Padání vlasů na jaře

Po dlouhé zimě většina z nás netrpělivě očekává příchod teplejšího počasí, kdy se všechno v přírodě probouzí. Tedy … téměř všechno. Škoda, že naše vlasy se neprobouzí, ty naopak právě na jaře začínají hromadně vypadávat a radost z krásnějších dní a příjemnějších teplot je v tahu. Chomáče vlasů v hřebenu či odtoku, na dotek slabší a řidší vlasy, při pohledu do zrcadla nás často  zachvátí  panika. Zejména pro dámy je děsivé zjištění, že se jim začínají tvořit kouty, nebo místa, kde prosvítá kůže.

Máme dobrou a špatnou zprávu. Ta špatná je, že i když se nám to nelíbí, padávání vlasů na jaře je zcela normální. Je to jeden z přirozených koloběhů odehrávající se v našem těle. Proto se tomu úplně vyhnout nedá. A ta dobrá zpráva zní, že můžeme do značné míry ovlivnit intenzitu padání vlasů. U vlasů je to o správné péči a genetice. Někdo má od přírody nádhernou hustou hřívu, o kterou se nemusí speciálně starat, jiný musí na udržování vlasů vynaložit více úsilí. V obou případech se klíč ukrývá ve správné péči – ať už zvenčí nebo zevnitř.

Také si na jaře připadáte jako zvířátko, které líná? Už nemusíte, protože jsme pro vás připravili souhrn rad, jak pečovat o vlasy a celkově o tělo, abyste vypadávání vlasů na jaře zmírnili. K radám týkajících se vnitřní výživy rozhodně patří užívání kolagenu. Stoprocentní přírodní hydrolyzovaný kolagen dokáže s vlasy divy. To nejlepší, co doma v této oblasti máme, nabízí jednoznačně značka Inca Collagen.

“Nejvíc mě potěšilo, že užívání kolagenu se odrazilo i na mých vlasech. Mám je sice husté, ale na jaře mi vždy strašně padají. I tento rok mi začaly padat v chuchvalcích, ale po 2 týdnech pití kolagenu přestaly,” hodnotí zkušenosti s Inca Collagen blogerka Be Beauty with Katy.

Proč vlasy na jaře padají, proč kolagen pomáhá a co víc udělat, abyste vypadávání zmírnili? Čtěte dál.

Kdy je vypadávání vlasů na jaře v normě

Jarní vypadávání vlasů se většinou objeví v období kolem března až dubna, v době, když už pomalu odejdou mrazy a chladné dny střídají teplejší jarní etapy. Padání vlasů je ale důležité správně identifikovat. Někdy má totiž vypadávání vlasů i jiné příčiny, které je třeba odhalit a řešit. Své vlasy proto pozorně v těchto citlivých obdobích sledujte. Podle dermatologů je v pořádku, pokud vám vypadne denně do 100 vlasů. Ale protože počítat je není moc reálné, řiďte se selským rozumem.

Tedy pokud pozorujete:

  • hřeben plný vlasů po každém česání,
  • vypadávání po pramenech a viditelné řídnutí,
  • tvorbu koutů, či dokonce lysin,
  • výborným ukazatelem je i často ucpaný odtok ve vaně či sprše,

tehdy je vysoce pravděpodobné, že jde již o větší problém, než sezónní vypadávání.

Co s tím má společného kolagen? Ať je příčina padání vlasů jakákoliv, vaše vlasy budou v první řadě potřebovat správnou výživu. Jsou totiž tvořeny keratinem, který na svou tvorbu potřebuje množství aminokyselin a vitamínů. Kolagen je komplexní bílkovina, která má obrovský význam v lidském těle a je tvořen právě aminokyselinami. Vlasy si z něj vezmou živiny, které nezbytně potřebují pro růst.

Tříměsíční kolagenová kúra je proto ideální právě na začátku roku v období zimy, abyste stihli podpořit sílu vlasů dřív, než přijde citlivé období jara. Výhodou Inca Collagen je, že se dá koupit právě v balíčcích vhodných pro tříměsíční kúru a vyjde vás to levněji.

