Vypadávaní vlasů

Mluví se sice hodně o vnitřní kráse, ale co si budeme nalhávat – vnější vzhled je pro každou ženu důležitý. A vlasy tvoří jeho absolutní základ. Dlouhá krásná lesklá hříva sluší každé ženě a dokáže významně podtrhnout její sexappeal. Ale i pro pány jsou vlasy důležitější, než si někteří z nich přiznávají. Pěšinky, kouty, řídnoucí vlasy,  to na sebevědomí věru nepřidá. Pokud tedy nejste zrovna sexy typ jako Jason Statham či Bruce Willis, kterým to sluší i s holou hlavou, vypadávající vlasy vás zřejmě netěší.

Často hodiny a hodiny hledáme řešení, jak zabránit vypadávání vlasů. Utrácíme peníze na vlasovou kosmetiku, vitamíny a procedury, ale vše zbytečně. Nezoufejte, my pro vás máme zcela jednoduché řešení. Je možné, že vám totiž chybí esenciální bílkovina spojující buňky –  kolagen.

“Když mi kamarádka donesla jako dárek Inca Collagen, říkala jsem si, zase nějaká kosmetická bomba, která jen prskne a zhasne. Po měsíci jsem musela konstatovat, že Inca Collagen funguje. Mám méně viditelné vrásky ve tváři, bohatší vlasy i nelámající se nehty. Pokožka celého těla je dokonce i hebká. Opět. I když je mi pořád padesát, pohled do zrcadla už není na šero, ani pološero.” Radka Skácelová, spokojená zákaznice. Víc recenzí na kolagen si můžete přečíst na tomto linku.

Zní to možná neuvěřitelně, ale skutečně to funguje. Chcete mít opět krásné, zdravé a husté vlasy? Tak čtěte dál a dozvíte se, proč je kolagen elixírem života i pro vlasy a jak vám může pomoci zastavit padání vlasů.

Vypadávání vlasů ve statistikách

Nejprve si řekněme několik zajímavostí o vlasech, které jste možná nevěděli:

  • Za normálních okolností vypadne člověku 50 až 100 vlasů denně.
  • Zdravý člověk má na hlavě 100 až 200 tisíc vlasů.
  • 85 až 90% z nich je v růstové fázi.
  • Vlasy povyrostou v průměru o centimetr za měsíc.
  • Vlasy rostou rychleji v létě než v zimě.
  • Až 85% mužů zaznamená začínající plešatost již před 50. rokem života.

Jak může kolagen pomoci proti vypadávání vlasů

Pojďme si nyní vysvětlit, jakou roli má kolagen ve vlasech.

Základ vlasu tvoří keratin. Ten tvoří až 95% struktury vlasu. Zbytek tvoří další bílkoviny, tuky a stopové prvky, ale také melanin, který má na svědomí konkrétní odstín vlasů. Celý vlas vyrůstá z vlasového folikulu. Na ten se napojují cévy zásobující vlas živinami. Velmi důležitým zdrojem živin pro vlasy jsou aminokyseliny, které tvoří kolagen.

Kolagen je pro naše tělo esenciální bílkovinou, protože spojuje buňky nejen v kůži, ale i ve svalech, kostech, kloubech či zubech. Ne náhodou se mu také říká “elixír mládí “. Tělo si ho zpočátku tvoří samo a díky němu máte v mládí krásné pružné vlasy, svěží pokožku a zdravé klouby. Bohužel lidské tělo si kolagen tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku. Po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu. Po třicítce se začínají objevovat první příznaky stárnutí a jedním z nich jsou i problémy s vlasy. Věk je jedna z příčin vypadávání vlasů. Kolagen však dokáže účinky stárnutí zpomalit.

