Kolagen pro sportovce

Pokud patříte mezi ty, kteří opravdu intenzivně sportují, nebo se dokonce věnujete profesionálnímu sportu, dobře víte, co to pro vaše tělo znamená. Člověk, který chce podávat dobrý výkon, potřebuje adekvátní výživu. Týká se to nejen stravy, ale i výživových doplňků. Organismus spotřebuje více živin jednak přímo během tréninku, ale potřebuje jich více i na následný odpočinek a regeneraci. Nedostatek klíčových bílkovin, vitamínů nebo aminokyselin se u sportovce podepíše na špatném okamžitém výkonu a ve výsledku i na celkové formě. I když cvičíte, abyste zhubli či nabrali svalstvo, potřebujete mít správně vyvážený příjem.

Zatímco dobře sestavený jídelníček s dostatečným procentem bílkovin, tuků a sacharidů je základ, kvalitní výživové doplňky jsou jako tečka. Garantují doplnění potřebného množství těch živin a bílkovin, které z jídla nedokážete získat, nebo jich máte málo. Typickým příkladem je kolagen: víte, proč ho tak často spojují se sportem?

Jako základní a pro tělo esenciální stavební bílkovina se tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku, pak jeho produkce klesá a z jídla ho získáváme příliš málo. Je však důležitou součástí pohybového aparátu, a to je důvod, proč kolagen sportovci užívají v podobě doplňků. Důležité je ale vybrat si kvalitní a účinný doplněk – a v tomto směru je mořský Inca Collagen garancí úspěchu.

“Během užívání Inca Collagenu cítím, že moje pohyby jsou vláčnější, jakoby lehčí a méně těžkopádné. Pohyblivost je přirozenější, už nemusím přemýšlet nad tím, jak daný pohyb udělám, jsem si jistější. Cvičení snáze zvládám a také výrazně ustoupily svalové horečky a pálení kostí a svalů po namáhání se, “ folklorní tanečnice Lucia Lékarová.

 Jak pomáhá kvalitní kolagen v těle sportovce? Vysvětlíme podrobně, abyste pochopili, proč na výběru správného kolagenu pro sportovce obzvlášť záleží.

Nejlepším důkazem jsou reálné příběhy sportovců

Účinky kolagenu zdaleka nejsou jen o kráse. Mnozí už víme, že při pravidelném užívání kolagenu dosáhneme efektů, jakými je hezčí pleť, mladistvý vzhled, redukce vrásek, méně pigmentových skvrn, zdravé opalování. Usnadňuje zotavení po porodu u žen tím, že rychleji regeneruje tkáně v těle i pokožku. Pomůže také zastavit vypadávání vlasů, zlepšit jejich kvalitu. Minulostí se stanou i lámavé nehty, které se zpevní a budou se méně štěpit. Ale jedna z nejpodstatnějších rolí kolagenu spočívá v tom, jak pomáhá kloubům, šlachám, svalům a vazivu, zkrátka celému pohybovému aparátu. Napomáhá při regeneraci svalů, zajišťuje pohyblivost kloubů, má také ochrannou funkci a při zraněních nebo zvýšené zátěži pomáhá tam, kde ho tělo nejvíce potřebuje.

Kolagen tvoří až 70% sušiny kloubních chrupavek, je proto jako mazivo kloubů a zajišťuje jejich pohyblivost. Ale je také součástí kostí, šlach, nejrůznějších tkání. Jeho nedostatek může pak vyústit nejprve do nevinného vrzání a občasných bolestí kloubů, ale později i do vážných onemocnění pohybového aparátu.

Prakticky jediným účinným způsobem, jak tento stav zvrátit, je pravidelné užívání bioaktivního mořského kolagenu bez přísad, který je stoprocentně čistý a schopný nahradit chybějící vlastní kolagen. Pokračuje doktor Milan Čarvaš: “Klouby a chrupavky vystavené námaze jsou z dlouhodobého hlediska náchylné na opotřebení a poškození. Tělo si neumí vyprodukovat dostatečné množství chrupavky na neutralizaci těchto ztrát. V takovém případě může pomoci hydrolyzovaný kolagen, který stimuluje syntézu chrupavčité masy, a tak působí jako prevence vzniku degenerativních onemocnění, pro které jsou typické symptomy jako akutní bolest, ranní ztuhlost kloubů a omezení funkce kloubů. Prospěšný je i jedincům s nadváhou nebo těm, kteří mají genetickou predispozici na vznik degenerativních onemocnění pohybového aparátu či lidem v rizikových povoláních, pokud pracují manuálně a namáhají si klouby, a stejně i lidem s předchozí anamnézou poranění kloubů, jako například zlomeniny, poranění vazů a podobně. “