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Hydrolyzovaný Inca Collagen je ve formě prášku, který obsahuje čistý stoprocentní mořský kolagen. Prášek se rozmíchá ve sklenici vody, čaje, či džusu, aby se proměnil na roztok, který účinně a rychle pronikne přes trávicí trakt až do krevního oběhu. Inca Collagen se získává studenou metodou enzymatické hydrolýzy, což zaručuje jeho maximální účinky. Nejlepším důkazem, že funguje, jsou recenze na kolagen od reálných lidí, kteří ho už na vlasy vyzkoušeli: 

“Už delší dobu mě trápí řídnoucí vlasy, což bylo i jedním z důvodů, proč jsem se rozhodla Inca Collagen vyzkoušet. S odstupem času mohu napsat, že mi vlasy méně vypadávají a co je nejhlavnější, jsou lesklejší,” spokojená zákaznice Marie Mráziková

“V první řadě jsem ho ale začala užívat kvůli vypadávání vlasů a jejich špatné kvalitě. Už po docela krátkém čase mi vlásky zhoustly a přestaly se lámat,” zákaznice Paula Rovná

“Už po pár sáčcích byla pleť zářivější a po pár týdnech vidím i nové “babyhair“. Inca kolagen se stal mou každodenní rutinou a mým tajným elixírem krásy, který s sebou nosím i v kabelce,” maminka Millynka

Proč nás trápí vypadávání vlasů na jaře

Vypadávání vlasů na jaře může být souhra několika příčin. Primárním důvodem padání je přirozený biorytmus lidského těla: v zimě se vlasy nacházejí v anagenní, tedy růstové fázi, aby chránily hlavu před chladem. Na jaře přecházejí do telogenní, tedy klidové fáze, na jejímž konci se uvolňují z kořínků a nastává hromadný úbytek vlasů.

Je to tedy jev, při kterém se množství vlasů najednou ocitne v telogenní fázi, po které dochází k vypadávání. Je to zcela přirozené. Pokud se ale přidají i jiné příčiny, může to znamenat opravdu velký úbytek vlasů a tehdy už podléháme panice. Ale každý problém se dá řešit. Základem je zjistit, co se v našem těle děje.

Mezi nejčastější důvody, které mohou vypadávání vlasů na jaře ještě znásobit, patří:

  • Stres
  • Hormonální změny
  • Špatná životospráva
  • Nesprávná péče
  • Nedostatek kolagenu

Stres

Ne nadarmo se říká, že ze stresu se plešatí. Stres je velmi častým důvodem, proč nastává hromadné vypadávání vlasů. Odborně se ztráta vlasů následkem stresu nazývá telogenu efluvium. Následkem traumatu nebo dlouhodobého stresu se do telogenní fáze dostává mnohem více vlasů, než je běžné a pozorovatelné jsou až lysiny či výrazné řídnutí vlasů.

 Hormonální změny

Výkyvy hormonů stojí za vypadáváním vlasů zejména u žen. Pociťovat je mohou během menopauzy, ale velmi časté je padání vlasů po porodu, kdy nastávají v těle ženy velké změny.

 Špatná životospráva

Pokud tělo „ huntujete“ nedostatkem spánku, nezdravou stravou chudou na vitamíny a minerály, nadměrným užíváním alkoholu a kouřením, není se co divit, že vaše vlasy jsou slabé a poškozené. Právě na nich se totiž jako první projeví důsledky špatného životního stylu. Vlasy začnou padat například i při nedostatku železa či vitamínů skupiny B.

Nesprávná péče

Zejména mnohé ženy si musí přiznat, že své vlasy velmi nešetří. Za špatný stav vlasů a jejich vypadávání často může přehnaný styling, nesprávně zvolená vlasová kosmetika, tepelné úpravy vlasů žehličkou, nebo sušení při vysokých teplotách, ale i necitlivé drhnutí vlasů ručníkem a špatný způsob česání.

Nedostatek kolagenu

S postupným stárnutím přichází i zhoršený stav vlasů a jejich vypadávání. Jelikož je kolagen důležitou součástí struktury kůže, jeho nedostatek ve vyšším věku může být také příčinou problémů s vlasy.

Kolagen je jako živé lepidlo pro buňky tkání. Nejvíce ho máme v chrupavkách, kostech a kloubech. Také tvoří až 80% lidské kůže. Problém kolagenu spočívá v tom, že si ho lidské tělo tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku. V dětství a pubertě ho tvoří dostatek, a proto máme za normálních okolností svěží, hydratovanou pokožku, pevné a zdravé vlasy a netrápí nás bolesti pohybové soustavy. Možná budete překvapeni, že po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu. Klesá ročně až o 1,5%. “Objevují se první příznaky stárnutí organismu – první vrásky, pokožka ztrácí svoji elasticitu a pevnost, za které je zodpovědný zejména kolagen typu I, a mimo jiné se zhoršuje kvalita nehtů a vlasů,” píše v odborném materiálu v časopise Medicus Doc. RNDr. Ingrid Tůmová, CSc. z Katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty UK.