Molekulu kolagenu tvoří aminokyseliny, které slouží jako živiny pro vlasové folikuly. Tělo si z těchto aminokyselin bere ty, co potřebuje, a z nich pak vytváří keratin, který tvoří vlas. Kolagen navíc regeneruje strukturu vlasových folikulů a podporuje jejich činnost, takže může mít dosah nejen na kvalitu vlasů, ale také na jejich šedivění. Dokáže totiž zvyšovat tvorbu melaninu ve vlasech.

Zde vstupuje do hry výživový doplněk Inca Collagen – prémiový třísložkový čistý mořský kolagen v prášku. Tělo ho pak dokáže efektivně využít mimo jiné i v boji proti vypadávání vlasů.

“Správné množství kolagenu má vliv na kvalitu kostí a chrupavek, ovlivňuje i kvalitu vlasů, nehtů, zubů a ovlivňuje i kvalitu pokožky, která je díky kolagenu a elastinu, zejména v mládí, pevná, pružná a vláčná. Biologický význam kolagenu je proto velký,” říká doktorka Ingrid Tumova z Katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě v autorském odborném materiálu, publikovaném v odborném časopise Medicus news.

 

Padání vlasů

Inca Collagen obsahuje kolagen typu I., II. a III., tedy pro lidské tělo nejpotřebnější typy kolagenů. Co se týče aminokyselin, obsahuje například glycin, prolin či arginin. Právě prolin je nutný pro tvorbu keratinu.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Kolagen dokáže účinně regenerovat poškozené vlasové folikuly. Když se s pomocí kolagenu vlasové folikuly obnoví, již existující vlasy sílí a zároveň rostou nové. Přispívá tak k pružným, dobře hydratovaným vlasům.

Mladé dívky se obvykle zlobí, když se jim z drdolu neustále uvolňuje plno kratičkých mladých vlasů. Co by za to dala žena ve středním věku, že? Právě takové vlasy se totiž při užívání Inca Collagen opět ukážou, zejména v linii vlasů nad čelem a v koutech. Možná právě na těchto místech jste s hrůzou sledovali postupný úbytek svých vlasů. S Inca Collagen se dočkáte vysněných “baby hair”, tedy mladých, čerstvě vyrašených vlásků. A nejen to, vlasy porostou pevnější, budou pružnější, nebudou se tolik lámat a zlepšení zaznamenáte i na konečcích, které se často štěpí.

Známá biatlonistka Veronika Machyniaková  také mívala s vlasy problémy, ale ty jsou už minulostí. “Inca Collagen jsem v první řadě vyhledala kvůli mým vlasům. Přestaly mi vypadávat a jsou pevnější. Takové vlasy lépe zvládají obtížnější tréninková období, plus stres ze školy a podobné záležitosti.”

Proč padají vlasy? Tohle jsou nejčastější příčiny

Vypadávání vlasů, odborně zvané alopecie, může mít mnoho příčin. Vážnější ztráta vlasů se může spojovat s onemocněním štítné žlázy, ledvin, jater, autoimunitními onemocněními nebo cukrovkou. Vliv může mít samozřejmě i užívání určitých léků, nebo chemoterapie. Velmi častou příčinou bývají i hormonální  změny  –  v takovém případě hovoříme o androgenní alopecii. Možná vám také chybí důležité vitamíny, jako je vitamín A, C, D, vitamíny B7 a B12, minerály jako železo, selen. Chybět vám mohou také tuky a určité bílkoviny, například kolagen.

Určitou roli může sehrát i působení volných radikálů v našem těle. Ty se aktivizují následkem stresu, znečištěným ovzduším i špatnou životosprávou. Negativní vliv má i kouření a přehnaná konzumace alkoholu. Následkem tohoto všeho se mohou vlasové folikuly postupně oslabovat, až téměř ničit. Dochází k řídnutí vlasů, vlasy rostou tenčí, rychle se lámou, případně jeden po druhém přestávají růst úplně. Nejhorší fází je pak odumření vlasových kořínků. Proto je třeba problém s vypadáváním vlasů řešit co nejdříve.

Takže pozor i na to, jak žijete – ne nadarmo se říká, že od stresu se šediví, případně rovnou plešatí.

