceme-li dosáhnout reálných účinků na vlasy. Laický uživatel by si měl problematiku nastudovat, aby se nenechal oklamat marketingem a investoval své peníze do skutečné kvality, která viditelně účinkuje nejen na vlasy, ale na celé tělo.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Který kolagen je nejlepší na vlasy?

Aby byl kolagen na vlasy účinný, musí to být kvalitní a ověřený prémiový produkt. Měl by být bioaktivní, 100% čistý, ideálně získávaný z mořských ryb. Takový kolagen podporuje strukturu kůže, pozitivně ovlivňuje vlasové kořínky a tím přispívá ke zlepšení růstu a kondice vlasů.

Že je to pro vás španělská vesnice? Pojďme si to bod po bodu vysvětlit. Tvrzení uvedená výše jsme si nevymysleli, je to souhrn dosavadních poznatků odborníků z oblasti biochemie. Vznik kolagenu ve formě výživového doplňku je výsledkem jejich dlouholeté práce. Kolagen se získává z vedlejších produktů skotu, případně ryb – takové kosti, kůže, šupiny či ploutve jsou na něj velmi bohaté.

Jelikož je však molekula kolagenu příliš velká, lidské tělo ji zpracovat nedokáže. Musí se tedy štěpením rozložit na malé peptidy – kolagenové řetězce. Rozhoduje však způsob štěpení. A právě to dělá ten rozdíl mezi jednotlivými výrobky na trhu.

Výsledkem po štěpení by měly být kolagenové peptidy, které jsou bioaktivní a lidské tělo je dokáže využít k tvorbě nových molekul kolagenu. Proto by tyto řetězce měly mít zachovanou strukturu helisy, trojšroubovice, díky které je tělo rozpozná. To je možné pouze při štěpení za studena, bez tepelných úprav, jak vysvětluje atestovaný ortoped MUDr. Vladimír Holoubek: “Při tepelném zpracování zejména živočišných kolagenů dochází k určité degradaci kolagenu, a tedy i menšímu působení.”

Výrobce Inca Collagenu našel způsob, jak za studena štěpit kolagenové molekuly na identicky stejné homogenní řetězce se zachovanou helisou. Je to metoda enzymatické hydrolýzy, při které vznikají přesně takové peptidy, jaké lidské tělo je schopno rozpoznat a použít.

Pro správné vstřebávání kolagenu je také důležité, aby byl 100% čistý. Jakékoli příměsi by totiž mohly jeho vstřebávání ztěžovat. Platí to i pro vitamín C, který je pro kolagen skvělým pomocníkem – ještě více totiž podporuje tělo v tvorbě vlastního kolagenu. Někteří výrobci jej přidávají do kolagenu během procesu výroby, to ale podle odborníků není dobrý nápad. “Když se kolagen v trojšroubovici smíchá se silnou kyselinou, denaturuje se stejně, jako se denaturuje bílkovina vajíčka během vaření. To znamená, že molekula se nevratně změní a ztratí schopnost reagovat na změny vnitřního prostředí,” upozorňuje doktorka biochemie RNDr. Dagmar Petrová.

Proto je Inca Collagen 100% čistý a bez příchutě. Vitamin C dostanete k balení Inca Collagen zdarma, ale není součástí samotného sáčku s kolagenem. Tento kolagen pochází z mořských ryb, které se vyznačují vysokou čistotou molekul a je mikronizován do práškové formy. Je tím pádem také trvanlivý a nepotřebuje žádné konzervanty. “V práškové formě je minimální nebezpečí bakteriálního rozkladu – bez vody je bakterie bezmocná,” dodává doktorka Dagmar Petrová.

Inca Collagen má kromě toho další výhodu: je třísložkový, obsahuje kolagenové peptidy I., II. a III. typu. Existuje totiž několik desítek typů kolagenů v různých organismech. Pro člověka jsou důležité především první tři z nich. Jedná se o ty typy kolagenů, které lidské tělo nejvíce využije pro pohybový aparát a kůži. “Kolagen typu I. je v lidském těle nejrozšířenější. Je hlavní součástí kůže, kostí a šlach. Kolagen typu III. se v kůži nachází v okolí kožních adnex (vlasy, nehty) a cév,” říká více konkrétně o využití jednotlivých typů kolagenů ve vlasech dermatoložka Jana Molčanová.