Kolagen ve formě výživového doplňku zařadil nedávno i Mezinárodní olympijský výbor mezi šest účinných látek, které mohou pomoci při regeneraci kloubů, svalů a tkání a při prevenci před zraněním či onemocněním pohybového aparátu. Slovenskou špičkou na trhu kolagenových doplňků je Inca Collagen, který splňuje všechny potřebné atributy kvality a účinnosti, včetně certifikátu ISO a certifikátu od německé anti-dopingové laboratoře Deutsche Sporthochschule v Kolíně. Ta potvrzuje jeho naprostou bezpečnost a nezávadnost právě pro sportovce. Laboratoř Deutsche Sporthochschule je vnímána jako autorita rozhodující v otázce dopingové kontroly pro olympijské hry. Znamená to, že i vrcholoví sportovci mohou užívat Inca Collagen, že jde o čistý a kvalitní preparát. A naši vrcholoví sportovci to již zjistili na vlastní kůži!

Trenér a motorkář Patrik Kubiček rád zkouší různé formy pohybu a jednou během tréninku nešťastně dopadl po skoku salta vzad. Výsledkem byly zlomeniny dvou prstů na noze. “Na doporučení mého klienta jsem nasadil silnější dávku Inca Collagene a zlomeniny krásně začaly srůstat, že jsem po velmi krátké době začal znovu s nohou cvičit a normálně se pohybovat. O účincích kolagenu na lidské tělo jsem věděl, ale až po úrazu jsem po něm sáhl.”

 

Reprezentantka v biatlonu Veronika Machyniaková Inca Collagen původně vyhledala kvůli vlasům, ale pocítila účinky na celé tělo. “Zatím problémy s klouby nemám, ale jako skvělá prevence … Zdravá žena je mnohem šťastnější žena.”

Richard Štěpánek, sportovec s handicapem: “Vím, že mi díky Inca Collagene chybějící končetina nedoroste, ale věřím, že mi pomůže se zbytkem mého pohybového aparátu a dodá mu vše, co potřebuje. Jako jeho pravidelný uživatel vím, že je pro mě Inca Collagen ta správná volba. “

Stoprocentně čistý hydrolyzovaný mořský Inca Collagen učaroval i bývalému zápasníkovi ve volném stylu, Josefu Lohyňovi, který i ve vyšším věku stále aktivně sportuje. “Užívám ho z toho důvodu, abych pomohl svým kloubům, aby ta zátěž, která na nich je, ať už je to jen chůze, nebo i sport, se zmírnila, stejně i u zápasení. Jsem schopen zahrát si hokej, zápasit na žíněnce, chlapcům ještě něco ukázat, napomáhá mi to ještě si udržovat kloubní pohyblivost. Abych byl fit, abych v rámci těch mých možností, které ještě mám, dokázal fungovat a sportovat. “

 

Trenérka Diana Hô Chí: “Díky kolagenu se urychlilo hojení mé zlomeniny. Sám doktor byl překvapený, jak pěkně kost srůstá, přestože jsem si nemohla dovolit luxus zůstat doma v klidu na lůžku. Kromě pozitivního účinku při léčbě zlomeniny však přispělo užívání kolagenu i ke zlepšení mé pleti, která působí svěžeji a zdravěji. “

 

 

A pozor! Typ sportu nerozhoduje! Kolagen potřebují tak příznivci běhu, tak sedavého sportu. Například motokáry nebo automobilové závody, při těch tělo sportovce vysloveně trpí. Vysvětluje automobilový závodník a instruktor školy smyku Maroš Čabák: “Speciálně motokáry, které pružení de facto nemají (pruží jen pneumatiky a rám), dávají kloubům jezdce mimořádně zabrat. Nemluvím jen o páteři, ale i o kolenou, kotnících a dalších .. “ Maroš proto sám vsadil na Inca Collagen: ” Užívám ho už několik měsíců. Jde o mořský bioaktivní hydrolyzovaný kolagen, který ve složení neskrývá žádné nadbytečné přísady. Naplňuje tedy důležitá kritéria, která by měl kvalitní kolagenový výživový doplněk bezpodmínečně splňovat. “