Ztráta vlasů mívá u mužů a u žen odlišný průběh i příčiny.

Nejčastější příčiny vypadávání vlasů u mužů

S úsměvnou nadsázkou se občas říká, že muži vedle svých manželek pomalu plešatí. Kéž by to tak bylo, pousměje se možná nejeden muž. Nejčastější příčinou vypadávání vlasů u mužů je kombinace dědičnosti a hormonálních vlivů, čili z generace na generaci zděděná androgenní alopecie, kdy jsou vlasové folikuly citlivé na testosteron. Proto nejčastěji u mužů začíná problém s vypadáváním vlasů někdy mezi dvacítkou a třicítkou. Dalším důvodem může být samotné stárnutí.

Pánové pozorují úbytek vlasů od čela v koutech a na temeni hlavy, kde se tvoří pleš. Ženám naopak vypadávají vlasy většinou rovnoměrněji z celé plochy hlavy.

 

Nejčastější příčiny vypadávání vlasů u žen

Chuť vytrhat si vlasy po hádce s manželem má jednou za čas snad každá žena. Ale statistiky nelžou – toto není hlavní důvod ztráty vlasů u žen. Uhodnete, co jím je?

 Bingo – hormony. Své o tom ví i naše věrná zákaznice Daniela Révayová, jejíž svědectví potvrzuje účinky kolagenu na vlasy:

“Po porodu mladší dcery mi podobně jako mnoha jiným ženám vypadlo plno vlasů. Po čase se padání zastavilo, ale když jsem ani po roce užívání různých vitaminových doplňků neviděla téměř žádný jiný výsledek, hledala jsem dál. Narazila jsem na Inca Collagen, který jsem mohla užívat i během kojení, což mi velmi vyhovovalo. Moje nadšení trochu opadlo, když jsem po doužívání první krabičky neviděla téměř žádný efekt. Protože se doporučuje tříměsíční kúra, pokračovala jsem dál. Po druhém měsíci mi už viditelně začaly dorůstat vlasy na vypadaných místech a po využívání třetí krabičky mě kadeřnice přivítala slovy : Wow, tobě přibylo tolik nových vlasů!”

 Ano, je to bohužel tak – během těhotenství a při hojení po porodu mnohé ženy zažijí nepříjemný šok ze ztráty velkého množství vlasů. Ale zároveň existuje skvělé řešení v podobě kolagenové kúry. Ta by měla trvat minimálně tři měsíce při denním užívání doporučené dávky 3000 mg. Některé ženy si natolik zvykly na účinky kolagenu, že zůstaly při jeho užívání natrvalo. Kolagen při zotavování po porodu pomáhá opravdu všestranně, například zlepšuje pleť, pomáhá s akné, s povislou kůží na těle, se striemi a pomáhá také zpevnit nehty. Vlasy jsou však snad nejviditelnějším nositelem úspěchu v tomto boji.

Velmi často se problémy s vlasy u žen začnou objevovat během menopauzy, ale nezřídka zde má vliv i již zmíněná dědičnost. U žen může mít vliv i způsob péče o vlasy. Časté tepelné úpravy a jejich barvení vlasy oslabují. I nevhodný účes, nošení „koňských ohonů“ v gumičce, jim neprospívá. Pokud jsou vlasy pevně stažené, mohou se totiž poškozovat vlasové folikuly.

Co pomáhá proti vypadávání vlasů

Bylo by samozřejmě skvělé, kdybychom se v životě dokázali vyhýbat stresovým situacím, žili a stravovali se pouze zdravě, nikam nespěchali a měli neustálou duševní i hormonální rovnováhu. Protože to není zcela reálné, musíme si pomoci jinak. Proto stále radíme: užívejte kolagen.