Je proto důležité začít si kolagen včas doplňovat. Dnes už je díky pokroku biochemie tato možnost dostupná pro každého. Existuje totiž Inca Collagen, který je reprezentantem a výsledkem precizní práce vědců. Je to kolagen získávaný z vedlejších produktů mořských ryb, které jsou považovány za nejkvalitnější zdroj kolagenu, šetrnou metodou enzymatické hydrolýzy. To znamená, že je bioaktivní a pro lidské tělo tak přirozený, jakoby si vyrábělo vlastní kolagen.

Užíváním stoprocentně čistého kolagenového hydrolyzátu Inca Collagen tedy můžeme dodat tělu to, co si už nedokáže vyrábět samo, a posílit tak nejen pokožku, ale i to, co z ní vyrůstá – nehty a vlasy. “Vlasy a nehty vznikají ze stejného embryonálního základu, a proto je jejich kvalita často ovlivněna stejnými faktory, jako jsou např. hladina hormonů, dostatek vitamínů a železa. Ze své praxe mohu potvrdit, že pravidelný přísun kolagenu zlepšuje pevnost nehtové ploténky, zmírňuje štěpení nehtů a lámavost vlasů, “argumentuje dermatoložka MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Doporučení je tedy jasné: dodat svému tělu kolagen a pomoci mu zvládnout sezónní vypadávání vlasů. Mimochodem, kdysi byly o tomto jevu pochybnosti, dnes už však i vědecké studie potvrzují, že sezónní vypadávání vlasů není žádný mýtus. Kromě jara je pro vlasy zatěžkávacím obdobím i konec léta. Po létě většina z nás pociťuje vypadávání vlasů na podzim a má to také souvislost s vlasovým cyklem. Právě proto se vyplatí nasadit kúru s Inca Collagen alespoň dvakrát ročně, ideálně před začátkem telogenní fáze vlasů.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Jak omezit vypadávání vlasů na jaře

Pojďme si nyní nalít trochu optimismu. S každým problémem se totiž dá pracovat. Na úvod však ještě malé doporučení. Hromadné vypadávání vlasů může být spojeno i s některými vážnějšími nemocemi, případně jako následek užívání léků. Proto pokud si nejste jisti, co je příčinou, poraďte se s lékařem.

O své vlasy se však můžete začít důsledně starat hned a vyživovat je zevnitř. Například i s kolagenem ve formě výživového doplňku. Pokud jste se rozhodli začít s jeho užíváním, je několik věcí, které byste měli vědět.

Například způsob, jakým se kolagen získává ze živočišných produktů, velmi ovlivňuje jeho výslednou kvalitu. U Inca Collagen jde o enzymatickou hydrolýzu při využití vedlejších produktů mořských ryb, což znamená nejen výběr té nejlepší suroviny, ale i šetrné zpracování za studena. Molekula kolagenu je dost velká, proto je třeba ji rozštěpit na malé fragmenty. Ty by si zároveň měly zachovat strukturu trojzávitnice, která zajišťuje bioaktivitu. Takže fragmenty pak v lidském těle mohou opět vytvořit kolagen a použít ho, kde je třeba. Množství kolagenů se vyrábí z hovězích či vepřových kostí, které je ale třeba převařovat. Tepelná úprava ale trojzávitnici ničí a samotný kolagen tak degraduje.

Aby tedy kolagen fungoval nejlépe a pomáhal vašim vlasům, musí být bioaktivní a čistý. Je důležité, aby neobsahoval žádné příměsi, které by ho mohly poškodit a snižovat jeho účinek. Vysvětluje doktorka Dagmar Petrová: “Fragmenty kolagenu mohou s různými příměsemi reagovat tak, že se příměsi někde na fragmenty uchytí. Tato vazba a to, zda k tomu dojde, závisí na typu příměsi a na charakteristice prostředí. Tato vazba se může v žaludku rozpadnout, ale nemusí. Pokud příměsi zůstanou uchyceny, mohou omezovat absorpci. Po přechodu do krevního řečiště mohou omezovat průnik do buněk, které mají potenciál ke zpracování fragmentů kolagenu. “

A k tomuto faktu přihlíží značka Inca Collagen. Proto neobsahuje žádné příměsi, aromata ani příchutě. A proto ho zákazníci tak milují. Protože účinkuje!

  • Kolagen posiluje strukturu kůže a vlasových kořínků a díky tomu jsou keratinové buňky silné, vlasy rostou silnější, hezčí a lesklejší
  • Díky kolagenu vlasy rostou rychleji, méně se lámou a třepí
  • V citlivém období na jaře a na podzim pomáhá kolagen podpořit tvorbu nových vlasů a harmonizovat vlasový cyklus
  • Aminokyseliny, ze kterých se kolagen skládá, využívají vlasy jako živiny.

