zena ktera se stara o plet

Změna počasí není pro pokožku příjemný proces. Studený vzduch, ostrý vítr a přehřáté místnosti naší kůži určitě nesvědčí. Pokud se o pokožku nebudeme starat, může zůstat matná, šedá – prostě bez života. Navíc se mohou ve vlasech objevit nechtěné lupy! Poradíme vám čím to je a jak se toho zbavit?

Co nedělat?

Existuje několik příčin. Některé příčiny působí zevnitř těla a další zvenku. Na podzim je nutné se o pokožku starat, jenom tak bude vláčná, ale zároveň pevná. 

Suchý vzduch, změna teplot

Na podzim a zimu se díky vyhřívání naší pokožce přitíží. Většina místností má přesušený vzduch, což vysušuje náš přirozený mastný povrch, který pokožku chrání. Navíc přesouvání se z tramvaje do práce nebo obchodu pokožku hodně vysiluje. Pokud je to možné, tak se snažte netopit příliš, pokožka vám poděkuje. Při spánku by v místnosti mělo být okolo 18°C – 19°C. Výsledkem vysokých teplot může být suchá šupinatá kůže nebo suchá místa na kůži.

Nedostatek vitamínů

Dochází zásoby ze zahrádky, příjem vitamínů se sníží… Pozor na to! Na podzim a zimu je vhodné příjem vitamínu naopak navýšit. Ať už pomocí stravy nebo doplňků. Zajímá vás, jaké potraviny obsahují velké množství vitaminu C? Přečtěte si tento článek. Nezapomeňte ani na vyšší příjem vitamínů A, B a D

Nedostatek kolagenu

Kolagen se podílí na elastické a zdravé pokožce (a také vlasech a nehtech). Stárnutím se kolagen přirozeně spotřebovává a okolo 40. roku ho lidské tělo přestane produkovat. Na jeho doplňování by se nemělo zapomínat, protože pomáhá posilovat pokožku, vlasy i nehty, což je v zimě nutnost. Možná se vám zdá, že máte vše “křehké a lámavé” -> doplňte kolagen a změny pocítite během pár týdnů. Víte, jak jinak kolagen pomáhá v zimě? Čtěte víc

Dlouhé koupání

Pozor na dlouhé koupání v teplé vodě. Voda po nějaké době začne pokožku vysušovat, narušuje její přirozenou vlhkost. Při mytí používejte krémový sprchový gel. Vlasy myjte pouze příjemně teplou vodou a jemným šamponem. Příliš horká voda je velké NE! Důvod? Je to častá příčina suché pokožky hlavy a lupů.

Co dělat?

Sepsali jsme pro vás pár tipů, které vám pomohou ke krásné, spokojené pokožce.

Noste zimní doplňky

Noste šály a rukavice. Na čepice pozor – díky nim se hodně mastí vlasy. Určitě si ji pravidelně sundavejte a perte. Na šály taky dávejte pozor, časté tření pokožce neprospívá. Pokud nosíte make-up, tak šálu (stejně jako čepici) pravidelně perte v neagresivním prášku.

Krémy, balzámy

Než vyjdete ven, tak si pokožku namažte mastnějším krémem. Hlavně, pokud je teplota okolo nuly. Pokožku tím ochráníte i zvenčí. Nezapomínejte ani na balzámy na rty. Svítí sluníčko? Nebojte se krému s nižším SPF.

Zvyšte příjem vitamínů a kolagenu

Jak už jsme psali, tak se v zimním období hodí doplňovat látky, které podpoří elasticitu kůže, vlasů a nehtů. Kolagen konzumujte zároveň s vitamínem C, který tvorbu kolagenu podpoří, urychlí a zkvalitní. IncaCollagen obsahuje 3 typy kolagenu. V jedné dávce získáte 3000 miligramů čistého bioaktivního kolagenu, který tělo přijme jako svůj vlastní. Inca Collagen se výborně rozpouští ve vodě, džusu nebo smoothies. 

Díky konzumaci kolagenu si můžete oddychnout, toto už vás trápit nebude:

  • povadlá pleť
  • suchá kůže kolem očí a na hlavě
  • suchá pokožka hlavy a svědivost
  • suchá šupinatá kůže
  • špatná pleť
  • zašedlá pleť
  • suché rty

Dostatečný příjem vody

V zimě se nám občas nechce tolik pít. To je přirozené. Ale i přesto je nutné dodržovat pitný režim, protože tělo se skládá převážně z vody. Pořádnou dávkou tekutin můžete zamezit bolestem hlavy, suché kůži a únavě. Kolagenový prášek IncaCollagen můžete rozpustit do větší lahve vody a pojistit si zvýšený příjem vody.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×