Inca Collagen je špičkovým výživovým doplňkem, který je vyroben přesně tak, aby ho tělo dokázalo dokonale zužitkovat – takový kolagenový hydrolyzát se označuje pojmem “bioaktivní”. Je čistý, šetrně vyrobený pomocí studené metody – hydrolýzy, při níž je enzymaticky štěpený na fragmenty, extrahovaný a dehydrovaný na bílý prášek. Proto se i jednoduše užívá. Stačí si každý den nasypat obsah sáčku do sklenice, zalít čistou vodou, nebo pomerančovým džusem a nechat rozpustit. V takto připraveném nápoji máte ideální denní dávku kolagenu podle doporučení odborníků

Jednou z největších výhod Inca Collagenu je, že si od chvíle svého vzniku zakládá na čistotě a jednoduchosti, což znamená maximum účinků. Není totiž ochucený a doslazený žádnými přísadami ani vůněmi. Ty podle slov odborníků kolagen degradují:

“Když se kolagen v trojzávitnici smíchá se silnou kyselinou, denaturuje se stejně, jako se denaturuje bílkovina vajíčka během vaření. To znamená, že molekula se nevratně změní a ztratí schopnost reagovat na změny vnitřního prostředí,” vysvětluje doktorka Dagmar Petrová.

Užívejte také vitamíny a minerály. Na podporu kolagenu je výborný vitamin C. Ten stimuluje vlastní tvorbu kolagenu v těle, proto Inca Collagen dodává ke každému balení kolagenu zdarma balení vitamínu C s obsahem 500 miligramů v denní dávce.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Dále si doplňujte železo, zinek, selen, vitamíny skupiny B, primárně biotin a kobalamin (B12), vitamín A a D. To vše najdete i v pestré a vyvážené stravě,  a proto doporučujeme jíst zdravě. Pokud je to možné, konzumujte dostatek zeleniny a ovoce, celozrnné pečivo namísto bílého, luštěniny a vlákninu, hodně ryb bohatých na omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které jsou také pro růst vlasů velmi důležité. Pokuste se také omezit rafinované tuky a cukry.

Důležitá je správná péče o vlasy. Zacházejte s nimi šetrně při mytí, nedrhněte si vlasy ručníkem, používejte masky a kondicionéry. Rozčesávejte je opatrně a pravidelně jim dopřejte péči od profesionálního kadeřníka. Neexperimentujte doma s barvením a jinými úpravami. Nepřehánějte to s kulmováním, žehlením a fénováním vlasů. Rady platí zejména pro dámy, ale možná je uplatní i nejeden muž.

Pokud pozorujete, že vaše problémy souvisejí s užíváním některých léků, poraďte se s lékařem, zda není možná jiná alternativa přípravku.

Dá se zabránit padání vlasů?

V současnosti už nic není nemožné a v případě, že trpíte opravdu rozsáhlým a nezvratným poškozením vlasů, asi vám nezbude jiná možnost, než různé terapie. Využít můžete

  • laserovou léčbu, při které se využívá nízkoenergetické pulzní světlo na stimulaci vlasových folikulů
  • plazmové injekce s proteiny, které využívají vlastní krevní destičky vstřikované do problémových míst
  • pokud došlo k úplnému odumření vlasových kořínků na velké ploše hlavy, řešením je už jen transplantace vlasů

Jde o poměrně nákladné zákroky. Proto jistě souhlasíte, že nejlepší cestou, jak se problémům vyhnout, je včasná prevence. Začít můžete právě s kolagenem.

Vlasy jsou naší vizitkou a pýchou. Tvoří podstatnou část naší osobnosti. Pokud vám na nich záleží, nezanedbávejte je a starejte se o ně. Tak se vám podaří zachytit nadměrné padání vlasů včas a účinně proti němu bojovat. A nezapomínejte: kolagen spojuje a obnovuje buňky v každém vlasovém kořínku, od kterého závisí kvalita vlasu.

Proto užíváním Inca Collagen nikdy nešlápnete vedle. Nám zbývá už jen popřát hodně štěstí na vaší cestě za krásnými, hustými a zdravými vlasy.

 

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×