Nemusíte však být jen profesionálem, kolagen potřebujeme všichni. Tak jako pro ženy je důležitý kolagen i pro muže. Ocení ho ti, kteří aktivně sportují, ale i ti, kteří chtějí mít lepší vlasy, zdravější pokožku nebo se jen celkově cítit lépe a vitálnější i ve vyšším věku. Mnozí ho už vyzkoušeli a pocítili zejména lepší mobilitu a pružnost pohybového aparátu.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Jaké účinky má kolagen pro sportovce

Každý, kdo aktivně cvičí, by si měl uvědomit, že tělo již v mladém věku nestíhá produkovat dostatek vlastního kolagenu. Po 25. roce života se zásadním způsobem snižuje tvorba vlastního kolagenu o 1 až 1,5 procenta ročně, což znamená, že po 45. roce života se již kolagen netvoří téměř vůbec. Děje se tak i za předpokladu, že žijeme maximálně zdravým způsobem. Kouření, nadměrné vystavování se slunečnímu záření a nezdravé stravování syntézu vlastního kolagenu ještě zhoršují.  Na tvorbu vlastního kolagenu má špatný špatný vliv i oxidační stres, kterému se v dnešní době prakticky nedá vyhnout.

Benefity kolagenu pro sportovce jsou již potvrzeny mnoha světovými studiemi. A tak je kolagen, pokud je skutečně kvalitní a účinný, velkou nadějí pro každého, koho při pohybu začínají omezovat bolesti. Když totiž člověk, který je na pohybu závislý, najednou nedokáže cvičit tak, jak byl zvyklý, může to vést až k vážným psychickým problémům.

A jak pomáhá kolagen, když cvičíte, abyste zhubli nebo nabrali svalstvo? Může pomoci regenerovat svalové tkáně po náročném workoute, čili se snadněji zotavíte a můžete dále pokračovat. Při hubnutí může pomoci s redukcí zavěšené kůže například na břiše. Nečekejte ale, že za vás kolagen udělá všechnu práci. Ačkoli někteří iniciativní prodejci vám budou tvrdit, že pomůže růstu svalů nebo odstraňování tuku, tak toto není reálné. Kolagen je opravdu zázračným pomocníkem, ale na růst svalů mu chybí některé důležité aminokyseliny a na shazování tuku pomáhá jediné – kalorický deficit. Čili podstatná je zejména vaše sebekázeň, dodržování jídelníčku a tréninkových plánů.

Kolagen v prášku, tekutý kolagen nebo tablety?

Na trhu je dostupné velké množství kolagenů v různých formách a pokud s ním začínáte, zřejmě budete zmatení. Můžete najít práškový kolagen, tabletkovou formu, nebo želatinové kostky, ale i tekutý kolagen. Co z toho je nejlepší?

Hodnotí odbornice, doktorka biochemie Dagmar Petrová: “Jedinou formou, ve které se může do krevního (a později lymfatického) oběhu vstřebat, je roztok. Kolagen je hydrofilní molekula, rozpouští se ve vodě. Roztoky bílkovin se ale rychle kazí, takže musí být nějakým způsobem konzervované, aby se zabránilo jejich bakteriálnímu rozkladu. Bacily, plísně a jiné “strávníky” lze v roztoku eliminovat jen různými způsoby sterilizace (záření, zamrazení, chemické konzervanty). Mnoho spór a jiných “spících” stadií různých plísní je ale vůči záření docela slušně odolných, takže jsou nejčastěji použity chemické konzervanty. “ Ty jsou ale pro kolagen nežádoucí, mohou ho totiž zcela degradovat.

 Proto se za nejlepší formu považuje právě kolagenový hydrolyzát v prášku. Ten nepotřebuje žádné konzervanty. Snadno se smíchá ve sklenici s vodou do formy roztoku až před užíváním –  takže je čerstvý a nemá čas se zkazit. “V práškové formě je minimální nebezpečí bakteriálního rozkladu – bez vody je bakterie bezmocná. Prášek se rozpouští tím lépe, čím menší jsou v něm částečky. Do práškové formy s dostatečnou rozpustností však lze dostat (v biochemii) jen velmi čistou látku s přibližně konstantní velikostí molekul. Prášková forma je tedy zárukou čistoty a jednotné velikosti kolagenových fragmentů,“ uzavírá doktorka Petrová. Co se týče tablet, ty také obsahují stabilizátory a přídané látky, které je udrží v pevné formě, navíc se mohou obtížněji rozpouštět a účinek kolagenu je tak nízký.