“Co se kolagenu týká, za poslední tři roky jsem zkusila tři asi největší značky, takže to mohu zodpovědně srovnat a za mě vyhrává právě Inca Collagen. Je sice chutí “nejrybovatější”, ale zato má nejviditelnější výsledky, a to je pro mě důležitější než ovocná příchuť. Nezapomeňte, že pití kolagenu je dlouhodobá záležitost a výsledky je vidět cca za dva / tři měsíce. Ale je bezvadné, když si najednou uvědomíte, že vám už “nerupe” v kolenou a máte hezčí pleť a vlasy.” @mambadasha

“Užívám ho měsíc a vlasy mi opravdu přestaly padat. Super mi pomohl. “ @imperfect.woman

Kolagen nejlépe účinkuje spolu s vitamínem C. Ten je nesmírně důležitým vitamínem pro celý organismus, včetně vlasů. Vitamín C je jeden z nejznámějších antioxidantů, který podporuje produkci vlastního kolagenu. Právě proto Inca Collagen dodává ke každému balení kolagenu i měsíční balení vitamínu C zdarma. Je to nejlepší řešení, protože míchat vitamín C přímo do kolagenu by znamenalo, že kolagen již není stoprocentně čistý a jeho struktura by se kyselinou mohla narušit. Pokud si tedy koupíte Inca Collagen, máte zabité dvě mouchy jednou ranou – spolu s kolagenem budete mít pokrytý i příjem céčka.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Dále jsou pro vlasy důležité vitamíny A, E, D a komplex vitamínů B. Z těch je zejména biomin pro vlasy důležitou živinou. A nezapomeňte ani na minerály – zejména železo, zinek, ale i hořčík a selen. Zaměřte se na stravu plnou těchto živin, ale pokud jich z ní nedokážete získat dostatek – suplementujte. Podobně jako s kolagenem, který bohužel ze stravy získáváme jen v omezeném množství. Naštěstí Inca Collagen ho nahrazuje velmi úspěšně.

A co péče o vlasy? Dejte si záležet na vaší koruně krásy, vyberte si kvalitní vlasovou kosmetiku a nikdy nezapomínejte na používání kondicionéru. Při rozčesávání opatrně! Netahejte vlasy příliš drsně a omezte používání fénu.  Pokud ho přece jen použijte, pak fénujte bez horkého vzduchu. Trvá to sice déle, ale je to mnohem šetrnější.

Věděli jste, že vlasy stažené příliš silně gumičkou do culíku mohou trpět? Při tomto typu účesu jsou nadměrně zatěžovány kořínky vlasů. A jak už víte, právě kořínky jsou u vlasů klíčové. Naše poslední rada nad zlato tedy zní – zvolte raději šetrné typy účesů pro svou hřívu.

Kolagen pro zvířata Incapet Collagen

Incapet Collagen pro zvířata se slevou

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Incapet Collagen je ideální kloubní výživa pro psy, koně i kočky.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Chybí vám kolagen? Otestujte se

Pokud si nejste jisti, jak jsou na tom vaše vlasy, připravili jsme pro vás kratičký test, který vám prozradí odpověď.

Postup je jednoduchý, stačí si pozorně ohlédnout své vlasy a zodpovědět následující otázky. Při odpovědi ANO si připište jeden bod. Při odpovědi NE si zapište nulu.

Následně si spočítejte body a přečtěte závěr.

  1. Vezměte si mezi prsty pramínek vlasů a zhodnoťte, v jakém stavu je jejich struktura. Jsou suché a poškozené, případně slabé a tenké?
  2. Mají roztřepené konečky?
  3. Nacházíte při každém česání na kartáči nebo hřebeni velký chomáč vlasů, který musíte vybírat?
  4. Jemně si prohrábněte prsty vlasy. Zůstalo vám mezi prsty více než deset vlasů najednou?
  5. Pozorujete při sundání gumičky z vlasů zachycené pramínky vlasů?
  6. Musíte denně čistit odtok ve vaně či sprše?

Pokud jste napočítali tři a více bodů, radíme zpozornět a zamyslet se nad příčinou stavu vašich vlasů.

Nemusíte však být zoufalí. Pokud se budete řídit tímto článkem, postupně se vaše vlasy dostanou opět do dobré kondice. Nasaďte si Inca Collagen hned teď a dávejte si alespoň dvě tříměsíční kúry ročně.

Přejeme vám hodně trpělivosti – tu změnu na svých vlasech určitě nepřehlédnete

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×