nejúčinnější kolagen

Kolagenový boom nadále pokračuje a přibývá stále více produktů, které slibují zázraky na počkání. Faktem je, že se stoupajícím věkem kolagen v těle člověka klesá, což se projevuje stárnutím organismu. Proto odborníci doporučují doplňovat si ho v podobě kvalitních výživových doplňků. Jak ale mezi stovkami výživových doplňků najít ten nejlepší kolagen, který skutečně působí?

Nedostatek kolagenu začínáme pociťovat už po třicítce. Pohyb najednou jaksi více bolí, na pleti se objevují první vrásky, vlasy padají a slábnou, nehty se více lámou. Není divu, vždyť kolagen je elixírem mládí a naše tělo si ho bohužel tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku. Jelikož kolagen je jako pojivo, lepidlo buněk a má nenahraditelnou roli zejména v chrupavkách, dostavují se při jeho nedostatku postupně první problémy.

Naštěstí je tu Inca Collagen. Zákazníky ověřený kolagen, který má prokazatelné účinky a je jedničkou na trhu již více než 5 let. Potvrzují to i slova emeritního primáře ortopedie MUDr. Milana Čarvaše: “Tělu dodaný kolagen podporuje výživu kostí a chrupavek, pomáhá hojit drobná poranění, zvyšuje pevnost svalů, šlach, vazů i kůže.” Stejně důležitý je kolagen jak pro ženy, tak pro muže, ale i pro domácí mazlíčky. Využívají ho i ženy na rychlejší zotavení po porodu. Množství výrobců se tohoto úkolu zhostilo a kolagenové doplňky přibývají jako houby po dešti. Háček je v tom, že kolagen je velmi citlivá molekula a získat ho ze živočišných produktů tak, aby skutečně účinkoval, není jednoduché.

Nepodlehněte proto lákavým nabídkám na levné ochucené výživové doplňky. Na to, aby kolagen účinkoval, musí být čistý, bez aromat a příchutí, a zejména pak hydrolyzovaný za studena. Jaké jsou tedy rozdíly mezi skutečně kvalitním doplňkem typu Inca Collagen, a neúčinnými náhradami?

  1. Kvalitní kolagen je bioaktivní. Co to znamená? Aby lidské tělo dokázalo kolagen ze živočichů strávit, musí se nejprve molekula kolagenu šetrně a citlivě rozštěpit na malé fragmenty. Ne však jakkoliv. Tyto fragmenty musejí mít zachovanou přirozenou kolagenovou strukturu – spletenec tří proteinů. Tato struktura se nazývá helis a pokud se rozpadne, kolagenové fragmenty již lidské tělo nebude umět využít. Ale pomocí šetrné metody za studena, která se nazývá enzymatická hydrolýza, se z kolagenu odštěpí aktivní fragmenty se zachovanou helisou. “Proto je organismus příjemce dokáže do tohoto procesu zase přijmout a využít k postavení nových trojzávitnic. Čili organismus je použije stejně, jako by použil to, co by si vyrobil sám, kdyby to ještě vyráběl v dostatečném množství,“ vysvětluje doktorka biochemie Dagmar Petrová. Výsledkem je prémiový hydrolyzovaný Inca Collagen, který je biologicky aktivní, tedy pro lidské tělo přirozený.
  2. Kvalitní kolagen je hydrolyzovaný, nezpracovává se tepelně. Jelikož nejlepší kolagen vzniká šetrným zpracováním vedlejších produktů živočišného původu za studena, znamená to, že surovina živočišného původu se nepřevaří, nepodléhá tepelnému zpracování. Během tepelné úpravy se kolagenová molekula nenávratně denaturuje a takový kolagen ztrácí potřebnou strukturu helisy. Proto je důležité, aby při štěpení nedocházelo k tepelné úpravě. Tímto způsobem vzniká účinný výživový doplněk typu Inca Collagen.
  3. Nejlepší kolagen je stoprocentně čistý. Neochucený, bez zbytečných aromat, které by maskovaly jeho přirozenou chuť. Jakékoliv příměsi mohou totiž výrazně snižovat vstřebatelnost a účinek kolagenu. Proto je Inca Collagen bez příchutí a aromat, a také nepotřebuje konzervanty. “Na trhu je kolagenů přímo šílené množství. Vyzkoušela jsem jich několik a v různých formách a hned jsem zjistila, co mi vyhovuje a co absolutně. Hledala jsem takový, který by měl čisté složení. Bez zbytečných příměsí, bez přidaného cukru či barviv. Zakotvila jsem při Inca Collagenu. Přestalo mi hlavně vrzat v koleni, což je asi nejvýraznější změna, odkdy ho užívám, “ pochvaluje si spokojená zákaznice Janka Šimkovičová. Navíc kolagen by měl mít optimální denní dávku. Odborníci doporučují denní dávku kolagenu asi 2 až 3 gramy. Inca Collagen obsahuje v každém sáčku přesně naměřenou ideální denní dávku 3000 miligramů. Je zbytečné investovat do produktů s přehnaně vysokými denními dávkami kolagenu, tělo tolik většinou nevyužije a bez užitku ho vyloučí.
  4. Nejlepší kolagen je v práškové formě. Ta mu zaručuje maximální čerstvost, protože do práškového kolagenu netřeba přidávat žádné konzervanty. Jednoduše si ho rozmícháte ve sklenici vody až těsně před užitím a vypijete. Snadno se vstřebává, tělo ho zpracuje jako svůj vlastní kolagen a účinky na sebe nenechají dlouho čekat.
  5. Vsaďte na mořský kolagen. Vepřové a hovězí kolageny se kvůli bezpečnosti často zpracovávají právě pomocí tepelné úpravy. Mnohem lepší alternativou je tedy mořský kolagen, který pochází z vedlejších produktů ryb a není nutné ho zpracovávat tepelně. Na jeho získání se využívá enzymatická hydrolýza a mořský kolagen je navíc i velmi dobře stravitelný.
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Věříme, že jsme vám pomohli trošku se v této náročné situaci zorientovat. Už víte, jak najít skutečnou kvalitu.  Abyste se dočkali skvělých účinků kolagenu, stačí vsadit na dlouholeté zkušenosti a odbornost výrobců čistého prémiového hydrolyzovaného kolagenu Inca Collagen. Konečně za vše hovoří pozitivní recenze tisíců zákazníků.

Kolagen pro zvířata Incapet Collagen

Incapet Collagen pro zvířata se slevou

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Incapet Collagen je ideální kloubní výživa pro psy, koně i kočky.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×