Relaxační kolagenová kúra

S novým dárkovým balíčkem dopřejte svému tělu relax a výživu jakou potřebuje. Ke 3 kusům Inca Collagenu získáte jako dárek navíc: měkoučký ručník osvěžující, zdravý a kvalitní čaj Geisha od výrobce čajů Oxalis, 3x vitamín C a dopravu zdarma.

Vyberte si ten nejlepší kolagen

A proč je Inca Collagen jedničkou na trhu? Je totiž důležité zvolit si takový kolagen, který splňuje několik podmínek kvality. Kromě toho, že nejlepší formou je právě kolagen v prášku, jde i o způsob výroby. To je snad to nejpodstatnější – tedy to, jak se vlastně kolagen do výživového doplňku zpracovává.

Kolagen se totiž nachází v mase a vepřových či hovězích kostech. Určité množství proto získáme i ze stravy, když konzumujeme například hovězí nebo různé vývary, či huspeninu. Ptáte se, proč tedy nečerpáme kolagen raději touto formou? “Přírodní kolagen bez úpravy se však velmi špatně vstřebává, proto je třeba jej pro vnitřní použití speciální upravovat či štěpit, aby se do těla dobře vstřebal,” objasňuje doktor Čarvaš. Proto při výrobě kolagenového doplňku jako zdroj poslouží vedlejší živočišné produkty jako je kůže či kosti, ale je třeba zvolit správný postup zpracování, rozštěpit molekulu na malé fragmenty.

K tomu slouží hydrolýza – zpracování za studena, štěpení kolagenové molekuly extrahované ze živočišných produktů bez tepelné úpravy. Takto se dají zpracovat pouze vedlejší produkty ryb. Tady není potřeba tepelné zpracování, kolagen se získává enzymatickým štěpením za studena. To je výhoda oproti hovězím či vepřovým kolagenům, u kterých je tepelná úprava nutná a snižuje tím jejich účinek. “Při tepelném zpracování zejména živočišných kolagenů dochází k určité degradaci kolagenu a menšímu působení,” říká atestovaný ortoped MUDr. Vladimír Holoubek. Sportovci si proto nevystačí s neštěpeným kolagenem z jídla, ani se špatně zpracovaným kolagenem po tepelné úpravě. Potřebují za studena hydrolyzovaný kolagen štěpený na fragmenty, které snadno proniknou trávicím traktem do krevního oběhu a putují tam, kam třeba – do celého pohybového aparátu.

Proto Inca Collagen zvolil jako základní surovinu vedlejší produkty z kvalitních mořských ryb a zpracovává je pomocí specifické enzymatické hydrolýzy. Při té se kolagenová molekula zpracovává maximálně šetrně. Důležité je totiž zachovat ve fragmentech kolagenu strukturu trojzávitnice – helixu. Jsou to tři proteiny propletené ve specifickém řetězci. A štěpením pomocí specifických enzymů za studena se tato struktura ve fragmentech zachovává. “Proto je organismus příjemce dokáže do tohoto procesu zase přijmout a využít k postavení nových trojzávitníc. Čili organismus je použije stejně, jako by použil to, co by si vyrobil sám, kdyby to ještě vyráběl v dostatečném množství, ” dodává doktorka Dagmar Petrová. Takto vzniká bioaktivní kolagen přirozený pro lidské tělo.

Kolagenů je na trhu mnoho a mnohé z nich obsahují kromě samotné bílkoviny i přídavné látky: aromata, příchutě a různé stabilizátory či konzervanty. To však není případ Inca Collagenu. Ten je stoprocentně čistý. Už jsme vysvětlili v souvislosti s tekutým kolagenem –  Inca Collagen v práškové formě žádné konzervanty nepotřebuje. A příchutě? Ty tam nemají co dělat! Mohly by snižovat vstřebatelnost kolagenových fragmentů. Vysvětluje doktorka Petrová: “Fragmenty kolagenu mohou s různými příměsemi reagovat tak, že se příměsi někde na fragmenty uchytí. Tato vazba a to, zda k tomu dojde, závisí na typu příměsi a na charakteristice prostředí. Tato vazba se může v žaludku rozpadnout, ale nemusí. Pokud příměsi zůstanou uchyceny, mohou omezovat absorpci. Po přechodu do krevního řečiště mohou omezovat průnik do buněk, které mají potenciál ke zpracování fragmentů kolagenu.” Proto Inca Collagen sází na čistotu a zachovává si i jemné přirozené aroma ryb. Nemaskuje je žádnými příchutěmi, které by mohly ohrozit účinek kolagenu. A mnozí naši věrní zákazníci právě díky tomu poznají skutečnou kvalitu. Proto sportovci milují Inca Collagen – neboť i díky absolutní čistotě skvěle účinkuje.

Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen

Ušetřete při nákupu Inca Collagenu

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

“Vybírám si produkty, které mají čisté složení. Inca Collagen je mořský kolagen v prášku, ve kterém nejsou žádná dochucovadla, barviva ani jiné přísady, “ říká Jana Šimkovičová, které sport tvoří podstatnou část života, a dodává: ” Od určitého věku je to drahý špás ignorovat kolagen. Bez něj bych takovou pózu dávala velmi těžko. “

Inca Collagen je balený do sáčků s doporučenou denní dávkou 3000 miligramů. Je to optimální množství, které podle odborníků ideálně funguje. Přehnané dávky kolagenu jsou zbytečné. Tělo by je nestačilo zpracovat, a proto dražší produkty s vyšší dávkou nemají smysl. Zároveň je to dostatečné množství, které poskytuje sportovcům všechny zmíněné účinky.

Vitamin C podporuje syntézu vlastního kolagenu v těle, mnoho výrobců ho přidává přímo do kolagenu pro ještě lepší efekt. Ne však Inca Collagen, ten sází na čistotu a vitamin C  v něm není přimíchán přímo. Jako kyselina by mohl, podobně jako příchutě či aromata, snižovat vstřebatelnost kolagenových peptidů. Proto Inca Collagen při objednávce kolagenu dodává separátně balení vitamínu C zdarma jako dárek. Víme, že tato dvojka spolu ladí, a tak je to bonus, který rádi poskytneme při koupi každého balení Inca Collagen. Vyplatí se vybrat si výhodné balíčky Inca Collagenu – při koupi tří nebo rovnou čtyř balení máte zásobu na celou kúru předem, dopravu zdarma, lepší cenu a samozřejmě nechybí ani odpovídající balení vitamínu C.

Kolagen + Vitamín C

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Získáte dopravu zdarma a také dárek – balení vitamínu C
pro lepší vstřebávání.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Když si to tedy shrneme, nejlepší kolagen by měl být:

  • certifikován a hydrolyzovaný enzymatickým štěpením
  • biologicky aktivní, zpracovávaný bez tepelné úpravy
  • měl by být 100% čistý, bez příměsí, aromat a konzervantů
  • v práškové formě, která se vyznačuje nejlepší vstřebatelností a zároveň nepotřebuje konzervanty
  • ideálně z vedlejších produktů mořských ryb, které jsou nejlepším zdrojem
  • s ideální denní dávkou,
  • a měl by obsahovat více typů kolagenů – Inca Collagen obsahuje například kolagen I., II., III.

Výhody

Prémiový 100% mořský kolagen typů I, II, a III z ověřených zdrojů
Výborné recenze od spokojených zákazníků
Bio-Aktivní: skvěle se vstřebává
Denní dávka obsahuje 3000 mg čistého mořského kolagenu bez přísad
Hydrolyzovaný mořský kolagen Inca Collagen
Nemaskovaný sladidly ani dochucovadly
Samostatně balená denní dávka pro zachování účinků
Velmi podobný lidskému kolagenu
Inca Collagen je ryze český výrobek

Závěr? Bez kolagenu ani na krok

Aktivní pohyb je nejlepší závislost, jaké může člověk holdovat. Endorfiny z pohybu po dobře odvedeném tréninku nenahradí nic jiného.  Pokud jste jedním z “postižených” a bez sportování nedokážete existovat, máme z vás radost. Cokoliv, co vás dokáže vystřelit z kancelářské židle od nezdravého sedavého stylu, je prospěšné.

Tělo však stárne, ať sportujete, nebo ne, a proto je tak důležité doplňovat si pravidelně kolagen. Aby nenastala situace, že vás od sportování odstřihnou bolesti a problémy s pohybovým aparátem. A pokud chcete kvalitu, Inca Collagen je top. Recenze spokojených sportovců jsou tím nejlepším důkazem – vždyť posuďte sami!

Kolagen pro zvířata Incapet Collagen

Incapet Collagen pro zvířata se slevou

Nakupte nyní o 140 korun výhodněji přes e-shop. Incapet Collagen je ideální kloubní výživa pro psy, koně i kočky.

Zadejte v e-shopu kód: C01000666 a objednejte.

Nice to see you

We noticed you are visiting us from afar.
Maybe you are looking for our internetional website?

Enter website

Press the button to continue to the international website.

Or go to the original website.

Change language

×