kolagen pomuze vyzivit vlasy na podzim

Která žena by nechtěla mít krásné husté vlasy? Na podzim se stává, že jsou vlasy suché, třepivé a bez lesku. Pokud si přejete nádherné vlasy v každém ročním období, tak čtěte dál.

Co vlasům škodí?

Krásné lesklé vlasy se v zimě mohou proměnit v opak. Vlasy začnou být zatěžovány nevhodnými podmínkami, což se může projevovat různě. Mastnota, lupy, suchá svědivá kůže. Co vlasům vůbec neprospívá?

Teplotní změny

Vlasy jsou v zimním období podrobeny zátěžové zkoušce. Všude je suchý teplý vzduch, který pomalu vysušuje kůži i vlasy. A přecházení z přehřátých míst na studený venkovní vzduch? To je ještě horší. Teplotní změny nejsou pro tělo příliš příjemné. Pokud je to možné, tak se doma a v pracovně snažte udržovat teplotu do 22°C. Při spaní teplotu snižte na 18-19 °C. Vyhnete se tak teplotnímu šoku a navíc se lépe vyspíte.

Nevhodná péče o vlasy

Mastí se vám na podzim a zimu vlasy mnohem více, než jindy? Snažíte se situaci zachránit šamponem proti mastnotě? Na to pozor. Některé šampony vysušují nejen pokožku, ale celé vlasy. Díky odmašťující složce připravíte vlasy o přirozený mastný povrch, který na pokožce hlavy máte. To způsobí, že se tělo začne bránit a produkovat více mastnoty. A pak už je to jako začarovaný kruh

Nedostatek vitamínů

Na podzim a zimu zapomínáme na příjem ovoce a zeleniny. Zkuste to napravit a konzumovat dostatek vhodných potravin. Nedostatek vitamínů a minerálů může pevné vlasy oslabovat. V článku naleznete seznam potravin, které určitě zařaďte do jídelníčku.

Nošení čepice

Ačkoliv se to může zdát zvláštní, tak se díky nošení čepice pokožka hlavy hodně zapařuje. To vede k mastnotě a “uplácnutí” vlasů. Noste čepici jen v nejnutnějších chvílích a často ji perte. 

Jak na zdravé husté vlasy?

Přejete si mít lesklé vlasy? Pro ty, které odpověděly ano, máme dobrou zprávu. Sepsali jsme pro vás tipy na to, jak se o vlasy starat. 

Správné přípravky

Vybírejte si jemné šampony, které lze (pokud potřebujete) používat častěji. Můžete vyzkoušet dětské šampony, jejich složení nemá vysušovat. Kondicionér používejte jen od uší dolů – na pokožku hlavy nepatří. Po umytí použijte přípravky pro suché vlasy – masky, spreje, krémy. Vlasy nefoukejte příliš horkým vzduchem. Pokud to fén umožňuje, nastavte ho na nejnižší teplotu.

Dostatek vitamínů

Jak už jsme zmínili, tak i nedostatek vitamínů a minerálů vaše vlasy oslabuje. Nezapomínejte tělu dodávat vitamíny A,D, E, K a také B, které se podílí na správném fungování celého těla. Vitamin C je vhodné před začátkem chřipkového období navýšit až na 500 mg denně. 

 

Co jíst pro zdravé vlasy?

  • Mrkev
  • Červená řepa
  • Česnek
  • Červená paprika
  • Špenát
  • Celer 
  • Červené zelí

Voda “akorát”

Vlasy určitě nemyjte horkou vodou, stejně jako pokožku je vysušíte a oslabíte. Voda by měla být vlažná. Jak často vlasy mýt? To je velmi individuální, ale odborníci považují za adekvátní mýt vlasy 1-2x týdně.  Získáte tím zdravé vlasy, které se nelámou a netřepí. Po umytí vlasů se také zaměřte na správné a opravdu citlivé rozčesání vlasů.

Kolagen

Kolagen je bílkovina, která se v těle přirozeně vyskytuje. Po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu a okolo 40. roku se výroba zastaví. Proč je kolagen skvělý dárek pro (pra)rodiče? Nedostatek kolagenu v těle může vyvolat suché, oslabené, třepivé vlasy, vypadávání vlasů a také lupy. 

Inca Collagen je bioaktivní, takže ho tělo považuje za “svůj vlastní”. Jeho čisté složení, které obsahuje 3 typy kolagenu dokáže na vašich vlasech vykouzlit úplné divy. Stačí jedno balení s obsahem 3000 gramů denně rozpustit ve vodě a vypít. Takhle snadná je příprava!

S čím kolagen pomůže? Co můžete očekávat?

  • husté vlasy
  • lesklé vlasy
  • silné vlasy
  • růst nových vlasů
  • rychlejší růst vlasů
  • poddajné vlasy, které upravíte rychleji

 Tvorbu a “uchycení” kolagenu podpoříte zvýšeným příjmem vitamínu C. Tento vitamín s kolagenem úzce spolupracuje. Více v tomto článku.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×