Podtrženo a sečteno: Inca Collagen vzniká díky složitým, a ne zcela levným principům výroby. Takový kvalitní kolagen na vlasy má pak následující benefity:

Zlepšuje elasticitu, lesk a odolnost vlasů

Zdravé vlasy jsou dostatečně odolné a pružné, přičemž se krásně lesknou. Důvodem je správná hydratace, o kterou se starají i mazové žlázy nacházející se u folikul. Mazové žlázy by měly pracovat optimálně: při nadměrném, i při nedostatečném vylučování mazu vlasy trpí. Z toho důvodu je důležitá rovnováha. A právě kolagen se stará o správnou funkci tkání a žláz v této vrstvě pokožky, zvané dermis. Díky tomu pomáhá vlasy udržovat optimálně hydratované, tím pádem jsou lesklé a vyživené. Kromě toho kolagen podporuje i zdravý trávicí trakt tím, že pečuje o zdravou výstelku střeva a organismus tak lépe vstřebává potřebné aminokyseliny. Z těch se tvoří vlasy, které jsou díky kvalitnímu keratinu elastické a pružné.

Podporuje růst nových vlasů

Podobně je to s produkcí nových vlasů, která závisí na aktivitě vlasových folikulů. Pokud jsou neaktivní nebo odumírají, dochází ke ztrátě vlasů. Kolagen se však stará o vlasové folikuly, díky čemuž podporuje tvorbu nových vlasů. Ty rostou navíc rychleji.

Zvyšuje hustotu vlasů

Hustota vlasů se přímo odvíjí od jejich počtu, takže pokud díky kolagenu vlasové folikuly pracují správně, vlasy se postupně zahušťují. Kolagen má ale samozřejmě vliv i na samotnou kvalitu vlasů, které zpevní a tím i zesílí, mohou být dokonce o poznání tlustší, což vlasy zahušťuje.

Chrání vlasy před vnějšími vlivy

Je znám fakt, že kvalita vlasů se zhoršuje vlivem faktorů jako je smog a znečištění vzduchu, a také působení slunečního UV záření. Doplněním kolagenu tělo lépe regeneruje buňky v kůži, a tak díky němu vlasy dokážou zvládat vyšší zátěž.

Regeneruje poškozené vlasové folikuly

Je dokázáno, že volné radikály následkem stresu, smogu, slunečních paprsků a špatných návyků jako je například kouření, poškozují také vlasové folikuly. Také ale platí, že doplněním kolagenu se kůže včetně poškozených vlasových folikul dostává zpět do rovnováhy a dochází k regeneraci vlasových folikul. Díky tomu mohou vlasy růst rychleji, narostou hustěji a silněji.

Může pomoci zlepšit stav vlasů po porodu

Hormony jsou statisticky nejčastější příčinou, proč ženám padají vlasy. Hormonální změny pociťují výrazně zejména ženy v menopauze, během těhotenství, po porodu a během kojení. Velké množství maminek potvrdí, že vlasy jsou skutečně problémem číslo jedna během těhotenství a po něm. Není se ale čemu divit, tělo si v tomto období prochází mnoha změnami.

Může pomoci i při sezónním vypadávání vlasů

Pokud pozorujete silnější vypadávání vlasů na podzim nebo jarní padání vlasů, není to nic neobvyklého. Dokáže to však pokazit náladu. Vlasy v těchto obdobích vypadávají v souvislosti s častějším výskytem sezónních onemocnění, ale také je to o přirozené funkci těla, které to má přesně vypočteno. Léto i zima jsou pro vlasy zatěžkávajícím obdobím, po kterém následuje výměna vlasů.

Jelikož už z napsaného zřejmě chápete, co všechno kolagen dokáže, následující rada vás nepřekvapí. Dopřejte si Inca Collagen během léta i během zimy a se sezónním vypadáváním vlasů víc nebudete muset bojovat.

Kolagen pro růst vlasů při specifických zdravotních problémech

Pokud trpíte například onemocněními štítné žlázy, některou z forem alopecie (vypadávání vlasů), autoimunitními onemocněními, vypadávání a zhoršená kvalita vlasů vás pravděpodobně dohání do zoufalství. Přestože tato onemocnění vyžadují plánovanou léčbu, kolagen je velmi dobrým pomocníkem v tomto procesu. Inca Collagen je čistou bílkovinou, která je pro tělo přirozená a vedle léčení příčiny pomáhá znovu a rychle nastartovat vlasy k novému růstu.

 

Recenze zákazníků: jak jim pomáhá Inca Collagen na problémy s vlasy

Že Inca Collagen funguje, dokazuje fakt, jaké má tento kolagen na vlasy recenze. Kadeřnice @shirley_hairstylist nabízí svou zkušenost z praxe: “Já ho doporučuji i svým zákaznicím, nakolik ho mám vyzkoušen nejen na sobě nebo zákaznících, ale i na vážnějším problému, jaký jsme měli doma. Mé tetě tak padaly vlasy, že to bylo až strašidelné a na doktora, ale nejprve jsme vyzkoušeli tento kolagen – 3 měsíce užívání s tím, že jsme podstřihávali vlasy každý měsíc 1 cm. Po 3 měsících vlasy přestaly padat, naprosto minimum vypadlo. Bylo to až neuvěřitelné.”

Fashion blogerka Tereza: “Nejvíce je to u mě vidět na vlasech, rostou tak rychle, jako bych je hnojila. S kadeřnicí to kontrolujeme a jsou to minimálně dva centimetry za měsíc a půl. Co jsem ale odsledovala a docela mě to pobavilo, tak mi po něm roste rychle obočí! Nechávám si ho totiž upravovat. Doba nutnosti úpravy se začala velmi zkracovat, už po týdnu bych mohla jít znovu.”

Jednoduché a snadno dostupné řešení pro padání vlasů po porodu? Kolagenová kúra. Tak, jak si ji dopřála například i fotografka Lucia Semeníková: “Stačí sklenice 100% přírodního kolagenu denně a pomůže vám výrazně urychlit hojení po porodu, pomáhá i při všech komplikacích, způsobených kojením – od přecitlivělosti zubů, přes vypadávání vlasů, zhoršenou pleť, až po bolestivé klouby. Kromě toho, že jsem už dříve spatřila pevnější vlasy a nehty, které mi začaly i růst závratnou rychlostí, tak mi také zmizely problémy se zuby a moje pokožka na stehnech a bříšku byla pružnější.”

Zákaznice Jaja Maderová: “Mně váš výrobek zachránil vlasy, bylo mi do pláče, protože jsem byla skoro plešatá z toho jak moc mi během jednoho i druhého těhotenství i při kojení padaly vlasy. Po dvou měsících užívání jsem měla vlasy k nerozeznání.”

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Kvalitu Inca Collagenu si vyzkoušelo na vlastní kůži už i velké množství známých osobností, a mnohé mají s čím srovnávat. Dasha Mamba: “Co se kolagenu týče, za poslední tři roky jsem zkusila tři asi největší značky, takže to můžu zodpovědně porovnat a za mě vyhrává právě Inca Collagen. Je sice chutí “nejrybovější”, ale zato má nejviditelnější výsledky, a to je pro mě důležitější než ovocná příchuť. Proto jsem se k němu nakonec s pokorou také vrátila.”

Věrnou mu zůstává i slovenská návrhářka Jana Pištejová, které pomohl kolagen na růst vlasů: “Mně po Inca Collagenu vlasy rostou doslova jako z vody, kůže je krásná elastická.”

Jak dlouho užívat kolagen na vlasy?

Kolagen je přírodní bílkovina a nemá ohraničenou dobu užívání – můžete jej brát nepřetržitě. Abyste však viděli účinky kolagenu na vlasy, je vhodné užívat každý den doporučených 3000 mg alespoň tři měsíce. Taková kolagenová kúra tělo nakopne a podpoří růst a kvalitu vlasů.

Po úvodní tříměsíční kúře můžete Inca Collagen užívat méně často, avšak zachovat pravidelnost. Doporučuje se připravit si kolagenový nápoj dvakrát až třikrát týdně. Není dobrý nápad přerušit užívání, aby tělo nezůstalo bez přísunu této bílkoviny a abyste se mohli z pěkných vlasů těšit i nadále.

Přečtěte si také: Jak dlouho užívat kolagen, abyste viděli jeho účinky na pleť, vlasy a nehty?

Co ještě můžete udělat pro krásnější vlasy?

Na závěr několik dalších rad, které jsou pro péči o vlasy klíčové. Dbejte také na správnou péči a nepřehánějte to s tepelnými a chemickými úpravami. Je důležité naučit se své vlasy správně fénovat, šetrně česat a upravovat do účesů. Vybírejte si správnou vlasovou kosmetiku a vlasy omývejte tak často, jak je doporučeno pro váš typ vlasů. Ne však příliš často, abyste nezničili jejich ochrannou bariéru. Nadměrné barvení jim také moc neprospívá. V tomto směru jednoznačně platí – méně je více.

O vnitřní výživě vlasů jsme už mluvili, ale vedle denní dávky kolagenu doporučujeme sledovat i dostatečný příjem minerálů železa, zinku, hořčíku a selenu. Velmi důležité pro vlasy jsou také vitamíny skupiny B, z nich primárně biotin (vitamin B7). Nezapomínejte však ani na vitamín D a na vitamín C, který dostanete k Inca Collagen zdarma. Vaše vlasy tak dostanou dávku všeho, co potřebují pro zdraví a krásu – potřebné živiny v kombinaci s antioxidanty.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×